podwójne życie... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-03, 09:54   #1
essilorka
Przyczajenie

Unhappy

podwójne życie...

Witam... Jestem tu nowa i od jakiegoś czasu tu zaglądam... Chciałabym się podzielić tematem jaki mnie męczy od pewnego czasu... Jestem w związku niezalegalizowanym juz ponad 9 lat ale od wielu lat nie czuje już nic prócz przywiązania do swego mężczyzny... Od pewnego czasu spotykam się z innym i czuje że to jest moja druga połówka ale boję się odejść od mego faceta... Nie mam odwagi nawet porozmawiać o tym z mamą... Jestem rozbita... Co robić? Zyć dalej z związku który oparty jest tylko na stabilizacji?Przyzwyczaje niu? Uczucia z mej strony nie ma ale wiem że mój facet mnie kocha a ja... kocham tego drugiego i do niego rwie się moje serce mimo iż jest to młodszy mężczyzna...
Jeżeli ktoś z Was ma podobny problem to mam nadzieję, że wymienimy się poradami i doświadczeniami...
essilorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-03, 10:21   #2
Merys
Zakorzenienie

Dot.: podwójne życie...

Najlepsza rada to sprobuj postawic sie na miejscu faceta. Chcialabys byc w zwiazku, gdzie facet Cie zdradza, a mimo to jest z Toba z przyzwyczajenia?
Jesli masz odwage go zdradzac, to i miej odwage odejsc od niego.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-03, 11:35   #3
madana
Zakorzenienie

Dokładanie: stać cię na zdradę, a nie stać na odejście? To niby jak chcesz zbudować coś sensownego?
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-03, 15:26   #4
preetamsingh
Zadomowienie

Autorko wątku-jeśli nie zrobi Co to problemu-cz mogłabyć wybrać ciemniejszy kolor czcionki? to tak na marginesie
Powiedz konkubentowi prawdę, nikt nie lubi być oszukiwany. Postaw się w sytuacji swojego TŻ... Swoją drogą- czy ten drugi wie, że jestes w związku?
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-03, 17:32   #5
essilorka
Przyczajenie

Łatwo jest sie Wam wypowiedziec bo nie jesteście w takiej sytuacji i napisać że nikt nie lubi byc oszukiwany... Najlepiej jest dawać rady nie wiedząc co sie czuje w danej sytuacji... Jak Wam kiedys życie splata figla, to wtedy może zrozumiecie... Ze życie nie zawsze jest usłane różami...
Stary 2010-10-03, 17:58   #6
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez essilorka Pokaż wiadomość
Łatwo jest sie Wam wypowiedziec bo nie jesteście w takiej sytuacji i napisać że nikt nie lubi byc oszukiwany... Najlepiej jest dawać rady nie wiedząc co sie czuje w danej sytuacji... Jak Wam kiedys życie splata figla, to wtedy może zrozumiecie... Ze życie nie zawsze jest usłane różami...
O matko, kobieto Ty widzisz co piszesz? Zdradzasz faceta i twierdzisz ze skoro nie jestesmy w takiej sytuacji, to nie potrafimy sie wczuc? Doskonale wiem jakbym sie czula gdyby moj facet przyprawial mi rogi, do tego nie trzeba byc filozofem. Zycie nie plata takich kawalow, Ty jestes kowalem wlasnego losu i Ty decydujesz co robisz. Zycie za Ciebie nie podejmuje decyzji, czy wskoczyc obcemu facetowi do lozka, czy nie.
Zycie nie jest uslane rozami, ale dla Twojego chlopaka.
Wolisz zdradzac niz zrezygnowac ze zwiazku w ktorym jest Ci wygodnie i do ktorego jestes przyzwyczajona. Jestes cholerna egoistka bo nie liczysz sie ani z wlasnym facetem, ani z kochankiem. Mowisz ze go kochasz, a tak naprawde nie chcesz odejsc od bylego. Wcale sie nie zdziwie jak to w koncu wyjdzie na jaw. Bo wiele takich sytuacji konczy sie szantazem kochanka. "Albo go w koncu zostawiasz, albo o wszystkim mu powiem". Ciekawa jestem co wtedy zrobisz?
Stary 2010-10-03, 18:16   #7
Dorix
Raczkowanie

Cytat:
Witam... Jestem tu nowa i od jakiegoś czasu tu zaglądam... Chciałabym się podzielić tematem jaki mnie męczy od pewnego czasu... Jestem w związku niezalegalizowanym juz ponad 9 lat ale od wielu lat nie czuje już nic prócz przywiązania do swego mężczyzny... Od pewnego czasu spotykam się z innym i czuje że to jest moja druga połówka ale boję się odejść od mego faceta... Nie mam odwagi nawet porozmawiać o tym z mamą... Jestem rozbita... Co robić? Zyć dalej z związku który oparty jest tylko na stabilizacji?Przyzwyczaje niu? Uczucia z mej strony nie ma ale wiem że mój facet mnie kocha a ja... kocham tego drugiego i do niego rwie się moje serce mimo iż jest to młodszy mężczyzna...
Jeżeli ktoś z Was ma podobny problem to mam nadzieję, że wymienimy się poradami i doświadczeniami...

Nie mam takiego problemu, ale byłam w związku, gdzie facet był ze mną z przyzwyczajenia i z obawy, że beze mnie będzie mu gorzej. Wolałabym, aby odszedł dużo wcześniej niż ostatecznie to zrobił. Przez co zafundował mi wiele miesięcy huśtawki emocjonalnej.

Zastanów się, czego brakuje w Twoim związku, dlaczego ten nowy jest taki atrakcyjny dla Ciebie?
Pomyśl też, czy jest szansa na to, abyś była jeszcze szczęśliwa z obecnym partnerem? Jeżeli nie, to daj jemu szanse na to, aby mógł być z kimś, kto go będzie kochać.
Dorix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-03, 21:12   #8
madana
Zakorzenienie

Cytat:
- a to po co piszesz, że chcesz rady? To zdradzaj faceta dalej, żyj podwójnie, twoje życie.
Stary 2010-10-03, 21:16   #9
asiamch
Przyczajenie

Cytat:
Rok temu byłam w takiej samej sytuacji, tyle, że miałam męża. Reszta identycznie. I wiesz..nie mogłam tak. Nie tylko dlatego, że chciałam być z tym drugim, ale zwyczajnie czułam się świnią oszukując człowieka, którego jedyną winą było to, że przestałam go kochać. Bardzo szybko mu powiedziałam prawdę i poprosiłam o rozwód. Choć wiedziałam, że go bardzo krzywdzę i że..kiedyś za to zapłacę. No i stało się. Rozwód nastąpił 10.02.2010, po 3,5 miesiąca od tej pierwszej rozmowy. Po 20 latach małżeństwa.. Pewnie chcesz wiedzieć co było dalej.. Nie mam siły o tym teraz pisać. Może kiedyś dokończę ten wątek. Ale zastanów się dobrze czego chcesz. Nie da się zjeść ciastka i mieć ciastka. Pozdrawiam
asiamch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 09:18   #10
essilorka
Przyczajenie

Merys i madana- widać że tylko umiecie potępiać ludzi i pisać tylko o jednym - o zdradzie jakie to jest obrzydliwe i niemoralne a chyba nie zdajecie sobie sprawy że związków idealnych opartych na wierności za duzo to nie ma ale żyjcie sobie w swoim przekonaniu że tak jest... Ludzie są jak zwierzęta... Monogamia istniała w epoce starożytności a w dzisiejszym świecie zdrady są były i będą i nie przyszłam tu po to byście mnie w tej kwestii umoralniały i negowały że zdradzam...
Reszcie dziękuję za spokojne wypowiedzi i wyznam że zdobyłam się na odwagę i porozmawiałam z moim partnerem o naszym związku
Stary 2010-10-04, 11:02   #11
MoniaK
Zakorzenienie

Essilorka, chyba nie zrozumiałaś o czym dziewczyny do Ciebie mówiły. One nie potępiły Cię za zdradę tylko za to, że nie miałaś odwagi powiedzieć o tym swojemu partnerowi i okłamywałaś go.
Też kiedyś byłam w podobnej sytuacji co Ty. Też kiedyś odeszłam do innego po kilku latach bycia razem. Powiem Ci, że to był zły wybór. "Nowa miłość" to było tylko zauroczenie a nie prawdziwa miłość, kompletnie nie pasowaliśmy do siebie. Gdybym mogła cofnąć czas bez wahania bym to zrobiła i wtedy nie odchodziła od TŻ. Tak więc ja radzę Ci najpierw poważnie się zastanowić, czy na prawdę go kochasz i chcesz od niego odejść.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 13:20   #12
madana
Zakorzenienie

Nie rozumiesz, obrzydliwe jest okłamywanie partnera, gdy jest w porządku, bo nie zasługuje na to i tyle.
Chcesz, wierz, że ludzie to zwierzęta i tylko popęd nimi kieruje, osobiście uważam, że jako ludzie sami wybieramy dobro lub zło, i tak, jestem długo mężatką, bo 21 lat, nigdy męża nie zdradziłam, bo był to mój wybór.
Nie umoralniam ciebie, bo n ie taka moja rola, ale nigdy nie wyjdzie ci żaden związek, w którym nie będzie szczerości, a ty swoje w nim bycie sprowadzisz do instynktu, no ale w końcu to siebie definiujesz jako zwierzę.
Stary 2010-10-04, 13:23   #13
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Essilorka, chyba nie zrozumiałaś o czym dziewczyny do Ciebie mówiły. One nie potępiły Cię za zdradę tylko za to, że nie miałaś odwagi powiedzieć o tym swojemu partnerowi i okłamywałaś go.
Dokladnie

Ja zyje w swiecie, gdzie zdrada jest dla mnie niewybaczalna i po to mam rozum zeby go uzywac, a nie wskakiwac byle komu do lozka, pod wplywem impulsu.
Kazdy moze sie wypowiadac w tym watku i malo mnie interesuje czy Ci sie moja opinia podoba, czy nie.
Stary 2010-10-04, 13:49   #14
LUCRETIA82
Raczkowanie

Cytat:
Merys i madana- widać że tylko umiecie potępiać ludzi i pisać tylko o jednym - o zdradzie jakie to jest obrzydliwe i niemoralne a chyba nie zdajecie sobie sprawy że związków idealnych opartych na wierności za duzo to nie ma ale żyjcie sobie w swoim przekonaniu że tak jest... Ludzie są jak zwierzęta... Monogamia istniała w epoce starożytności a w dzisiejszym świecie zdrady są były i będą i nie przyszłam tu po to byście mnie w tej kwestii umoralniały i negowały że zdradzam...
Reszcie dziękuję za spokojne wypowiedzi i wyznam że zdobyłam się na odwagę i porozmawiałam z moim partnerem o naszym związku
no i bardzo dobrze, że pogadałas!i jak zareagowal???
ja cię nie potępiam , bo kiedyś mowilam ze bede z moim mężem do konca swiata a nie bede bo biore rozwód wiec nikogo nie potepiam kazdy ma swoje zycie, swoją wolę wyboru itd.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Dokladnie

Ja zyje w swiecie, gdzie zdrada jest dla mnie niewybaczalna i po to mam rozum zeby go uzywac, a nie wskakiwac byle komu do lozka, pod wplywem impulsu.
Kazdy moze sie wypowiadac w tym watku i malo mnie interesuje czy Ci sie moja opinia podoba, czy nie.
nie sądze by autorka postu wskakiwala byle komu do łózka.bo takei coś to już jest "puszczanie sie" .....
LUCRETIA82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 13:53   #15
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LUCRETIA82 Pokaż wiadomość
nie sądze by autorka postu wskakiwala byle komu do łózka.bo takei coś to już jest "puszczanie sie" .....
Porownala ludzi do zwierzat, wiec moja odpowiedzia bylo "ze po to mam rozum, zeby nie wskakiwac byle komu do lozka" Nie napisalam ze ona tak robi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 16:11   #16
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Ludzie nie sa jak zwierzeta bo zwierzęta kopulują w celu rozrodu a ludzie dla przyjemności.No oprócz chyba świń więc tu by sie zgadzało ,prawda ?

Tłumaczenie,że zyjemy w świecie ułudy bo nie ma związków idealnych jest kiepskich argumentem aby wytłumaczyć dorabianie rogów facetowi z którym sie mieszka,je i uprawia seks ,jak dla mnie,oczywiście.

Chcesz pójśc w tango z innym ?powiedz obecnemu :"żegnaj"
a nie zachowuj się jak .....
Nie czyń drugiemu..... jakoś to tak leciało .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 18:02   #17
essilorka
Przyczajenie

Tłumaczenie,że zyjemy w świecie ułudy bo nie ma związków idealnych jest kiepskich argumentem aby wytłumaczyć dorabianie rogów facetowi z którym sie mieszka,je i uprawia seks ,jak dla mnie,oczywiście.

To czy z nim jem czy uprawiam seks, tego nie wiesz... I nie tłumacze siebie tylko stwierdzam niektóre fakty... Zdrady są i bedą ale o tym głośno się nie mówi...
I na pewno w nie jednym związku mają miejsce ale nikt się do tego nie przyzna bo oznaczałoby to koniec w wielu przypadkach...
Co niektórzy piszą tu że żyją ze swoimi mężami juz tyle czasu i ngdy nie zdradziły... Wy może nie ale czy jesteście pewne że Wasi Panowie tez nie? Tego nigdy się nie jest pewnym, nawet nie wiadomo w jak udanym małżeństwie... Ot tyle...

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

[QUOTE=LUCRETIA82;22479595]no i bardzo dobrze, że pogadałas!i jak zareagowal???
ja cię nie potępiam , bo kiedyś mowilam ze bede z moim mężem do konca swiata a nie bede bo biore rozwód wiec nikogo nie potepiam kazdy ma swoje zycie, swoją wolę wyboru itd.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Oboje stwierdziliśmy że chyba lepiej jest się rozejść niz ciągnąć to na siłę... Z jego strony tez uczucia się wypaliły więc doszliśmy do wniosku że lepiej dać sobie czas i pobyć samemu nie nastawiając sie na powrót... Co będzie to będzie... Może rozłąka dobrze nam zrobi... I każdy z nas będzie miał czas na swoje przemyślenia i wnioski... Może zatęsknimy za sobą a może ułożymy sobię życie u boku kogoś innego... Czas pokaże
Stary 2010-10-04, 18:25   #18
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrady są i bedą ale o tym głośno się nie mówi...
I na pewno w nie jednym związku mają miejsce ale nikt się do tego nie przyzna bo oznaczałoby to koniec w wielu przypadkach...
Co niektórzy piszą tu że żyją ze swoimi mężami juz tyle czasu i ngdy nie zdradziły... Wy może nie ale czy jesteście pewne że Wasi Panowie tez nie? Tego nigdy się nie jest pewnym, nawet nie wiadomo w jak udanym małżeństwie... Ot tyle...
Nie ma to jak wrzucić wszystkich do jednego worka Uogólniasz aż miło (sory, aż niemiło)
Bardzo dobrze, że powiedziałaś swojemu facetowi co i jak. Tak powinno być od samego początku i nie powinnaś go okłamywać.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 19:46   #19
paula78
Zakorzenienie

Cytat:

To czy z nim jem czy uprawiam seks, tego nie wiesz... I nie tłumacze siebie tylko stwierdzam niektóre fakty... Zdrady są i bedą ale o tym głośno się nie mówi...

zakladam ze masz zdrowy zwiazek ktory wdg. mnie oznacza wspolny stol,łózko.

nikt nie przeczy ,że ich nie ma i nie będzie ,pytanie czy osoba która zdradza może sobie spojrzeć w oczy bo o tym chyba rozmawiamy.

Cytat:

Ja jestem pewna ,że mój mąż nigdy mnie nie zdradził a jestesmy razem 12 lat w tym 4 miesiace po slubie.
Więc proponowałabym abys nie sądziła innych po swoim zachowaniu i ew. obawach co do partnera.

Czy ew. zdrada partnera daje mi prawo do postępowania równie po świnsku jak on ?to kwestia mocnego kręgosłupa moralnego i "tylko" tyle.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 20:00   #20
kalincia
BAN stały

Jezu! To moja sytuacja sprzed 2 lat nawet nieformalny związek i 9 lat razem się zgadza! Ja odeszłam od tamtego partnera do nowej miłości. I jest mi z tym dobrze. Po rozmowie z byłym okazało się, że on też już nie kocha, jak dawniej. Raczej oboje byliśmy na etapie dobrych przyjaciół, ale nic już nie iskrzyło. I pozostaliśmy przyjaciółmi do dziś - możemy na siebie liczyć. Ale w czasie tej rozmowy o rozstaniu nie byłam do końca szczera - nie powiedziałam mu, że poznałam kogoś innego i się zakochałam. Wiedziałam, że jego ambicja nie pozwoliłaby mu wybaczyć zdrady. To manipulacja - wiem, ale dzięki temu go nie bolało, a wiem, że już nie kochał, tylko to poczucie, że go oszukałam doprowadziłoby do końca naszej przyjaźni. Tak. Świadomie oszukałam. Potem, jakiś czas później stopniowo wprowadziłam ukochanego do mojego życia. Jako poznanego później, po rozstaniu. Zabijcie mnie za kłamstwo, oszustwo i co tam jeszcze chcecie, ale ja do dzisiaj uważam, że zrobiłam najlepiej. A z moim ukochanym jesteśmy szczęśliwi razem. Chociaż on też odszedł od swojej byłej. I tak mi się wydaje, że autorka wątku też nie podała najważniejszej przyczyny swego odejścia w rozmowie z partnerem. Czy mam rację?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 08:46   #21
essilorka
Przyczajenie

Tak kalincia, masz rację, nie powiedziałam, że poznałam kogoś innego bo nawet gdybym nie poznała, to też bym się zastanawiała nad odejściem... I na pewno nie podjęłam swej decyzji o rozstaniu z powodu innego faceta tylko dlatego, że jakby nie było, to czuje, że mój długoletni związek byłby skazany na niepowodzenie... Już tak za długo żyliśmy obok siebie... Powinnam zakończyć to wcześniej ale ktoś kto to przeżył czy przeżywa, wie jak to jest gdy braknie odwagi... Stało się jak się stało i mam nadzieję, że postąpiłam słusznie
A czy z nowym partnerem mi wyjdzie, okaże się w czasie, ale wiem, że zależy mi na nim i na pewno będe chodzić innymi ścieżkami nie popełniając takich błędów jak w związku, który dobiegł końca.
Moim zdaniem postapiłam właściwie, bo każdy zasługuje na szczęście
Stary 2010-10-05, 20:51   #22
kalincia
BAN stały

Dokładnie tak. Łatwo mówić, jak się nie było w takiej sytuaćji. Długoletni związek daje poczucie bezpieczeństwa, i trudno odejść, chociaż już nie jest tak jak było. Odejść do kogoś niż od kogoś tylko jest łatwiej...Ileż małżeństw tak trwa, chociaż już tylko z przyzwyczajenia. Facet, którego pokochałam, tylko ułatwił moją decyzję. Po prostu bez tej miłości, która mnie spotkała, nie miałabym odwagi...
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 20:12   #23
loloona_79
Rozeznanie

essilorka rozumiem Cię doskonale. W lutym zakończył się mój również 9 letni nieformalny związek. Powód: wypaliło się, zgasło, a na końcu on się zakochał i powiedział mi o tym. I mimo, że nie było to doświadczenie, którego komukolwiek bym życzyła (bolało, ojj bolało) to uważam ,że było to najlepsze rozwiązanie. Kiedy uczucia się wypalają, a i nas wypaliły się z obu stron, to nie ma co ciągnąć na siłę. Cieszę się że moj Ex powiedział mi co i jak.
Dlatego popieram to , że chcesz zacząć nowe życie, z kimś innym, ponieważ poprzedni związek się wypalił.

Poza tym, mimo sprzeciwów wielu wizażanek, zgadzam się także z e tym, że ludzie to jednak zwierzęta. poczytajcie trochę psychologi ewolucyjnej. Związki do końca życia są wymysłem cywililizacji, a nie biologi, a jak wiemy, biologii nie oszukamy Dlatego doskonale rozumem, że związki mogą trwać 7-9 lat, kończyć się wypaleniem i zaczynać kolejne. Tak jest i będzie.

Fajnie że pogadaliście, no i życzę szczęście z nowym ukochanym na kolejne 7-9 lat
Stary 2010-10-11, 13:30   #24
essilorka
Przyczajenie

Mam nadzieję, że nie na ileś tam lat, tylko już do grobowej deski
Stary 2010-10-12, 10:45   #25
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
To nie życie pałta ci figle tylko ty sama stworzyłaś swój problem a teraz nie masz odwagi i poczucia przyzwoitości żeby go rozwiązać.
Stary 2010-10-12, 11:28   #26
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Mam nadzieję, że nie na ileś tam lat, tylko już do grobowej deski
No niestety, nie licz na to. I przypomnij sobie co tam wcześniej mówiłaś o zwierzętach.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 12:32   #27
essilorka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
To nie życie pałta ci figle tylko ty sama stworzyłaś swój problem a teraz nie masz odwagi i poczucia przyzwoitości żeby go rozwiązać.

Najpierw przeczytaj wszystko ze zrozumieniem a potem wyraź swoje zdanie... PROBLEM JUŻ JEST ROZWIĄZANY
Zaczęłam nowy roździał w swoim życiu u boku kogoś kogo kocham a ze swoim byłym jestem na stopie przyjacielskiej i z tego co wiem, korzysta on z uroków życia i poznaje nowych ludzi, więc mam nadzieję, że z czasem tez pozna kogoś, kogo pokocha ze wzajemnością
Stary 2010-10-12, 13:05   #28
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Najpierw przeczytaj wszystko ze zrozumieniem a potem wyraź swoje zdanie... PROBLEM JUŻ JEST ROZWIĄZANY
Zaczęłam nowy roździał w swoim życiu u boku kogoś kogo kocham a ze swoim byłym jestem na stopie przyjacielskiej i z tego co wiem, korzysta on z uroków życia i poznaje nowych ludzi, więc mam nadzieję, że z czasem tez pozna kogoś, kogo pokocha ze wzajemnością
Śliczna ta twoja historyjka, taka gładka i szybko zakończyła się szczęśliwie. Widać, że długo nad nią nie myślałaś.
Jak chciałaś pogadać, że kręcenie lodów na dwa fronty, to nic strasznego, to trzeba było napisać wprost.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 13:14   #29
new woman in town
Zakorzenienie

i jak zdrada to trzeba naskoczyc na autorkę bo trzeba przeprowadzic prywatną wizażową krucjate
jasne że zdrada jest niemoralna
jasne ze lepiej być uczciwym w stosunku do partnera z którym sie zyje
ale trzeba też zawalczyc o siebie i własne szczescie
a czasem do pewnych kroków zmusza sytuacja, fakt ze było sie w stanie zaangazowac, zauroczyc inna osobą
i dobrze to rozwiazywac na bierzaco

ja Ci życze wszystkiego dobrego, życie się różnie układa,czasem potrafi zaskoczyc, a też wiem że trudno jest zrezygnowac nawet z nijakiej stabilizacji i isc w nieznane
ale do odwaznych swiat nalezy
wiec : powodzenia
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 13:15   #30
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak na kogoś kto bał się odejść, ba bał się nawet rozmawiać o tym z najbliższymi i był pewien, że partner bardzo go kocha to szybko ci poszło - w nieco ponad tydzień odeszłaś przekreślając te 9 lat i okazało się, że twój kochający cię partner jakoś tak nie protestował przed rozejściem się więc ta jego miłość też nie była specjalnie szalona.

No nic, życzę powodzenia w nowym związku.

Twoja historia jest kolejnym dowodem na to, że ludziom często się wydaje w jak poważnym są związku i jak to świat się zawali gdy uczciwie zechcą się rozstać zamiast walić drugą osobę po rogach, a po czasie okazuje się, że ten związek to jednak nic poważnego a ten oszukany partner tylko czekał na znak do rozejścia się. I po co w takim razie oszukiwać? Nie lepiej uczciwie powiedzieć sobie "pa pa" zanim wda się w romans?

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości