|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kochamy ścigacze nie tylko na zdjęciach :)
.
Edytowane przez Babcia Jaga Czas edycji: 2011-11-01 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kochamy ścigacze nie tylko na zdjęciach :)
Musze przyznać ze kobiety wygladaja na scigaczach zaj**** i zawsze sie za nimi ogladam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pozycja jest BEZNADZIEJNA!! Na Gsie po 100 km nie boli NIC! a szybę czy owiewkę zawsze można domontować Na pierwsze moto też się nadadzą są przecież są i 125 czy 250, zresztą nawet litrową szlifierką nikt nie każe nikomu sypać po 300km/h
![]() |
![]() |
#5 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Domyślam sie chodzi o to, ze podobno ducati sa awaryjne, co jest bzdura, ktora wszyscy, a w szczególności ci ktorzy nawet nie siedzieli na ducati powtarzają. Jedyne co jest prawda to to ze sa to motocykle drogie w zakupie serwisie, ale serwis AlfaRomeo tez jest drozszy od fiata. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 1qazse4 Czas edycji: 2010-08-30 o 20:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jesli ktos pisze, ze po 2 miesiacach swiezy motocyklista nie ma czym jezdzic gdy nie ma mocy, to chyba z zamiłowania jest mistrzem prostej. Inna sprawą jest R6 dla kobiety, zreszta wystaczy ze podejmiesz ten temat na forum motocyklowym.
Edytowane przez 1qazse4 Czas edycji: 2010-08-30 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
podobac sie scigacze moga. jednakze nie sa to motocykle dla kogos kto dopieor zdal prawko i nie ma doswiadczenia.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jeżdże R1 jako plecak 2 lata, przedtem kawasaki ninja, suzuki srad. Sama tez troche pojezdziłam R1 bo mam prawko kat A. Kocham plastiki
![]() ![]() Ja zauważyłam że podczas spokojnej jazdy ręce sie bardziej męczą gdyż jest parcie na bak. Przy większej prędkości są odciążone i niesie nas wiatr hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a raczej o zachowanie się pojazdu, jego reakcję na manetkę gazu itd i nie uwierzę w to że ktoś na pierwsze moto kupi sobie "litówkę" ponad 100KM i będzie nią jeździł jak emeryt, taka moc kusi a człowiek jest skory do pokus więc wcześniej czy później zacznie odkręcać gaz na maxa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze najpierw naucz sie jezdzic? Kup sobie cos mniejszego, slabszego. Wiem, to nie wyglada tak jak 636 czy R6, ale wierz mi - moze Ci uratowac zycie. Chcesz byc gwiazda jednego sezonu? Mam nadzieje, ze nie ... 636 wazy 200 kg, 130 koni R6 wazy tez prawie 200 kg, w dodatku jest dosc wysoki, 120 koni Ty chyba naprawde nie zdajesz sobie sprawy z mocy i mozliwosci tych motocykli. Nie wspominajac juz o tym, ze do nauki jazdy to to sie nie nadaje - ciezkie, wysokie, malo zwrotne, mocne. Wierz mi, wiem co mowie - nie od dzis jezdze na motocyklach ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() inaczej się tego nie da określić.. ja pomimo że dopiero zbieram na motocykl zacznę od pojemności 125 / 250 bo wiem żeby się przyzwyczaić trzeba czasu. Sądzę że na pierwszych kilku przejażdżkach byś zrezygnowała bo byś nie była w stanie opanować sprzętu. Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Kochamy ścigacze nie tylko na zdjęciach :)
Opanowac, by opanowala, na prostej ...
Poza tym, mi by bylo najzwyczajniej w swiecie szkoda na nauke jazdy motocykla za kilkanascie czy kilkadziesiat tysiecy zl ... Czesci, serwis tez nie jest tani. Na pierwszy sezon mozna kupic sobie cos innego, wcale nie jest powiedziane, ze gorszego - po prostu, mniejszy, slabszy, lzejszy. Edytowane przez SessoEsso Czas edycji: 2011-01-18 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta... Teraz wiem, ze dopoki nie posiade porzadnych umiejetnosci, pewnosci na drodze itp nie wsiadam na tak potezny motocykl. Wiem, ze z moimi umiejetnosciami teraz (ograniczonymi bardzo) to byloby zwykle samobojstwo. I moto szkoda. Moj facet ma R6 i poprostu z butow mnie wyrywa moc. Wole powoli do celu, cieszyc sie tym. Na sportowe moto przyjdzie jeszcze czas. Kwestia indywidualna - moj chlop jezdzil 6 msc na 125cc, zrobil na nim 11tys mil, pozniej pelne prawko i praktycznie zaraz kupil nowiutka R6. Z tym, ze zanim zrobil prawko na moto to prowadzil samochod jakies 20 lat... Nawet teraz mowi, ze w sumie to za wczesnie kupil R6 mimo, ze powaznych wypadkow nie mial. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
to i ja sie przylacze
![]() prawko zaraz zaczynam a marzy mi sie yamaha virago xv 750 ![]() ![]()
Dopiero gdy ulegamy pasji, jesteśmy naprawdę sobą. Ze wszystkich naszych namiętności najbardziej określają nas te, których nie potrafimy okiełznać. Motocykl - mój sposób na życie. ![]() Edytowane przez talkshit Czas edycji: 2011-02-03 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Bez wątpienia ta adrenalina podczas jazdy motocyklem musi być naprawdę wysoka ja zbieram się od kilku lat żeby zrobić prawko na motorek ale najpierw jakoś muszę obeznać się z tematem hobbystycznie na co zwrócić uwagę w takim motorku itd no i podstawa OC i AC jakie sobie dobrać żeby było najkorzystniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
hm, to sorry, ale chyba nie jestes az tak zafascynowana tymi motocyklami, skoro od kilku lat zbierasz 800-1000 zl na prawko i informacje na temat motocykli, ubezpieczenia ... Jak sie chce, to sie ma. Od razu. A nie czeka kilka lat. Ja bym nie wytrzymala az tak dlugo, gdybym naprawde czegos chciala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmmm to sprawa indywidualna.. ja zbieram już 7 miesięcy.. i na razie mam sprawy ważniejsze niestety niż motocykl.. ![]() ale może jak praca będzie to kilka wypłat i będzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Perfumoholik z wyboru
|
Ja postanowiłam w końcu zrealizować marzenie, dostałam pracę - mogę śmiało zbierać na prawko i motor
![]() Stąd też moje pytanie, czy polecacie na pierwszy ogień aprilie 125? Czytałam, że lepiej zainwestować w hondę NSR 125. Nie mam zamiaru szaleć, chcę się uczyć. Jakie są wasze opinie? Póki co pytam tak o, na sucho ![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja na Twoim miejscu zwróciłbym uwagę na stan techniczny i to który bardziej mi się podoba wizualnie. Biorąc pod uwagę, że to Twój pierwszy motocykl jestem przekonany, że w kolejnym sezonie będziesz chciała przesiąść się na coś mocniejszego.
btw. to, że masz >100 KM nie znaczy, że musisz jeździć ponad 200 km/h od świateł do świateł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.