|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie lubie ich! Mowa o wadze i wygladzie!(-5kg)
Witam wszystkie wizazanki ;** Mam na imie Zuza, mam 179 cm wzrostu i waze 64 kg
![]() Tak pozatym to wstawie foty jesli wgl ktos zainteresuje sie mna i moim watkiem ;D Odchudzam sie dla siebie, zeby czuc sie dobrze we wlasnej skorze ;P ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- moze sie ktos przylaczy? Lub chcoiaz ktos da znak ;D?
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie lubie ich! Mowa o wadze i wygladzie!(-5kg)
Na wizażu jest mnóstwo wątków o wspólnym odchudzaniu, nie zaśmiecaj więc forum..
![]()
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
58kg przy 179 cm wzrostu to już niedowaga. Nie waga jest problemem w takim razie, a to co siedzi u Ciebie w głowie. Twoje odchudzanie nie skończy się na 58 kg bo jak sama piszesz "jesli wtedy bede wygladac ok to na tym pozostane" - będzie Ci się podobać na chwilę, tak jak kiedyś 64 kg.... następnie 54, 50, 46 i na koniec - szpital i kroplówka. Zamiast się odchudzać to lepiej zainwestuj w wizytę u psychologa lub jak teraz modniej się to określa trenera osobistego.
http://wagaiwzrost.pl/ - blog o tym czym jest prawidłowa waga i zdrowe odżywianie. Nie dajmy się się ogłupić modom i szalonym trendom. Odchudzanie to nie proces łatwy, szybki i przyjemny. To długotrwały proces zmiany nawyków i to nie tylko żywieniowych!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Też uważam, że przy tak wysokim wzroście 58kg to stanowcza niedowaga! Może teraz czujesz się dobrze, ale później będą Ci włosy garściami leciały, cera się matowa a później zaczną szwankować narządy wewnętrzne (kuzynce płatami schodziła skóra z jelit mimo, że jeszcze nie miała dużej niedowagi).
Zatem proszę zastanów się czy warto się katować a później mieć przez to problemy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ROzumiem dziwczyny- ale nie jestem zadna pro ana ani nic z tych rzeczy
![]() ![]() Teraz jestem chora wiec srednio dzis bylo ale: s:barszcz bialy z jajkiem i ciemnym chlebem 2:nektarynka o:kopytka k:jogurt no to tak mniej wiecej bylo ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A nie lepiej byłoby po prostu się zdrowo odżywiać i poćwiczyć, by zrzucić tą resztę tłuszczyku i ładnie wymodelować ciałko?
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A czy ja pisalam cos o katowaniu? mam zamiar odchudzac sie zdrowo.. nie bede glodowac ani zadnej diety 1000 kcal ani mniej nie mam zamiaru stosowac!! Wlasnie chce cwiczyc i sie zdrowow odzywaic;P znacie jakies fajne cwiczenia ktore daja fajne efekty?
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
juz działa;D!
ja niestety dzisiaj mnostwo slodyczy itd, strasznie mi wstyd! ale definitywnie koncze ze slodyczami!!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
OO Juliett witaj ;** To w takim razie kochana bedziemy tu wytrwale dietkowac we dwie;P ja dzis tez kipesko i to bardzo.. od teraz sie poprawiam;P juz naprawde;D trzeba sie wziasc i te pare kilo zrzucic no nie?:P a ty znasz jakies fajne cwiczenia ktore daja dobre efekty^^?
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ja i cwiczenia? nie nie.. jestem leniuch cholerny! chociaz kiedys codziennie 2h plywalam przez trzy lata podstawowki i gimnazjum.. ale po czasie sie odechcialo
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
hej kochana
![]()
nie przyzwyczajaj się do mnie, nie zapamiętuj mojej twarzy, nie pamiętaj ile łyżeczek cukru wsypuję do herbaty, zapomnij jak się ruszam, jak się ubieram, jak pachnę. nie przywiązuj się do mnie - mam w zwyczaju uciekać dda...173cm...60kg...bez TŻ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak rozumiem to chyba Twoja dieta nie osiągnie 1000 kcal, ale to chyba górny a nie dolny limit patrząc na jadłospis z jednego z dni, które podałaś. Miska zupki, kromka chleba, nektarynka, porcja kopytek , jogurt.... to żart a nie jadłospis. Nie ma tu ani wystarczającej ilości mikro/makroelementów ani białka. Fakty przeczą temu co piszesz o niegłodowaniu i niekatowaniu się, dalej zalecam Ci to co napisałem już poprzednio.
http://wagaiwzrost.pl/ - blog o tym czym jest prawidłowa waga i zdrowe odżywianie. Nie dajmy się się ogłupić modom i szalonym trendom. Odchudzanie to nie proces łatwy, szybki i przyjemny. To długotrwały proces zmiany nawyków i to nie tylko żywieniowych!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witaj;P no to jest nas trzy
![]() ![]() ja dzis nawet nawet s:trzy krmki ciemnego chleba z szynka i odrobinka ketchupu 2:platki i zielona herbata o:micha zupy grochowej i 4 lacuchy(tutaj wtopa wiem) a potem to zobacze;D a u was co tam? ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- I zeby nie bylo ta miska byla ogromna a zupa z ziemniakami gravin czy jak ci tam-jem normlanie i wcale sie nie gloduje kotku!wstawie fote to sie przekonasz ze nie wygladam jak wychudzialy wieszak! a no i pisalam ze bylam chora-ty nigdy nie miales tak ze jak byles chory to nie miales apetytu? czepiasz sie naprawde wszystkiego po kolei i to wyglada tak jakbys chcial mnie z tad wykurzyc. NIE GLODUJE SIE i nigdy nie bede! wiem co to jest anoreksja mialam ja w moim otoczeniu wiec nie nie martw tak bardzo o mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
78!>75>70>68>65>64>63>62>60>58!! Bye bye kilogramy! Hello nowa figuro! ;D Edytowane przez meaGeR Czas edycji: 2010-09-27 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
![]()
Wyglądasz szczupło i bardzo dobrze, czyli tak jak wskazuje na to Twoja aktualna waga. Minus 4 kg, będziesz już po prostu chudzielcem.
Co do anoreksji - kojarzysz to tylko z punktem docelowym, ale chyba nie za bardzo znasz drogę do niego, czyli właśnie brak akceptacji swojego wyglądu i coraz dziwniejsze eksperymenty z dietą. Teraz jeszcze wrócę do kaloryczności Twoich posiłków i ich wartości odżywczej, jako że jestem czepialski i próbuję Cie wkurzyć ![]() - 1 litr zupy to około 300-400 kcal (buliony to około 70-100 kcal na litr), Twój talerz nie przekracza z pewnością 250 ml (czyli normalny pełny talerz do zupy)- czyli przy dobrych układach to jest jakieś 100 kcal + kromka chleba czyli kolejne 50-60 kcal - nektarynka - około 50 kcal - kopytka - około 130 kcal/100g - podejrzewam, że nie zjadasz więcej jak 200g czyli około 260 kcal - jogurt , założenie 120 ml, około 60-80 kcal Podsumowanie dnia 160+50+260+80=550 kcal Nadal możesz twierdzić, że się czepiam, ale musiałabyś jeść 2x tyle co piszesz, żeby dociągnąć do 1000 kcal, o których pisałaś w kontekście głodzenia się... Mogę Ci wyliczyć jeszcze braki błonnika, witamin i minerałów, białka w tym co jesz, ale podejrzewam, że jeżeli nie dotrze to co Ci pokazałem odnośnie kalorii, to tym bardziej nie będziesz przejmowała się jakimiś tam witaminkami. Na dodatek swoim postem zachęciłaś kolejne osoby do robienia sobie poważnej krzywdy na zdrowiu, bo tym jest właśnie takie odżywianie się. Apeluję po raz ostatni do Twojego rozsądku, abyś poszła po rozum do głowy. Długoterminowo taka dieta kończy się tylko na dwa sposoby: 1. Poważna niedowaga i komplikacje z tym związane. 2. Efekt jo-jo w krótkim czasie po zakończeniu tej drakońskiej diety. Czuję jednak, że potraktujesz ten wpis jako kolejne czepianie się i atak na Ciebie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
meaGeR!
napisałam przedtem o katowaniu się jedzeniem porcji jak dla ptaszka - właśnie z powodu niskiej kaloryczności podanego przez Ciebie jadłospisu, nie wyssałam sobie tego z palca. I nie chce Cię krytykować ani do niczego zmuszać czy Ci czegoś wmawiać. Chciałam Ci pomóc - nie jesz prawie wcale białka, które jest konieczne (a czy wiesz że białko nigdy nie zamieni się w tłuszcz? jego ewentualny nadmiar możesz co najwyżej wydalić) na diecie i nie tylko. Może warto zmienić troszkę nawyki i dorzucić więcej białka i warzyw do posiłków? ![]() I myślę że również gravin (czy jak Ci tam ![]() No cóż, zrobisz jak uważasz. Ale pamiętaj - "tylko krowa nie zmienia zdania" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ok
![]() ![]() ![]() s: 4 kromki chleba ciemnego z szynka i ketchupem 2:zielona herbata i platki o:michaaa wielka ogromniasta miska kapusty slodkiej takiej ugotowanej z koncenatratem itp- nie iwem czy to pozytywnie wpynie na dietke;P potem to zobacze jeszcze ;D a i te zupy to ja drogigravinie jem bez opamietania a mianowicie taka grochowa co wczoraj jadlam to zjadlam taka ogromna miche(taka jak dzis kapusty) az sie ruszac nie moglam;P serio-chce schudnac bez efektu jojo wiec czekam na wasze propozycje;P ewentualnie bede pytac czy sie to da czyms zastapic jesli nie bede w stanie wlozyc tego do ust;D np nie lubie ryb(bo nie mam patelni teflonowej w domu)itp;P noom;D czekam na wasze sugestie;P
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
meaGeR - jestem przeciwnikiem układania "konkretnych" jadłospisów w stylu
1. śniadanie - płatki z mlekiem, kanapka z serem i pomidorem , kanapka z wędliną 2. jogurt + buła z sałatą i ogórkiem + jabłko 3. obiad - builion, kotlet sojowy, surówka z pora, szklanka kompotu 4. podwieczorek - produkt x, pordukt y 5. kolacja - produkt 1, produkt 2 Nie chodzi o układanie konkretnego jadłospisu, bo albo padniesz z nudy po paru dniach/tygodniach w zależności jak twarda jesteś albo nie będziesz zajmować się niczym innym jak planowaniem swoich posiłków. Chodzi o wyrobienie i przestrzeganie zdrowych nawyków żywieniowych, m.in.: - 5 posiłków w ciągu dnia (czyli około 3 godzin pomiędzy posiłkami) - zróżnicowane źródła pokarmu - owoce i warzywa to podstawa, ale niezbędne są też źródła białka - ja najbardziej lubię mięsne, ale jak ktoś boczy się na mięsko, to rośliny strączkowe lub ryby, zdrowych tłuszczy - tak tłuszcz jest niezbędny! ale chodzi o nienasycone kwasy tłuszczowe - ryby, odpowiednie oleje roślinne - odpowiednia ilość wody (2-2,5l ) to znacznie ułatwia proces trawienia i generalnie przemianę materii - błonnik, błonnik , jeszcze raz błonnik !! czyli jakieś 20-25 g dziennie w Twoim przypadku - odpowiednia ilość kalorii, normalnie 2000 kcal dla kobiety, jak się odchudzasz to około 1500 kcal, nie mniej. Mniejsza ilość tylko spowolni metabolizm, narazi Cię na problemy związane z brakami minerałów i witamin, a długoterminowo wcale nie poprawi efektów odchudzania Nie chcę przepisywać tutaj całych wpisów ze swojego bloga bo trochę to za długie na forum. Odsyłam więc na początek do tego Zdrowa dieta Mimo wszystko twierdzę, że w Twoim przypadku nie ma się już po co odchudzać ![]() Czepialski ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Drogi panie Czepialski;P
Czesto spotyka sie ludzi ktorzych BMI jest niskie ale wcale nie wygladaja na swoja wage- np ja. na innym watku dziewczyny mi napisaly ze to drugie zdjecie ktore dodalam to wcale nie wyglada na 64.. wygladam na wiecej drogi gravinie ![]() ![]() ![]() dzis: s:4 kanpaki ciemnego chleba z szynka i ketchupem i herbata 2:platki zbozowe i zielona herbata o: duza miska zupy jarzynowe z ziemnakami i lazanki potem zobacze bo narazie nie iwem co zjem;P taa.. a poza tym to pobiegalam dzis sobie na wf troszke;P i pogralam w kosza iwec zawsze to troche ruchu.. ale musze sie wziasc za siebie zeby jakos sie wyrzezbic;P planuje 8 minut abs czy cos w tym stylu;D P.S Panie Czepialski dziekuje ze chociaz pan tu ze mna klkika;P
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
hej ;**
dzis: s:3 kromki ciemnego chleba z szynka 2:platki i zielona herbata o:fasolka po brytonsku z ciemnym chlebkiem;P k: kielbaska z grila(pol) z dwoma kromkami ciemnego chleba i ketchupem ii pieczony ziemniak;D a do tego z 40 minut na rowerze dzis jezdzilam i to w takich ekstremalnych warunkach- las... gorki dolki,kaluze itd;P i jeszcze wf wiec jestem z siebie dumna ;P i nicc slodkiego!!!!!!
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
hej
![]() konkretne zasady! 5 posilkow i rowerek! ![]() ![]() caly czas trzymam kciuki za Ciebie meaGeR ![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
meaGeR ale wiesz ze przy twoim wzroscie taka waga jaka masz jest ok? ty sie nie odchudzaj tylko cwicz, brzuszki, a6w, callan, aeroby. jest pelno roznych rzeczy do wyboru do koloru, kto co lubi. jak chcesz mniejszy rozmiar spodni to zajmij sie cwiczeniami na pupe i nogi. wiecej dadza ci cwiczenia niz sam spadek wagi, pozniej nogi wygladaja jak dwa pałąki, sa bezksztaltne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Milo mi Jlietto
![]() Happys- wiem wiem.. biore sie teraz za 8 minutowki ![]()
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
uf jestem po 8 minut abs i 8 minut legs;P daly mi popalic;D
a jak tam u Was kochane??
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Wycieczka..- nie bylo tragicznie ale umowmy sie ze zapominamy i nie bede lepiej pisac to tam jadlam ;OoO
No ale bylo suuper ![]() ![]() i zauwazylam ze juz nie wychodze bardzo grubiej na fotach od innych;P wrecz od mojej best friend jestem minimalnie chudsza lub podobnie;D ale daawno sie nei wazylam jak odespie zarwana noc(spalam na niej tylko 20min!!) to wracam do cwiczen 8 minutowek ![]() a co do wagi to az strach wchodzic chociaz spodnie obscisle te rurki zapinam nadal z luzem wiec chyba nie jest zle;P wracam do przykladnego dietkowania od teraz juz ^^ noo sie rozpisalam ![]() ;**
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.