|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ślub w Austrii
Chiałabym wyjechac na stałe do austrii z chlopakiem. Problem taki ze ja mam pochodzenie niem. a on nie. Jezeli wezme tutaj slub cywilny to co z obywatelstwem i praca tam? a Jezeli tam to obywatelstwo nadawane jest automatycznie? Jaka jest roznica?
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Ślub w Austrii
Cytat:
![]() Obywatelstwa żadnego kraju nikt nie dostaje z "automatu" nawet jeżeli wyjdzie się za/ożeni się z rodowitym mieszkańcem lub mieszkanką danego kraju. Wiem co mówię bo mój mąż jest obcokrajowcem i przez 3 lata po ślubie musi przebywac w Polsce na podstawie karty pobytu i to nawet nie stałej tylko czasowej i dopiero później może starac się o coś więcej. Wątpię żeby w innych krajach było inaczej. Tobie też pewnie nie przyznano by natychmiast obywatelstwa bo wiem że na przykład, mój mąż, mając pochodzenie angielskie (oboje dziadkowie po stronie ojca byli rodowitymi Anglikami) musiałby spędzic 5 lat w Wielkiej Brytanii na podstawie odpowiedniej wizy zanim mógłby starac się o brytyjski paszport. No chyba że któreś z twoich rodziców jest cudzoziemcem wtedy chyba obowiązują inne przepisy i mogłabyś się starac o obywatelstwo od razu.
29.08.2009 - ![]() 12.09.2011 Emma i Gabriel już z nami ![]() Edytowane przez egwene6 Czas edycji: 2010-09-12 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ślub w Austrii
To nie te czasy, kiedy Niemcy z Austrią się "przyjaźniły"...
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.