|
|
#1 | |
|
Zakorzenienie
|
Podatek od bezdzietności
Na taką oto wiadomość się dzisiaj natknęłam:
Cytat:
Co wy na to? Zastanawiam się jak rozwiązaliby w razie wejścia takiego podatku w życie kwestię ludzi, którzy dzieci mieć nie mogą - jeśli byliby zwolnieni z niego na podstawie zaświadczeń, to obstawiam, że nagle większość bezdzietnego społeczeństwa okazałaby się bezpłodna ![]() Tak, wiem, że "Fakt" jest w źródle.
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podatek od bezdzietności
To fakt, więc jeśli to nieprawda to fajnie.
Jeśli to prawda, to jestem wysoce oburzona. To wręcz niesmaczne. Osoby bezdzietne i dużo zarabiające będą musiały oddać pół swojej pensji Bzdura straszna, po prostu bzdura okrutna. Znaczy się w sumie co tu komentować, tak kretyński pomysł że aż nie wymaga komentarza. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ale chwileczke. To z mojej pensji odprowadzane jest cos kolo 600 zlotych miesiecznie składek. Pracuje na wlasną emeryture, a to że oni rozdali emryture obecnych emerytów to juz zdecydowanie nie moja sprawa.
Strasznie mnie to wkurza. ZUS jest przymusowy, nie moge sie ubezpieczyc sama i sama na siebie odkladac tylko musza ta hydre nienasyconą karmic wlasną krwawica i jeszcze mam doplacac, bo nie mam dzieci? Wrrrrrr. z PO tacy liberalowie jak z koziej dupy trąba
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
A jak ktoś będzie miał dziecko z in vitro, to podwójny podatek, bo nie popiera praw kk?
|
|
#5 |
|
CABIN CREW
|
boże , co za głupota....
a jeżeli ktoś nie może mieć dzieci??
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
To ma być taka odmiana tzw bykowego?
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
W latach 70 bodajże kawaler powyżej 28 lat też musiał płacić specjalny podatek, zwany umownie "bykowym". Skoro nie musi utrzymywać żony ani dzieci, to stać go na to...
Z jednej strony, małżeństwa bezdzietne mają o wiele mniejsze wydatki, ale jak można z tej okazji kazać im więcej płacić? Bo nie chcieli, bo nie mogli mieć dzieci? Ponieważ nie mają potomstwa, nikt im nie pomoże na starość, więc muszą mieć chociaż pieniądze. PO przesadza z szukaniem sposobu na zarobienie wszędzie paru złotych:/ nie tędy droga!
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Dodatkowy podatek dla palaczy!
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Tja biorąc pod uwagę że palacze wydaję multum kasy na akcyzę Freso.
Czy wiesz że cena papierosów powiększyła się trzykrotnie? Aktualnie marlboro 12 zł...Proponuję wprowadzić podatek od alkoholika, od ilości okien, od zużytej ilości papieru, od ilości zębów, rozmiaru piersi i obuwia, generalnie proponuję wprowadzić podatek od podatku! Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-09-10 o 21:51 |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
I co w związku z tym? (czy to refunduje w całości koszty badań i leczenia raka spowodowanego paleniem?
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak bo palacze to jest osobny gatunek człowieka który nie płaci całe życie składek zdrowotnych.
Oni wiesz, są poza, żyją w dzikich plemionach w namiotach poza miastem ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Proponuję podatek od kilogramów, w końcu za cukrzycę otyłej osoby płacimy my Tak samo podatek od niedowagi, anorektyczki leczą się na nasz koszt! Podatek od wieku, im człowiek starszy tym większe prawdopodobieństwo że będzie hospitalizowany tereferekuku |
|
|
|
|
#12 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
TAAA a większe ryzyko zakrzepicy mają kobiety otyłe po 35 roku życia, na cukrzyce narażeni są ludzie otyli... Generalnie pod tą bzdurną ideę można podciągnąć wszystkie choroby świata.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wprowadźmy podatek od niemycia zębów, jak ktoś będzie miał problem to leczy ząbki na nasz koszt nie?
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz gdzie możesz schować te statystyki z klawiatury wzięte
między bajki.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Jedyny komentarz, jaki mi przychodzi na myśl - czy ich za przeproszeniem pogięło??? I też nie rozumiem argumentacji, że na emerytury bezdzietnych pracują cudze dzieci. Jednak znaczna większość osób pracujących w Polsce (zatrudnieni na umowę o pracę) musi oddawać składki na ZUS - to niby na co one idą?
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
zabijcie mnie ale uważam że to bardzo dobry pomysł (a żeby nie było wcale jakoś nie kręci mnie perespektywo dzieci etc więc poniekąd i o sobie samej jako płacącej mówię)
prawda jes taka, że za własną emeryturę nikt nie płaci - płacimy za to żeby kiedyś dostać emeryturę zresztą - ten sam schemat - czyli produkt z okresu a jest podstawą zapłaty za okres b a produkt b jest z kolei podstawą dla okresu c... itd - obowiązuje wszędzie, absolutnie w każdej branży życia, nic a nic tak naprawdę nie pracuje na siebie... taka prosta ekonomia mi się np. teraz średnio widzi fakt, że ktoś kto nie ma dzieci żyje sobie na rachunek moich składek i dlatego nie chciałabym być takim darmozjadem dla kogoś za te 40 lat (nie jestem hipokrytką i nie uważam za sprawiedliwą każdej sytuacji w której to cały pieniążek jest dla mnie) ja mam swoje zasady i moje zasady nie kreca się tylko wokół mojego tyłka, ot co kwestia tego czy ktoś traktuje swoje jestestwo jako państwo w państwie czy może utożsamia swoje jestestwo z częścią społeczeństwa które za xx lat też mogłoby funkcjonować zresztą zawsze można zostać obywatelem Meksyku albo innego państw i sobie tam wszyściutko płacić ;D
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zbyt ostro---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Btw idąc takim tropem myślenia najbardziej będzie się opłacało mieć jedno dziecko. Chyba że będą podatki od zbyt małej ilości dzieci posiadanie jednego dziecka w kazdej rodzinie państwa nie ratuje. to tak btw więc skutek będzie tragiczny |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Starczy otworzyć granice dla imigrantów - to oni będą wytwarzać PKB dla przyszłych emerytów.
Podatek trudny do wprowadzenia ze względu na ingerowanie w stan zdrowotny (bezpłodni), religijny/światopoglądowy (zakony świeckie) organów państwa, co jest sprzeczne z konstytucją. No i co z tymi, których dzieci zmarły przed ich emeryturą?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Podatek dla leczących się hormonalnie!
Podatek dla pracujących w ryzykownych zawodach! To tak w kwestii palaczy. Jeśli to gie zostanie wprowadzone to utwierdzi mnie tylko w decyzji o ucieczce z tego kraju. Cały nasz system emerytalny jest porąbany równo. A wynika tylko i wyłącznie z dawnych błędów dawnej władzy. |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Co z tymi których nie stać na wychowywanie dziecka w godnych warunkach? Co z tymi dla których pojawienie się nowego członka rodziny oznaczałoby utratę połowy i tak niskiego dochodu (pensja kobiety pracującej jako sprzątaczka w biedronce?) no?
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Ta, albo taka 50 letnia parka - niech zrobią nowe
bo nie rozumiem jakby to miało wyglądać.
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby w jaki sposób osoby bezdzietne żyją sobie z twoich składek? co? twój niemowlak pracuje na moją emeryturę czy jak? )Eyo A podoba ci się, że bezrobotni żyją z twoich składek zamiast zakasać rękawy i wziąć się za robotę??? Tylko proszę nie próbuj nam wmawiać, że jest kryzys i nie ma pracy. Bo praca jest. Dla każdego. I mnie to nie obchodzi, że ktoś skończył pięć fakultetów i chciałby zostać dyrektorem banku. Jak nie ma takiej pracy dla niego to niech serwuje cheesburgery w MacDonaldzie
Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2010-09-10 o 23:02 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
a para adoptująca dziecko? Ma je czy nie? Przecież w świetle prawa są rodzicami.
Zakonników i księży też opodatkują? Oni oficjalnie (w papierach) dzieci nie mają. Jak mówiłam - pomysł podatku pochodzi od jakiś nawiedzonych kretynów. Nie jest możliwy do wprowadzenia ze względu na sprzeczność z konstytucją.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
I co z tymi, których dzieci są niezdolne do pracy i z tymi, których dzieciaki od roboty się migają?
![]() Sam fakt, że ktoś posiada dzieci o niczym nie świadczy a już na pewno nie jest gwarancją tego, że dzieci wyrosną na porządnych, uczciwych obywateli, które uczciwie będą pracować nie tylko na swoje utrzymanie, ale i czyjeś emeryturki. Mam! mam! opodatkować studentów! (w końcu minimum 3 lata w plecy dla naszych emerytur )
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na NIE.
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak ogolnie to nie wierze ze wprowadza cos takiego
Edytowane przez Akashka Czas edycji: 2010-09-10 o 23:32 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

Zastanawiam się jak rozwiązaliby w razie wejścia takiego podatku w życie kwestię ludzi, którzy dzieci mieć nie mogą - jeśli byliby zwolnieni z niego na podstawie zaświadczeń, to obstawiam, że nagle większość bezdzietnego społeczeństwa okazałaby się bezpłodna 

Aktualnie marlboro 12 zł...

chyba zbyt ostro