|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Jakimi tabletkami mozna zwiekszyc libido?
Witam, wczesniej przez ponad rok bralam Harmonet jednak musze powiedziec ze moje libido wtedy siegnelo 0 . Teraz zmienilam na Yaz, ktore biore od 5 miesiecy i jest poprawa ale daleko mi jeszcze do stanu zanim zaczelam brac jakiekolwiek tab. antykoncepcyjne, poza tym Yaz sa drogie i chetnie zmienilabym je na chociaz 15 zl tansze (kosztuja 44 zl najtaniej w moim miescie) ale boje sie skutkow ubocznych bo teraz oprocz zmieny libido nie mam zadnych. Czy ktoras z was ma podobny problem? Jak myslicie pogodzic sie z tym czy szukac dalej bo nie wiem czy obnizenie libido jest normalne czy jest skutkiem zle dobranych tabletek?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakimi tabletkami mozna zwiekszyc libido?
Cytat:
![]() mozesz probowac dalej ale nie wiem czy ejst sens, pogadaj z lekarzem, nie ukrywajmy ze tabletki juz tak dzialają obnizająco . podobno
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
W moim przypadku libido obniżały każde, a brałam ich dużo: Triquilar, Minulet, Mercilon, Cilest, Yasminelle... itd.
Jedne obniżały od razu, inne po dwóch, trzech miesiącach, ale każde i zawsze... Metoda na to była jedna - odstawić. Co też zrobiłam. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
my nie wróżki nie wymyślimy co jak na ciebie akurat zadziała
a co do YAZ - jak masz w oklicy aptekę Kwiaty Polskie to tam ksoztują 36zł, a jak nie to może masz DOZ ( dbam o zdrowie - powinno byc bo te są wszędzie) - wchodzisz na stronę internetową doz'u i zamawiasz tam YAZ do swojej apteki i płacisz niecałe 40zł - zawsze troche taniej
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
owszem tabletki mogą obniżąc libido jednak nei zawsze msuzą byct ego powodem. Ja uzywam Microgynon 21, sa bardzo tanie(za 3 blistry płace 19 zl, a więc na 3 mieisace to grosze) NIe odczuwałąm, i nadal nei doczuwam skutków ubocznych, abiore je już ponad pół roku.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedz ja zastanawiam sie nad zmiana na Cilest, to tez chyba sa tabletki nowszej generacji?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez kilka dni temu założyłam podobny watek, brałam wiele tabletek ale tylko po Diane libido było ok, po innych niestety libido równe było zero, odstawiłam tabletki rok temu-libido bez zmian
|
|
|
|
|
#9 |
|
Dolce vita
|
Ja stosuję Yaz, kończę dopiero pierwsze opakowanie, ale jak na razie.....dzień w dzień mam ochotę. Sprawa indywidualna. Może przetestuj Yaz, ew.po jakimś czasie zmień.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
organizm kazdej kobiety jest inny, to ze jakas kobieta ma wysokie libido przy danych tabletkach nie oznacza ze tak bedzie u ciebie.
ale skoro juz pytasz, bralam novynette, cilest, logest - przy tych tabletkach moje libido bylo ok, ostatnio bralam yaz, moje libido spadlo prawie do 0, mialam problemy z nawilzeniem. teraz uzywam plastrow i powoli wraca ochota na sex a i problemy z nawilzeniem sa juz mniejsze.jeszcze taka ciekawostke napisze (tylko nie polecam tego) przez pewnie okres bralam tabletki odchudzajace (na recepte), moje libido wzroslo masakrycznie, non stop mialam ochote na sex:P i wystarczyl 1 pocalukei i 1 dotyk mojego partnera a ja juz bylam cala rozgrzana i mokra.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też libido obniżały każde, a też brałam ich sporo. Też odstawiłam i obiecałam sobie - nigdy więcej tego świństwa. Bo niskie libido to nie był jedyny skutek uboczny, niestety. |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Linka 25 , u mnie jest to jedyny skutek uboczny, nie liczac napadow zlosci ale to tylko przy pierwszym opakowaniu , pozniej na szczescie mija. A nie chce odstawic tabletek, plastry sa za drogie a prezerwatywa po 3 latach nie wchodzi w gre. Zastanawiam sie czy moze to byc rowniez przyczyna ciagle powracajacego zapalenia pecherza i pochwy, ktore nie jest nigdy silne ale nie moge go calkowicie wyleczyc chociaz mam w szufladzie 3 puste pudelka od furaginu to ciagle powraca:/ Z moim libidem to jest tak, ze mam ochote na seks i to czasami duzo ale "tam" jest tak bardzo sucho, ze nie jest mozliwe odbycie stosunku.
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiadając na pytanie w wątku - cynk w tabletkach ok. 4zł
info z internetu: Cynk a popęd seksualny (libido). Popęd płciowy, potencja i zdolność do przeżywania orgazmu zarówno u kobiet jak i u mężczyzn związane są bezpośrednio z dostateczną zawartością cynku w organizmie. Cynk zawiaduje substancją bodźcową o nazwie histamina, która w mózgu jest odpowiedzialna za uczucie miłości i towarzyszące jej stany emocjonalne, a która pod wpływem pieszczot słownych i fizycznych powoduje spontaniczny wzrost popędu płciowego i umożliwia przeżycie orgazmu.
|
|
|
#15 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszystko jasne ;] zaczynam brac cynk ;d
|
|
|
|
#16 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki ja slyszalam ze cynk bardzo niszczy żołądek..hehe ale ochota mi sie na niego zrobiła
![]() yy ciekawe jak dlugo trzeba go brac..?
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
cynk normalnie jest w organizmie, podobno kobiety w ciazy powinny miec go wiecej, wiec nie wiem czy on zoladek niszczy. moze w mega duzych ilosciach
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
poproś lekarza o zmianę tabletek bo prawdopodobnie one właśnie są skutkiem spadku libido.kiedyś brałam syndi35(za 3 op. płaciłam 21zł-są refundowane), potem diane35(ok.30zł za 3 op.) i muszę przyznać ze było baaardzo dobrze
pozdrawiam
|
|
|
|
|
#20 |
|
BAN stały
|
ja bralam diane35 bo to byly tabletki na moja kieszen. libido zjechalo mi do zera. nie mialam ochoty na nic
. przerwalam branie. za x czasu wrocilam do lekarza (zmienili go w przychodni) powiedzialam co i jak. dostalam 1 recepte na cilest - zadna poprawa. potem 1 op yasmin - tak samo, brak poprawy. za x czasu ponownie wrocilam do babki i zalozylam spirale. faceta przy okazji rzucilam ) gdy sciagnelam spirale wrocilam do tabletek - kontracept. w sumie bylo obojetne. ale za droga sprawa na 3-4 wspolzycia /m-c. bylam nerwowa do granic wytrzymalosci. teraz jestem przy gumkach i npr. i sie cieszejesli chodzi o obnizenie cynku to tak samo pigulki obnizaja zawartosc magnezu.poczulam to po sobie jak nie mialam checi na nic, bylam ociezala ospala itp "Zapotrzebowanie na magnez u osób dorosłych wynosi 300-400 mg na dobę i chociaż w naturalnym środowisku bogato występuje w spożywanych przez człowieka pokarmach, jest go coraz mniej w wyniku nawożenia chemicznego gleby związkami zawierającymi potas oraz stosowania nadmiernej ilości konserwantów żywności. Inne przyczyny niedoboru magnezu to: nadużywanie alkoholu, picie kawy, stosowanie hormonalnych środków antykoncepcyjnych, stres, spożywanie nadmiernych ilości tłuszczów, niewydolność nerek. Objawy niedoboru magnezu u człowieka: zwiększenie pobudliwości nerwowo-mięśniowej oraz osłabienia i nieprawidłowości pracy serca, które mogą prowadzić do: nagłych zawrotów głowy, bolesnych skurczy łydek, uczucia odrętwienia i mrowienia w kończynach, wzmożonego wypadania włosów, łamania się paznokci, próchnicy zębów, rozdrażnienia, lęków, trudności w koncentracji, zaburzeń snu, nocnych potów, kołatań serca, arytmii, bólów głowy, mdłości, biegunki, drgań jednej z powiek, czy też częściowo górnych warg." milenka22 - mam podonie z pecherzem. zaczelo sie umie od mniej wiecej 7 r.z? to byl dramat. bylam u lekarza jak bylam mala zalecono mi jakies leczenie. potem bylam w wieku 15 r.z u gin. zrobili mi badania -> liczne bakterie. przepisano antybiotyki ale nic nie sie nie zmienilo. obecnie czasem mam dni naglego bolu podczas wc ale na codziennie jest ok. mysle nad zrobienie posiewu jak tylko $ sie poprawi zreszta czytalam na necie, na jakims forum ze zapalenie pecherze posiada nazwe "choroby nocy poslubnej" czy jakos tak a ponadto jesli chodzi o tabsy (wikipedia.pl) "Inne działania na organizm [edytuj] Hormonalne środki antykoncepcyjne mogą wywoływać u kobiet:
Edytowane przez agusiamyszka Czas edycji: 2009-08-23 o 17:10 |
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy pan doktor wypisywał mi receptę na Cyprest powiedział, że tabletki te są 'dobre na amory' i miał rację - moje libido wzrosło jeszcze bardziej.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupuję w 3paku i płacę około 20 złotych, zależy w której aptece. Jest taniutki
.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
Mi juz przepisal Cilest ale poprosilam tylko o jedno opakowanie na probe, wiele osob pisze ze nie mozna ich dlugo brac bo zle dzialaja na watrobe, nie wiem juz sama, moze to glupie ale nie mam zaufania do tych tanich lekow bo wydaje mi sie, ze im starsze , tym tansze a przeciez skoro sa opracowane nowoczesniejsze to powinny miec mniej skutkow ubocznych itp itp no ale tu wiele dziewczyn sie wypowiada , ze np po YAZ zle sie czuly a po starszych tabletkach wszystko bylo ok
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Cyprest jest dość nowy, to unowocześniona i mniej szkodliwa wersja Diane 35. Ma tak niską cenę, ponieważ jest refundowany. Ja się czuję po nim bardzo dobrze, mam ładną cerę, nie przytyłam, jestem zadowolona.
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
coś w tym jest, jak brałam diane35 to czułam się koszmarnie, moja watroba również.Problem zniknął po przerzuceniu się na inne, droższe z mniejszą dawką hormonów. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
Diane to pigułki starej generacji. Ja uważam, że jakość nie zależy od ceny, a na pewno nie tylko od niej. Będę upierać się przy tym, że nie tylko drogie tabletki są dobre.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Rozeznanie
|
A Cilest to tabletki starej czy nowej generacji?
|
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
Wtrącę się-ja zażywałam cynk akurat na cerę ale mojego libido niestety nie wskrzesił
![]() Również jestem po odstawieniu plastrów/ wcześniej tabletek gdyż przy nich moje i tak niskie libido osiągało poziom minusowy. Polecam za to lubczyk z rzeńszeniem-ok 4zł. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

a i problemy z nawilzeniem sa juz mniejsze.

. przerwalam branie. za x czasu wrocilam do lekarza (zmienili go w przychodni) powiedzialam co i jak. dostalam 1 recepte na cilest - zadna poprawa. potem 1 op yasmin - tak samo, brak poprawy. za x czasu ponownie wrocilam do babki i zalozylam spirale. faceta przy okazji rzucilam
) gdy sciagnelam spirale wrocilam do tabletek - kontracept. w sumie bylo obojetne. ale za droga sprawa na 3-4 wspolzycia /m-c. bylam nerwowa do granic wytrzymalosci. teraz jestem przy gumkach i npr. i sie ciesze