|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kosmetologia i matura
Hej. Znacie jakąś uczelnie z wydziałem kosmetologii, gdzie nie trzeba zdawać matury z chemi? Pytam, bo przygotowuję się do rozszerzonej matury z biologii i matematyki, może geografii... Ktoś wie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetologia i matura
xD
nie chcesz zdawać matury z chemii bo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
od 1 kl LO uczyłam sie pinlnie z geo ;D ale że po geografi jest w sumie tylko geodezja, więc postanowiłam zdawać biologię żeby dostać się na kosmetologię. Nie za bardzo uśmiecha mi się zdawanie chemii bo już nie wyrabiam z nauką.... chyba że bede musiala no to chemie moge zdac ale tylko podstawową.... serio nie wyrabiam ... ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hmmm jeżeli jesteś zdecydowana na kosmetologię to może odpuść sobie geografię? A matematyka rozszerzenie? Odpuść rozszerzenie z matematyki - lepiej porządnie zdać podstawę z matematyki i z chemii niż mieć tylko rozszerzenie z matematyki na 60
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No tak ale szkoda mi żeby tyle nauki z matmy i geograii (na profilu o rozrzerzeniu mat-geo) się zmarnowało... Nie wiem czy po prostu zdążę tak się obkuć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Na kosmetologię nie jest ci chyba aż tak potrzebna ta geografia jak chemia, więc możesz w kolejnych latach zdać maturę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
hehehe jedyna znajomosc geografii na kosmetologii to dane oddzialy na terenie szpitala, nieraz ciezko je znalezc
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
osobiscie Ci powiem tak, w Warszawie są tylko 3 uczelnie na których jest kosmetologia, są to uczelnie prywatne czyli co za tym idzie nie trzeba miec matury z chemii, potrzebna jest tylko podstawa.
nie wiem jak w Twoim mieście, ale nie wiem czy jest kosmetologia na państwowych (?)
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Na Uniwersytecie Medycznym w Białymstoku chyba można tylko biologię zdawać. Ten kierunek powstał w tamtym roku, więc może coś się zmieniło, ale myślę, że możesz na stronie wszystko sprawdzić. Moja koleżanka studiuje ten kierunek i ogólnie jest zadowolona.
![]() Aha, i jest to uczelnia państwowa. ;p Edytowane przez infrequency Czas edycji: 2010-09-26 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Postaraj się jak najlepiej zdać biologię, może wystarczy.
Ale przygotuj się, że na studiach chemii będzie sporo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja bym odpuściła rozszerzenie z geografii i matematyki ze względu na to że przed chemią tak czy siak nie uciekniesz.
z drugiej strony matematyka i geografia na rozszerzenuiu szkoda by się zmarnowała a może się kiedyś przydać... ciężka sytuacja |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
tez nie widze sensu zdawac matury z geografii i matematyki rozszerzonej. bez sensu..
zajmij się chemią,
![]() |
#13 | |
.
|
Cytat:
![]() poszukaj uczelni, na ktorych nie trzeba zdawac chemii, np. na uniwersytetach medycznych... w wyzszych szkolach zawodowych chyba wystarcza biologia. jesli zalezy Ci na tym kierunku - olej matematyke i geografie. niby sie uczylas tego ze wzgledu na profil, ale chyba lepiej poswiecic sie czemus, co sie przyda podczas rekrutacji? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ale wiecie teraz kosmetologia a po licencjacie może będzie chciała zrobić inne studia. jeśli ma zdawać rozszerzenie z geografii to tu i teraz bo w trakcie kosmetologii czasu nie znajdzie, a po 3 latach większości zapomni i będzie to nauka od początku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
.
|
to moznaby sobie tak gdybac i gdybac. bo w zasadzie bez sensu, zeby po lic robila kolejne studia niezwiazane z kosmetologia. a z drugiej strony, gdyby bardzo chciala i potrzebowala - to czas znajdzie na powtorki do matury w trakcie studiow. a moze zmienia sie wymagania na rozne kierunki i wprowadza znowu egzaminy wstepne... wiec wiesz muszynianko, gdybac sobie mozna, ale raczej warto "mierzyc sily na zamiary", jesli jest pewna tej kosmetologii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
ja jako studentka juz konczaca kosmetologie musze jeszcze dodac, ze na studiach chemia cie nie ominie, jest nawet wazniejsza i bardziej potrzebna jak biologia. wiec zastanow sie nad tym co chcesz robic...
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
No właśnie skazana zgadzam się. I kluczowe słowo - JEŚLI...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ok to pewnie bede musiala zakuwac z chemi na wakacjach ;( A trudna bardzo jest podstawa z chemi? i czy wogole sa wydzialy kosmetol. gdzie jest rozszerzenie z bio i podstawa z chemii a nie na odwrót? macie jakies konkretne uczelnie?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Pocieszę Cię
![]() ![]() ![]() Tutaj mozesz też mieć tylko podstawę z biologii lub tylko podstawę z chemii tak wyczytalam na stronie internetowej. Ja to zrozumiałam tak że oni biorą chyba tylko 1 przedmiot pod uwagę z tych dwóch Edytowane przez Little_Black_Dress_18 Czas edycji: 2010-09-29 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Nie ma za co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.