|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nerwica lękowa w ciąży
Cześć kochane, nie mogłam znaleść podobnego wątku. Napiszcie mi proszę czy są tu mamy w ciąży ktore borykają sie z nerwica lękową ? Ja jestem w 24 tc i znów ona do mnie wróciła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nerwica lękowa w ciąży
Też miałam nerwicę i stany depresyjne w pierwszej ciąży i mi dużo pomógł psycholog-te wizyty bardzo mnie wyciszały i uspakajały. Dużo dawały też rozmowy z mężem. Będzie dobrze, głowa do góry. To, co teraz wydaje się straszne, nie do przeskoczenia, za jakiś czas straci znaczenie i spojrzysz na to inaczej.
Edytowane przez golgie Czas edycji: 2016-11-05 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nerwica lękowa w ciąży
Cytat:
W ulotkach zazwyczaj pisze się, że danego leku nie powinno zażywać się w ciąży dlatego, że nikt nie badał jak ten lek wpływa na dziecko. Nie wiem jaki jest skład tego leku, ale dopytaj psychiatry (nie ginekologa) jaki jego zdaniem ma wpływ. Miałam podobną sytuację w ciaży z lekami na inne schorzenie. W ulotce napisane że w ciąży nie wolno. Ginekolog kazał zapytać lekarza tej specjalizacji jak on uważa, a lekarz obszernie mi wytłumaczył, że w żaden sposób akurat ten lek dziecku nie zaszkodzi, ale że włąsnie nie ma odważnych którzy robiliby badania na kobietach w ciaży, więc ten napis, ze nie wolno w ciaży to taki "pupo.chron" dla firmy farmaceutycznej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.