|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ściąganie koloru, przefarbowanie na blond?
hej, postanowiłam tu napisać, bo myślę, że się na tym znacie
![]() z góry dzięki za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: ściąganie koloru, przefarbowanie na blond?
Powiem tak...kiedy zapytałam się mojej fryzjerki o przejściu na blond z ciemnych włosów, to pierwsze co zrobiła, zapytała się czy farbowałam je Pallette. Ponieważ każda fryzjerka wie, że kolory ciemne z tej firmy wyjątkowo mocno trzymają się na włosach i zazwyczaj nic się nie da zrobić. Może jednak ten szampon na 24 mycia zejdzie trochę lepiej niż farba.
Tak czy inaczej musisz wiedzieć, że nie każdy zakład zgodzi się na dekoloryzację Twoich włosów. A jeżeli już ktoś się zgodzi to musisz mieć pewność, że nie zniszczy Ci włosów, bo możesz potem skończyć z pomarańczowymi i łamiącymi się włosami. Absolutnie nie chcę Cię straszyć, ale trzeba wiedzieć jakie się z tym wiąże ryzyko. Z tego co wiem...dość dobrze farbę wypłukują szampony przeciwłupieżowe, więc możesz nim np myć włosy, być może pomoże Ci to zejść o jakiś ton. A jeżeli już tak bardzo chcesz blond to proponowałabym robić regularnie blond pasemka na włosach. Z czym...na pewno wtedy farba ta będzie mocniejsza i może niszczyć włosy.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: ściąganie koloru, przefarbowanie na blond?
Cześć.
Potrzebuję pomocy. Mój naturalny kolor włosów to coś pomiędzy ciemnym blondem a jasnym brązem. Ostatnio pofarbowałam włosy na egzotyczna czerwień wellatony i nie osiagnęłam efektu porządanego. Do koloru nic nie mam, po prostu niekorzystnie w nim wyglądam. Chciałabym wrócić do koloru naturalnego, myślałam o karmelowej czekoladzie. Co zrobić żeby kolor wyszedł ładnie i się przyjął i żeby odbyło sie bez wizyty u fryzjera i wysokich kosztów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.