|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jaka to bajka?!
nie mogę przypomnieć sobie tytułu bajki, jest ona gdzieś z 1980-1993 roku.. Pamiętam tylko tyle, że pewien chłopczyk nie mógł chodzić, ojciec wystrugał mu kule z drewna.. Po jakimś czasie ktoś lub sam chłopczyk ze złości zrzucił je z jakiegoś wzgórza.. a jeszcze później ojciec pojechał z nim na operacje.. To było odcinkowe.. Uboga rodzinka, elektryczności nie było, stare czasy.. Były też inne dzieci i pomagały rodzicom w gospodarstwie.. choć to pamiętam jak przez mgłę. Wiecie co to?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jaka to bajka?!
a to była bajka na pewno?? czy film? bo ja cos kojarze ale z filmem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
to była bajka na 100%, tak stylowo podobna do Sary Małej Księżniczki [Shôkôjo Sera] z 1985r.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
no to nie to o czym mysle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ale może był film i bajka. tak jak Sara jest bajka i film.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od razu się wtrącę. była taka bajka o dziewczynce, która chyba chodziła o kulach, miała na imię Anet i miała psa pejpera. też z ciekawości odnalazłabym conieco na temat tej bajki i druga nurtująca mnie kwestia. film, który nosił tytuł związany z nazwą ptaków. dziewczyna porwała chyba taką mała dziewczynkę i one tułały się po świecie czy gdzieś tam... smutne to było |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja jakby opowieść kojarzę, ale nie wiem dlaczego coś mi się kojarzy to z książką :P
Otwierasz Przestrzeń...mego świata, Wypełniasz ją czułym spojrzeniem, Subtelnym dotykiem Stawiam pierwsze kroki w głębię ...poznania życia A ja bezpieczna oczy zamykam Staję się motylem istnienia Mogę wznieść się ponad wieczność ...gdy tylko JESTEŚ !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
swietny film
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
tego filmu nie kojarzę, ale to była bajka, mój tato ją kojarzy też.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z was kojarzy może bajkę, gdzie głównym bohaterem był wielki żółty kaczor, który chodził w pieluszce z przypiętą agrafką.
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pamiętacie taka bajkę, ktora leciała mniej wiecej w 95-2000 na tvn[?] ok 8-9 rano. Byla rodzina ktora wszystko wiedziala, i maly chlopczyk ktory zadawal pytania jak cos jest zrobione i oni wtedymu pokazywali, zmniejszali sie do rozmiarów mrówki i np wchodzili do ciała człowieka. ? Zna ktos tytul?!! Błagam!;d
I od razu mowie, ze to nie 'bylo sobie zycie' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
to i ja się podłączę...
była taka bajka kiedyś (początki lat 90) W domku mieszkała mama Miś z synkiem Misiem. I ten Mis miał taką kaczuszkę żółtą na patyku co się ją pcha. Potem poszedł nad staw i znalazł prawdziwą kaczuszkę. W innym odcinku wział patyk, zapakował sobie swoje rzeczy związał na patyku jakąś szmatką i wyruszył z tym w świat. W jakimś innym odcinku urodzila mu sie siostrzyczka. Pamiętam, że zawsze na koniec odcinka kładł się do łóżka spać i tak to się kończyło właśnie na tym ujęciu łóżka, jak on zasypiał... To chyba nie była polska bajka... Może ktoś kojarzy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
A ja mam zapytanie o bajkę, a właściwie taki program z kukiełkami (a'la ulica sezamkowa trochę) z początku lat 90tych. Leciało na jedynce w niedzielę rano. Coś mi się kojarzy, że był tam jakiś smok, który gadał ze swoim ogonem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
tez szukam bajki
![]() ![]() i jeszcze jedna bajka, emitowana troszke pozniej, ale tez w latach 90. byla o robocie (bialo czerwony bodajze), ktory gdy dzialo sie niebezpieczenstwo wylatywal w gore, skladal sie w czesci i lecial walczyc ze zlem ![]() Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2010-12-05 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
też spytam o bajkę
![]() to było chyba Disneya, a może się mylę. Myszy mieszkały na polu, które ludzie wkrótce mieli zaorać. Była tam Pani Mysz (nie pamiętam imienia) miała na sobie czerwoną pelerynę z kapturem. Złym charakterem był Szczur Nikodem, do którego ta mysz musiała się zwrócić po pomoc. I kojarzę jeszcze jak ta myszka siedzi w klatce u tych ludzi (chyba ją złapali?). Proszę o pomoc w odnalezieniu tytułu ![]()
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=wVHJ0...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=zhakR...eature=related
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
A może Howard Duck?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.