|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Mam problem doradźcie
Witam zacznę od tego że nie wiedziałam gdzie mogę umieścić taki watek znajomy jest mi winny pieniądze, napisał mi zaświadczenie na piśmie z kwota i data do kiedy zobowiązuję się oddać mi pieniądze minął ponad miesiąc i nie mogę się z nim skontaktować co mogę zrobić aby odzyskać pieniądze? Policja pomoże czy co proszę o rade.
Sytuacja dokładniej opisując wyglądała tak że w zamian za pieniądze zostawił u nas kino domowe, na drugi dzień przyszedł i powiedział ze mam mu je dać i koniec powiedziałam ze dam jak odda mi pieniądze wiec poszedł. Dwa dni później przyjechał z policja że niby sobie je przywłaszczyłam dzielnicowy mnie zna i oczywiście wie że to niemożliwe ponieważ nam bardzo dobrą opinie a ten chłopaczek ma kartotekę na policji taka ze się chyba w 5- ciu szafach nie mieści ale wracają do tematu opowiedziałam im sytuacje ze zostawił to w zastaw za pożyczenie pieniędzy ale musiałam mu je oddać a policjanci kazali mu spisać zaświadczenie ze oddam mi pieniądze do 4 września ale efektów brak. I nie chodzi mi nawet tak o te pieniądze jak o to ze mi taki numer zrobił i aby mu udowodnić ze mi je odda bo on i tak mi ich nie odda. Proszę doradźcie mi coś. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mam problem doradźcie
.
,,Każda chwila to szansa, aby wszystko zmienić'' Edytowane przez Hefrena Czas edycji: 2011-04-23 o 21:27 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Wiem mój błąd ale to był sentyment znałam go od dziecka kiedyś był inny był dobrym chłopakiem był mi bardzo bliski a teraz zszedł na psy... obiecywał że weźmie się za prace i w ogóle ale oczywiście znowu za przeproszeniem wszystko olał...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
.
,,Każda chwila to szansa, aby wszystko zmienić'' Edytowane przez Hefrena Czas edycji: 2011-04-23 o 21:26 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Miał dokumentu od tego kina i no i jak przyszli no to ja potwierdziłam ze to jego przecież nie będę robiła z siebie robić oszustki.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
idź do tego dzielnicowego i jego się zapytaj co dalej.
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Skoro dał Ci ten sprzęt w zastaw, to niepotrzebnie oddawałaś. Trzeba było powiedzieć policjantom, że to zastaw i dlatego sprzęt jest u Ciebie, bo tak się umówiliście.
Nieoddana pożyczka to nie sprawa policji, wyłudzenie już tak - można próbować. |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Tez tak chciałam zrobić, ale policjanci powiedzieli że wtedy on może mnie oskarżyć o przywłaszczenie mienia.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Skoro masz papierek ze pozyczylas i on sie tam podpisal to mysle ze mozesz probowac sadownie. Jak nie kase to moze chociaz to kino domowe dostaniesz
Najlepiej poradz sie jakiegos prawnika, on Ci powie co i jak
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za rady
Napisałam mu wiadomośc ze jak nie dostane pieniedzy do konca tygodnia to w poniedziałek ide na policje i tak właśnie zrobie.
|
|
|
|
|
#11 |
|
.
|
jak duza kwote pieniedzy mu pozyczylas? mozesz wyslac mu wezwanie do zaplaty (wyslane za pobraniem), a jesli to nie poskutkuje to do sadu mozesz go podac...
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
200zl
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
.
,,Każda chwila to szansa, aby wszystko zmienić'' Edytowane przez Hefrena Czas edycji: 2011-04-23 o 21:25 |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
własnie tez sie tego obawiam.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety policja takie sprawy do kwoty 250 zł traktuje jako niska szkodliwość społeczna i jedynie możesz założyć sprawę cywilną, ale za to więcej zapłacisz adwokatowi niż te 200 zł, więc chyba się nie opłaca...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

Najlepiej poradz sie jakiegos prawnika, on Ci powie co i jak