|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
OFF Festival
Ktoś z Was się wybiera w ten weekend do Doliny Trzech Stawów w Katowicach?
![]() Miałam nie jechać, ale stwierdziłam, że będę żałowała, więc wczoraj cudem znalazłam nocleg i wygląda na to, że się wybieram ![]() Pomyślałam więc, że może wcześniej poszukam w internecie jakiegoś towarzystwa, zależy mi zwłaszcza na tym, by nie wracać w nocy samotnie do akademika na Ligocie ;P Byłam do tej pory na 2 edycjach OFFa (2007 i 2008), kolejną musiałam sobe odpuścić jako że w ostatniej chwili posypała mi się ekipa i zostałam sama z pokojem 4-osobowym... W Mysłowicach było naprawdę swietnie, liczę, że teraz też uda się tę atmosferę odtworzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: OFF Festival
Ja także się wybieram, na piątek, sobotę i niedzielę. Ale będę mieszkać u znajomych w Oświęcimiu i dojeżdżać do Katowic. Już się nie mogę doczekać!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja się co prawda nie wybieram, ale życzę miłej zabawy.
byłam w 2007 i 2008r, naprawdę, bardzo miło wspominam ten festival. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Też uczestniczę w tej niesamowitej imprezie! ;D Mam to szczęście, że mieszkam niedaleko, więc godzinka dojazdu i jestem w domu. Módlmy się o pogodę, chociaż wczoraj na Lenny Valentino deszcz pasował jak nigdy ;D Pierwszy dzień muzycznie pasował mi najbardziej, chociaż dzisiaj już z niecierpliwością czekam na Mew, nie mówiąc o The Flaming Lips (:
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety nie miałam jeszcze okazji ich usłyszeć na żywo, a tak mi zależało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Nie depcze krokusów
|
Nie wiem, czy w przypadku LV ten inny raz będzie
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Miejmy nadzieję, że znów zagrają za rok na Offie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mam depresję pokoncertową :/ Piszcie na czym byłyście i jak Wasze wrażenia. Ja zakochałam się w Najwyższym Człowieku Na Ziemi
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że Lenny gra tylko przy 'specjalnych okazjach', ale skoro teraz się 'skusili' to może i w przyszłości też tak będzie
![]()
Mother Tell your children not to walk my way Tell your children not to hear my words Edytowane przez boinnenazwybylyzajete Czas edycji: 2010-08-09 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Było rewelacyjnie!!!
Mnie też oczarował The Tallest Man On Earth ![]() Poza tym oczywiście Flamingi, a także Mew, Tunng, Dinosaur Jr., Art Brut... W sumie zaliczałam po 8 pełnych koncertów dziennie i czasem bywało ciężko ![]() Nie wiem jak wytrzymam ten rok do kolejnej edycji ;P Póki co szykuję się na The National w listopadzie na Ars Cameralis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Mnie Flamingi rozczarowały, niby wielki szoł i w ogóle, ale to ciągłe gadanie wokalisty... Miałam wrażenie, że żadnej piosenki w całości nie zagrali, bo on ciągle ze swoim głupim c'mon wyskakiwał.
Za to Mew, FM Belfast, Lenny, Toro y Moi, The Tallest Man On Earth, Mouse on Mars super! I miejscówka fajna, tylko żarcie beznadziejne i drogie.
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Miejscówka fajna, ale potrzebuję jeszcze jednej edycji, by się przyzwyczaić do tej przeprowadzki...
Co do jedzenia-przemycałam czekoladę z orzechami i wafelki, żeby ładować akumulatory podczas koncertów, raz niestety pani ochroniarz kazała mi te słodycze wyrzucić lub oddać do depozytu, ale ja wybrałam trzeci wariant-lepiej je schowałam i podeszłam do innej bramki ;P Flamingi nieco mnie nużyły pod koniec-miałam do wyboru powrót do akademika nocnym z dworca pkp o 1.40 lub 3.10 i wybrałam pierwszą opcję, czyli urwanie się z bodajże 3 ostatnich piosenek... Teraz nieco żałuję 'Do you realize', które słyszałam idąc na przystanek ![]() Teraz nadal zasłuchuję się w piosenkach The Tallest Man on Earth i aż rozważam wypad na jego koncert jesienią gdzieś w Europie, taki mam niedosyt! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja niestety miałam kiepskie miejsce, tzn. niby udało mi się w czasie koncertu wejść pod barierki (tym wejściem dla VIPów), ale dopiero pod koniec widziałam Kristiana, wcześniej zasłaniały mi go głośniki ;P
Dlatego rozglądam się za jakimiś tanimi lotami, nocleg z couchsurfingu i... nothing's impossible, tylko towarzystwo potrzebne ![]() Też planuję The National i Olafura, żeby nadrobić zaległości z zeszłorocznego Offa, na którym mnie nie było nie z mojej winy :/ I jeszcze The Swell Season ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Co prawda na offie nie bylam, ale podzielam zdanie cornflake girl, ze beirut w stodole to byla magia
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Mnie również nie mogło nie być na OFFie
![]() Trochę czasu już minęło, ale wciąż jestem pod wrażeniem Flamingów (zresztą nie dało się ich nie polubić), Mew - na ten koncert poszłam sama, bo znajomi woleli coś innego. Nie żałuję - zdecydowanie jeden z numerów jeden na całym OFFie!!! Ponadto Lenny Valentino - ale oni to wiadomo, w końcu Rojas byle czego nie robi ![]() ![]() Już czekam na przyszłorocznego OFFa! Ciekawe jakie zespoły się pojawią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.