|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Dach w bloku przecieka - czy mam prawo starać się o odszkodowanie od spółdzielni?
kochane, obudziłam się rano i przeżyłam szok. Zobaczyłam na suficie sporą mokrą plamę z której kapie woda. Zgłosiłam to oczywiście do spółdzielni ale póki co nikt nie przyszedł.
Czy mam prawo żądać odszkodowania od spółdzielni mieszkaniowej? Niby farba niewiele kosztuje ale z jakiej racji mam pokrywać koszty odświeżenia sufitu sama? Orientujecie się, jak to wygląda w świetle prawa?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dach w bloku przecieka - czy mam prawo starać się o odszkodowanie od spółdzieln
Jeśli okazałoby się, że to przeciekanie spowodowane jest jakąś dziurą w dachu, źle przeprowadzoną naprawą itp., to koszty powinna pokryć spółdzielnia - bo odpowiada za administrowanie budynkiem. Powinien przyjść ktoś ze spółdzielni, wspólnie powinniście obejrzeć co i dlaczego się stało, jaki jest rozmiar szkód itd. Jeśli nikt się nie pojawił, przypominaj im się do skutku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dach w bloku przecieka - czy mam prawo starać się o odszkodowanie od spółdzieln
Dzwoń do upadłego ,spółdzielnia dysponuje kasą na remont i powinni to wykonać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Powinnaś dostać odszkodowanie :tak:
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się - nachodzic ich do skutku, aż się tematem zajmą, można też popytać sąsiadów czy maja podobne rewelacje. Można tez zrobić zdjęcia plamy tak na wszelki wypadek i wysłać je z listem, zanim przestanie padać i plama wyschnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dobra myśl - zrobić zdjęcia plamy, żeby było widać jej rozmiary. A poza tym, jeśli na telefony nie reagują - złożyć zawiadomienie o szkodzie na piśmie i zażądać potwierdzenia przyjęcia tego pisma w sekretariacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Inna sprawa, że w tym roku sytuacja się powtarza, dachu nadal nie naprawiono jak trzeba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;22381216]Masz prawo
![]() Inna sprawa, że w tym roku sytuacja się powtarza, dachu nadal nie naprawiono jak trzeba...[/QUOTE] miałam identycznie. Jest tak jak piszą moi przedmócy, najlepiej zgłosić na piśmie i zażądać potwierdzenia. Spłódzielnia jest ubezpieczona, przychodzi ktoś od nich opisuje straty i czeka sie na ubezpieczyciela! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Powinnas dostac odszkodowanie, musisz przejsc sie tam lub zadzwonic i dowiedziec sie jaka jest procedura
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.