jak go uwieść ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-25, 16:11   #1
infusione
Przyczajenie

jak go uwieść ?

nie chce mi się wszystkiego pisać od początku więc posłużę się moimi notatkami z bloga:

Kiedyś napisałam na moim blogu:

"hej, muszę tu coś napisać bo nie mam z kim o tym pogadać , a zaraz cholery dostanę jeśli nie wyrzucę tego z siebie
Znałam pewnego chłopaka od dawna , ale jakoś tak nigdy sie sobą nie interesowaliśmy. wczoraj minęło dokładnie dwa tygodnie odkąd poznaliśmy się bliżej. Świetnie się dogadujemy, już nawet się z nim całowałam , kilka razy jechaliśmy razem na imprezę.
Teraz w piątek ja jechałam z koleżanką na imprezę , a on jechał też , tylko gdzieś indziej. Ale umówiliśmy się, że koło 2-3 przyjedzie do nas. Przyjechał owszem, ale tylko na chwilę , a że my miałyśmy jechać z nim do domu , to musiałyśmy kończyć imprezowanie. Dałam mu buziaka na pożegnanie i było wszystko OK.
Następnego dnia od rana sie do mnie nie odzywał... W ciągu tych dwóch tygodni już od rana coś pisał , a wczoraj nic. Napisałam mu sms-a w południe. Nie odpisała. Kolejnego napisałam koło 21. Również nie odpisał. Położyłam się spać z nadzieją, że gdy się rano obudzę , będzie sms... ale kiedy się obudziłam nie było żadnego
Stwierdziłam więc, że ja tak tego nie zostawię. Napisałam mu: "Dlaczego się nie odzywasz? Coś się stało? "
i też nie odpisał... ;(
Nie wiem co się stało
puściłam mu zwarę przed chwilą, sygnał był... "

za dwa dni dopisałam:

Zadzwoniłam wczoraj do niego:
-żyjesz?
-no żyję
-to dlaczego się nie odzywasz? jakieś problemy?
-wiesz co, pogadamy później... zadzwonię jak wrócę do domu.

Kompletnie nie wiedziałam o co chodzi, ale wiedziałam, ze coś się święci. Koło 2:15 napisałam mu sms-a: "No więc?"
A on mi na to:
"No więc jak narazie to teraz nic z tego z tych naszych spotkań i w ogóle...A powód jest taki, że wróciłem do mojej byłej ... i nie chciał bym tego popsuć. I też bym chciał jak narazie żebyśmy byli przyjaciółmi dobrymi "

a teraz mam świeże info, i nie wiem znów co mam robić ;/

pisze z nim na gg lub sms-uję. on mi pisze , że ma smakę na pocałunek ze mną, że ma na mnie zrycie "bo jestem słodka" i , że jak bedziemy gdzieś na imprezie to musimy się pocałować. wiem, że nie powinnam tego robić, bo ma laskę i ja też bym nie chciała, żeby on będąc ze mną całował się z inną; ale to jest właściwie inna sytuacja, bo to ja jestem tu poszkodowana i to ta jego była ukradła mi go sprzed nosa :/
w związku z tym mam zamiar to zrobić (;*). myślicie, że dobrze robię?
aha i zapomniałam jeszcze dopisać, że on zadaje mi dziwne pytania; np. czy chciałabym byc z nim sam na sam, ja na to; "zależy co byś chciał robić " a on: "no powiedzmy, że bez s**su, ale z pieszczeniem, szmery bajery ".

zakochałam się z ni,m i mam zamiar go zdobyć. za dwa tygodnie będziemy razem na imprezie. co mam robić? jak go uwieść?

a tak w ogóle; myślicie, że coś z tego będzie?
infusione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 16:18   #2
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: jak go uwieść ?

Zostaw go w spokoju! on ma dziewczynę, dla ciebie nie ma miejsca w związku tych dwojga

Cytat:
Napisane przez infusione Pokaż wiadomość
nie chce mi się wszystkiego pisać od początku więc posłużę się moimi notatkami z bloga:

Kiedyś napisałam na moim blogu:

"hej, muszę tu coś napisać bo nie mam z kim o tym pogadać , a zaraz cholery dostanę jeśli nie wyrzucę tego z siebie
Znałam pewnego chłopaka od dawna , ale jakoś tak nigdy sie sobą nie interesowaliśmy. wczoraj minęło dokładnie dwa tygodnie odkąd poznaliśmy się bliżej. Świetnie się dogadujemy, już nawet się z nim całowałam , kilka razy jechaliśmy razem na imprezę.
Teraz w piątek ja jechałam z koleżanką na imprezę , a on jechał też , tylko gdzieś indziej. Ale umówiliśmy się, że koło 2-3 przyjedzie do nas. Przyjechał owszem, ale tylko na chwilę , a że my miałyśmy jechać z nim do domu , to musiałyśmy kończyć imprezowanie. Dałam mu buziaka na pożegnanie i było wszystko OK.
Następnego dnia od rana sie do mnie nie odzywał... W ciągu tych dwóch tygodni już od rana coś pisał , a wczoraj nic. Napisałam mu sms-a w południe. Nie odpisała. Kolejnego napisałam koło 21. Również nie odpisał. Położyłam się spać z nadzieją, że gdy się rano obudzę , będzie sms... ale kiedy się obudziłam nie było żadnego
Stwierdziłam więc, że ja tak tego nie zostawię. Napisałam mu: "Dlaczego się nie odzywasz? Coś się stało? "
i też nie odpisał... ;(
Nie wiem co się stało
puściłam mu zwarę przed chwilą, sygnał był... "

za dwa dni dopisałam:

Zadzwoniłam wczoraj do niego:
-żyjesz?
-no żyję
-to dlaczego się nie odzywasz? jakieś problemy?
-wiesz co, pogadamy później... zadzwonię jak wrócę do domu.

Kompletnie nie wiedziałam o co chodzi, ale wiedziałam, ze coś się święci. Koło 2:15 napisałam mu sms-a: "No więc?"
A on mi na to:
"No więc jak narazie to teraz nic z tego z tych naszych spotkań i w ogóle...A powód jest taki, że wróciłem do mojej byłej ... i nie chciał bym tego popsuć. I też bym chciał jak narazie żebyśmy byli przyjaciółmi dobrymi "

a teraz mam świeże info, i nie wiem znów co mam robić ;/

pisze z nim na gg lub sms-uję. on mi pisze , że ma smakę na pocałunek ze mną, że ma na mnie zrycie "bo jestem słodka" i , że jak bedziemy gdzieś na imprezie to musimy się pocałować. wiem, że nie powinnam tego robić, bo ma laskę i ja też bym nie chciała, żeby on będąc ze mną całował się z inną; ale to jest właściwie inna sytuacja, bo to ja jestem tu poszkodowana i to ta jego była ukradła mi go sprzed nosa :/
w związku z tym mam zamiar to zrobić (;*). myślicie, że dobrze robię?
aha i zapomniałam jeszcze dopisać, że on zadaje mi dziwne pytania; np. czy chciałabym byc z nim sam na sam, ja na to; "zależy co byś chciał robić " a on: "no powiedzmy, że bez s**su, ale z pieszczeniem, szmery bajery ".

zakochałam się z ni,m i mam zamiar go zdobyć. za dwa tygodnie będziemy razem na imprezie. co mam robić? jak go uwieść?

a tak w ogóle; myślicie, że coś z tego będzie?

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 16:23   #3
Jamie69
Raczkowanie

Nic z tego nie będzie.
Ty mu się narzucasz, a on złapał dwie sroki za ogon - ma swoją eks, która żyje w błogiej nieświadomości i myśli, że wszystko jest tak, jak dawniej i Ciebie - dziewczynę, którą może mieć, gdy ma ochotę.

Gdyby chciał, żeby coś między Wami było to nie wracałby do niej.

PS. Nie uważasz, że brakiem szacunku dla rozmówcy [w tym wypadku dla nas] jest kopiowanie tekstu z innej strony, bo nie chce się tracić czasu na napisanie czegoś jeszcze raz?
Stary 2010-09-25, 16:26   #4
infusione
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Jamie69 Pokaż wiadomość
PS. Nie uważasz, że brakiem szacunku dla rozmówcy [w tym wypadku dla nas] jest kopiowanie tekstu z innej strony, bo nie chce się tracić czasu na napisanie czegoś jeszcze raz?
nie , nie uważam że to brak szacunku.
głownym pytanie było pyt;"jak go uwiesc?"
pytanie cyz uważacie, ze coś z tego bedzie, jest pytaniem pobocznym
Stary 2010-09-25, 16:29   #5
Wanilia13
Przyczajenie

GG do Wanilia13

Jak na moje oko chlopak jest dziwny więc daj sobie spokój
Raz sie z Toba umawia, potem wraca do bylej a teraz znowu te dziwne teksty do Ciebie... Czy to normalne?! Nie sadze...
chcesz sprawdzić czy mu na Tobie zależy? Przestań sie nim interesować... zwyczajnie go olej, zacznij sie w jego towarzystwie pokazywać z innymi kolesiami... jeśli cos do Ciebie czuje to zacznie się bardziej Tobą interesować
Wanilia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 16:31   #6
Czarna_Złośnica
Wtajemniczenie

uważam, że nic z tego nie będzie.
On ma dziewczynę a Ty jestes małą odskocznią.

Czarna_Złośnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 16:35   #7
Jamie69
Raczkowanie

Cytat:
I tu się różnimy.

Nie musisz go uwodzić, bo sam podaje Ci się na tacy.
Możesz spróbować go odbić, ale skoro sam wybrał swoją eks, to czy jest sens? Wątpię. Poza tym naprawdę uważasz, że chłopak, który całuje się z Tobą, później wraca do byłej, żeby po chwili proponować Ci macanki jest dobrym kandydatem na chłopaka?
Dziewczyno, masz większe szanse na wygraną w Totka niż na to, że on będzie Ci wierny.

Edytowane przez Jamie69
Czas edycji: 2010-09-25 o 16:36
Jamie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-25, 16:36   #8
baboo
Raczkowanie

na co komu taki partner?
dziewczyno, otrząśnij się, zszedł się z byłą po tym jak flirtował z Tobą jakiś okres czasu. najprawdopodobniej mu się podobasz i widzi, że z Twojej strony otrzymuje przyzwolenie (nawet nie ciche) i to wykorzystuje. zapewne dla niego jesteś ładnie przyrządzonym dodatkiem do głównego dania. naprawdę, odpuść sobie.
a jeżeli już chcesz go uwieść, to smsując do niego codziennie, na pewno tego nie zrobisz.

baboo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 16:38   #9
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
uwiesc....daj spokoj.

czy cos z tego bedzie?-nie.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 16:40   #10
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Po co chcesz uwodzić zajętego chłopaka?

Stary 2010-09-25, 17:14   #11
tranqil babe
Wtajemniczenie

To jakis dupek Ma dziewczynę a pisze Tobie,ze chce Ciebie całowac jak sie gdzies spotkacie?? Ludzie...troche godnosci miej dziewczyno, po co ci taki "facet", nie rozumiem? Lubisz być z kłamcami zachowującymi się jak idioci?
Skoro lubisz to po prostu, spotkaj sie z nim, pomigdalicie sie i tak az do następnego razu..... Az przykro to komentować.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość

zajetego jak zajetego Fresa Mnie ciekawi dlaczego autorka chce uwodzić zakłamanego ,nieszczerego, oszukującego ludzi dzieciaka, bo czy jest on facetem? W to wątpię

tranqil babe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-25, 17:16   #12
Kasiula_K
Przyczajenie

Może najpierw zastanów się czy chciała byś być na miejscu tamtej dziewczyny?;/
Kasiula_K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 17:26   #13
fussy
Zadomowienie

GG do fussy

Już drugi wątek o uwodzeniu.... Dziewczyny, co z Wami? Gdyby miało coś z tego być to było by i tak, więc obyło by się bez uwodzenia.

Edytowane przez fussy
Czas edycji: 2010-09-25 o 17:27
fussy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 17:48   #14
infusione
Przyczajenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Kasiula_K Pokaż wiadomość
Może najpierw zastanów się czy chciała byś być na miejscu tamtej dziewczyny?;/
a przeczytałaś całe? napisałam tam takie zdanie: "wiem, że nie powinnam tego robić, bo ma laskę i ja też bym nie chciała, żeby on będąc ze mną całował się z inną; ale to jest właściwie inna sytuacja, bo to ja jestem tu poszkodowana i to ta jego była ukradła mi go sprzed nosa :/"
Stary 2010-09-25, 17:50   #15
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
że ma na mnie zrycie "bo jestem słodka"
Cóż za tekst...
Zgadzam się z Jamie69.
Czy Tobie faktycznie zależy na takim facecie? Jesteś/Będziesz dla niego tylko zabawką.

Ps. Jak Ci ukradła? Nie był on Twoją własnością, żeby Ci mogła go ukraść.

Edytowane przez Sikorka0204
Czas edycji: 2010-09-25 o 17:52
Sikorka0204 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 18:02   #16
Czarna_Złośnica
Wtajemniczenie

Cytat:
a przeczytałaś całe? napisałam tam takie zdanie: "wiem, że nie powinnam tego robić, bo ma laskę i ja też bym nie chciała, żeby on będąc ze mną całował się z inną; ale to jest właściwie inna sytuacja, bo to ja jestem tu poszkodowana i to ta jego była ukradła mi go sprzed nosa :/"
ale ona Ci nikogo nie ukradła. On wybrał ją, nie Ciebie! A teraz ma ochotę sie troche pobawić z Toba a Ty chętna...i tyle.

Stary 2010-09-25, 18:12   #17
Kasiula_K
Przyczajenie

Tak przeczytałam wypadło mi to z głowy tu Cie przepraszam. Ale zastanów się... Ona może nie jest tak do końca byłą to jest jak piszą koleżanki odskocznia jego, pokłócą się on idzie do Ciebie bo ma tak zwane "plecy". Chociaż go zdobędziesz uwiedziesz zwał jak zwał będzie Twój chcesz się kiedyś zastanawiać i zamartwiać czy on Tobie tak robi. Jesteś zakochana ale czy warto...
Stary 2010-09-25, 18:18   #18
infusione
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Czarna_Złośnica Pokaż wiadomość
ale ona Ci nikogo nie ukradła. On wybrał ją, nie Ciebie! A teraz ma ochotę sie troche pobawić z Toba a Ty chętna...i tyle.
może ukradła to złe słowo. Zabrała. to pasuje. nie łap mnie za słówka, bo dobrze wiesz co mam na myśli...
Stary 2010-09-25, 18:23   #19
Czarna_Złośnica
Wtajemniczenie

Ale czy Ty nie rozumiesz, że nikt Ci go nie zabrał tylko On sam olał ciebie i wybrał ją.
To była jego decyzja.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-25, 18:26   #20
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
może ukradła to złe słowo. Zabrała. to pasuje. nie łap mnie za słówka, bo dobrze wiesz co mam na myśli...
Jakie ukradła ci go sprzed nosa? on wybrał ją a nie ciebie. Miej trochę godności i przestań się mu narzucać

Stary 2010-09-25, 18:29   #21
infusione
Przyczajenie

nie zmienia to faktu, że prawie z nim byłam, wtedy pojawiła się ona i wszystko popsuła. boże... takie to trudne? i nie musisz mnie ciągle dołowac

ja pytałam jak go uwieść a ten tekst miał był pomocą, byście mogły choc troche poznac jego charakter. a jest tu wiele odpowiedzi, oprócz tych na to pytanie... jestem rozczarowana, brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem.

---"------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------
"Jakie ukradła ci go sprzed nosa? on wybrał ją a nie ciebie. Miej trochę godności i przestań się mu narzucać "
nie narzucam mu sie w żadnym calu! nigdy pierwsza nie napisałam do niego jakiejkolwiek wiadomości. wtedy kiedy sie nie odzywał przez 3 dni (odzywając sie do tamtej pory 15493 razy na dzień, dzień w dzień) to był jedyny wyjątek. -.-'

Edytowane przez infusione
Czas edycji: 2010-09-25 o 18:32
Stary 2010-09-25, 18:33   #22
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
nie zmienia to faktu, że prawie z nim byłam, wtedy pojawiła się ona i wszystko popsuła. boże... takie to trudne? i nie musisz mnie ciągle dołowac

ja pytałam jak go uwieść a ten tekst miał był pomocą, byście mogły choc troche poznac jego charakter. a jest tu wiele odpowiedzi, oprócz tych na to pytanie... jestem rozczarowana, brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem.
Prawie robi wielką różnicę
Nie byłaś z nim, nikt ci go nie ukradł, nikt ci niczego nie popsuł.
To on sam zadecydował, że woli być z nią a nie z tobą.
Uwodzić już go próbowałaś tymi gadkami na gg czy przez smsy, sama widzisz, że nic z tego nie wyszło

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:

nie narzucam mu sie w żadnym calu. nigdy pierwsza nie napisałąm do niego jakiejkolwiek wiadomości. wtedy kiedy sie nie odzywał przez 3 dni (odzywając sie do tamtej pory 15493 azy na dzień, dzień w dzień) to był jedyny wyjątek. -.-'
Facet jest zajęty a ty próbujesz go uwodzić, to jest właśnie narzucanie się

Stary 2010-09-25, 18:35   #23
infusione
Przyczajenie

Cytat:
Uwodzić już go próbowałaś tymi gadkami na gg czy przez smsy, sama widzisz, że nic z tego nie wyszło
zaraz ,zaraz.. niby jakimi gadkami? przecież ja wam nie napisała żadnych treści któremu mu wysyłałam.. <lol>

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Facet jest zajęty a ty próbujesz go uwodzić, to jest właśnie narzucanie się
jeszcze nie próbowałam ^
a poza tym on pierwsyz od mnie zaczął tak pisać. jak mi napisał, że ma dziewczyne i chce żebyśmy byli obrymi przyjaciółmi nie pisałam do niego!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-25, 18:40   #24
Jamie69
Raczkowanie

Ludzie to nie batoniki w sklepie spożywczym, które ktoś może ukraść.
Każdy sam decyduje o tym z kim chce być, więc gdyby mu naprawdę na Tobie zależało, to nawet Miss World by Ci go nie odebrała.
Stary 2010-09-25, 18:58   #25
Kasiula_K
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Jamie69 Pokaż wiadomość
Ludzie to nie batoniki w sklepie spożywczym, które ktoś może ukraść.
Każdy sam decyduje o tym z kim chce być, więc gdyby mu naprawdę na Tobie zależało, to nawet Miss World by Ci go nie odebrała.
Dokładnie jemu na tobie nie zależ. Ty sie narzucasz a to napewno ci nie pomorze w uwiedzeniu go...
Masz racje poznaliśmy jego charakter lubi sie bawic kobietami ;]
Stary 2010-09-25, 19:09   #26
PinkPanterr
Rozeznanie

Po pierwsze- facet ma dziewczynę, którą SAM WYBRAŁ, Ciebie odstawił na bok. To, że PRAWIE z nim byłaś to może być tylko TWOJE zdanie.
Po drugie- masz w ogóle szacunek do siebie?! Facet daje Ci jasno do zrozumienia, że jedyne co z Tobą chciałby robić to jakieś macanki i pocałunki a Ty się z tego cieszysz?
Litości...
...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:.

24.07.2010- rzuciłam!

3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn

"Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom,
Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo"

PinkPanterr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 19:09   #27
infusione
Przyczajenie

Wy nadal nie rozumiecie po co założyłam ten wątek, prawda?
JA CHCE GO UWIEŚĆ, I PYTAM JAK! ZNACIE JEGO CHARAKTER WIĘC POWINNO WAM BYĆ ŁATWIEJ.
DOWIEM SIĘ W KOŃCU?
zaraz zapytacie: "skoro chcesz go uwieść to dlaczego zapytałaś czy coś z tego będzie?"
już wam mówię - z ciekawości waszego zdania na ten temat.
Stary 2010-09-25, 19:18   #28
PinkPanterr
Rozeznanie

Cytat:
JA CHCE GO UWIEŚĆ, I PYTAM JAK! ZNACIE JEGO CHARAKTER WIĘC POWINNO WAM BYĆ ŁATWIEJ.
DOWIEM SIĘ W KOŃCU?
Cytat:
pisze z nim na gg lub sms-uję. on mi pisze , że ma smakę na pocałunek ze mną, że ma na mnie zrycie "bo jestem słodka" i , że jak bedziemy gdzieś na imprezie to musimy się pocałować.

Przeczytać sobie to co napisałaś, później spełnić jego życzenia myślę, że jak pójdziesz na całość on od razu do Ciebie przyleci i zapyta "czy chcesz ze mną chodzić??"

24.07.2010- rzuciłam!

Stary 2010-09-25, 19:21   #29
infusione
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez PinkPanterr Pokaż wiadomość
Przeczytać sobie to co napisałaś, później spełnić jego życzenia myślę, że jak pójdziesz na całość on od razu do Ciebie przyleci i zapyta "czy chcesz ze mną chodzić??"
..nadal nie rozumiesz.
ja chce go TYLKO uwieść i nic więcej. czy słowo "uwieść" = "być z nim"?
nie sądzę...^
Stary 2010-09-25, 19:26   #30
PinkPanterr
Rozeznanie

Cytat:
..nadal nie rozumiesz.
ja chce go TYLKO uwieść i nic więcej. czy słowo "uwieść" = "być z nim"?
nie sądzę...^
OO no to zasadnicza różnica!!
To zrób to o co pytał tylko...

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
zakochałam się z ni,m i mam zamiar go zdobyć.
Cytat:
ja chce go TYLKO uwieść i nic więcej.
przeczysz sama sobie

24.07.2010- rzuciłam!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości