|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mleko
Mam pytanie, czy sa w Polsce dostepne jakies mleka modyfikowane w kartonikach, takich po 200ml, 0,5L lub 1L. Szukalam w internecie i tyle co znalazlam, to jakies dla Juniora, ale moja niunia ma zaledwie 3 miesiace wiec odpada, sa tez w sloiczkach, z tym, ze tylko 90 ml, a to mi na jedno karmienie nie wystarczy i w ogole sie nie oplaca. Moja mala niestety nie toleruje mleka z proszku, a probowalam ronych, ostatnio nawet zwrocila mi cale karmienie. Tak wiec juz jej nie mecze i podaje nadal gotowe mleko w kartonikach, bo tylko takie jej podchodzi. Jesli nie znajde nic w Polsce, bede musiala wyslac kurierem 30L mleka...smieszne, no ale co ja mam zrobic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mleko
w sklepach nie widziałam. na allegro można ostać niemeickie ale po 10 miesiacu zycia http://allegro.pl/item886784152_hipp...emiec_hit.html
niestety, nawet w aptekach nie widziąłm mleka w płynie dla tak małych dzieci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
BYłas z tym problemem u lekarza ?chociaz wiem ze w UK z lekarzami roznie bywa.
Moze zasmakuje jej jakies mleko modyfikowane z PL ?bo rozumiem ze sie wybierasz do polski. nie spotkalam sie z takim mlekiem w PL dla niemowlaków.chyba bedziesz musiala wyslac takie mleko z UK do PL i ew. pojsc w PL do pediatry. mleko które podajesz jest przeznaczone dla niemowlaków ? Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-01-24 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tak, w UK SMA, Cow&Gate, Aptamil...wszystkie maja odpowiedniki mleka w proszku w postaci plynnej z kartonika. Infant milk, extra hungry, follow on czy nawet growing up milk powyzej 1 roku zycia...wszystkie sa w dwoch postaciach. Ja karmiac piersia dokarmialam mala mlekiem z malych kartonikow, teraz jak przeszlam calkowicie na formule i chcialam zmienic na proszek, nie dalo rady. Nie wiem, czy sie przyzwyczaila, czy to mleko jakos jest inaczej przyswajalne, ze mala ma problemy z brzuszkiem. Na zdrowy rozum to to samo mleko i dziecko nie powinno inaczej reagowac...a jednak, moze moja mala taka wybredna po prostu jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.