|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kosmetyczka byc
Witam! Jeżeli był podobny temat to przepraszam. Chciałam sie was doradzic czy też uważacie że bycie kosmetyczka to jest wstyd oraz że zawód kosmetyczki czy kosmetologa wybierają dziewczyny bez ambicji pytam bo wiele osób z mojego otoczenia ma taką opinie na ten temat. Sama po liceum wybrałam studia o kierunku prawo na 2 roku zrezygnowałam to nie było to co chce robic w życiu i poszłam do szkoły policealnej kosmetycznej ze wzg na finanse. Obecnie zawiesiłam szkołe ze wzgledu na ciąże i teraz się zastanawiam czy wrócic do szkoły za rok czy isc na studia ekonomiczne. Cały czas sie waham czy dla kobiety z dzieckiem bedzie lepsza praca biurowa czy jednak isc dalej w strone kosmetyczki. Namieszałam torche ale chciałam wytłumaczyc tak jak należy o co mi chodzi. Pytam o to bo wiele osób z mojego otoczenia mi mówi że to zawód nie dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyczka byc
Wstyd byc kosmetyczka??? nie no dziewczyno ale napisałas.... to zaden wstyd tlko tytuł jak dla mnie byc kosmetyczką. Kosmetyczka musi byc kompetentna, ambitna z wyobraźnia. Odpowiedzialna i z wiedzą!!!! Wiec czym jest sie wstydzic???
I wogóle po co zaczynac cos czego sie nie lubi?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
.. i bardzo wazne tez .....-->zeby nie kosmetyczka to niejedna z nas by na ulice nie wyszla
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Wstyd? sorki, ale kosmetyczka to nie zawód w którym się maluje wzorki na paznokciach! to również osoba, która musi być prawie jak lekarz dermatolog, każda kosmetyczka musi posiadać bardzo dobrą widze ze swojej dziedziny....
Z reszta każdy powinnien uczyć się w kierunku w takim jakim się dobrze czuje, a nie potem pracować w czymś co uważa za "wstyd" ? ![]() Ja od 5 lat czuje powołanie do tego zawodu i nie żałuje ani chwili ![]() a pracowałam już też na stanowisku biurowym i codziennie jechałam z bólem brzucha do pracy, bo tak tej pracy nie lubiałam... ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- http://vod.onet.pl/zawody,zawody,202...5,odcinek.html tutaj jest taki filmik na temat pracy kosmetyczki, niestety jest to antyreklama... nie z wszystkim się zgadzam, szczególnie ze zdaniem że kosmetyczka nie może być gruba hmmm, troche dyskryminacja osób które są puszyste... ale co zrobić, wkońcu to telewizja ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja też uważam, że bycie kosmetyczką to nie wstyd tylko jak wybrałam sie do szkoły policealnej kosmetycznej to wiele osób mnie skrytykowało i cały czas mi powtarzali ,że w końcu sama zwątpiłam czy się nadaje...a szkołę wybrałam sama bo zawsze mnie ciagło do kosmetyki, zajęcia w szkole były dla mnie bardzo przyjemne po całym dniu nawet nie czułam się zmęczona bardzo mnie interesowało wszystko co było związane z kosmetyka. Obecnie zastanawiam się czy od przyszłego roku wrócic do szkoły bo wiem że praca kosmetyczki jest ciężka i czy sobie dam rade.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.