|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nagła przeprowadzka a prawie trzylatek
Witam,
Sytuacja jest następująca. Wyprowadziliśmy się dość nagle. Mój mały kochany Trzylatek kochał miejsce w którym mieszkał. Miał po sąsiedzku przyjaciółki z którymi spędził całe swoje krótkie życie. Widział się z nimi codziennie i praktycznie od rana do nocy. Gdyż z sąsiadami mieliśmy bardzo dobre kontakty, to dzieciaki mogły się trzymać razem. Tylko, że musieliśmy się wyprowadzić, mam wyrzuty sumienia, że przeze mnie dziecko straciło coś najcenniejszego czego mu nie kupie i nie wiem czy spotkamy takich ludzi jak oni. Ciągle płacze, jestem tym wszystkim zdruzgotana. On traktowała te dziewczynki jak siostry a ja jak własne dzieci. Nie wiem jak mu to wytłumaczyć, jak zastąpić, kiedy w pobliżu nie ma dzieci;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nagła przeprowadzka a prawie trzylatek
Chyba bardziej ty to przeżywasz niż dziecko ,które ma krótką pamięć,swoim histeryzowaniem przenosisz to na dziecko i przekazujesz mu ,że stała się tragedia ,po co ?
Zapisz go do przedszkola ,zajmij dzień ,idż na plac zabaw ,syn pozna inne dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nie możecie ich odwiedzać? Jeśli kontakt się nie urwał całkowicie możecie celebrować te spotkania. Niech coś dla dziewczynek narysuje, planujcie całą wyprawę.
POza tym też mi się wydaje ,że taki trzylatek szybko aklimatyzuje w nowych miejscach. Niech pozna nowe koleżanki, wychodźcie na place zabaw itd.
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.