Ciąża, czy infekcja? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-01, 19:05   #1
iLovely
Przyczajenie

Exclamation

Ciąża, czy infekcja?

Dobry wieczór kobitki

14 sierpnia odbył się festyn w rodzinnej miejscowości. No i całowałam się z takim chłopakiem (oczywiście znałam go). Później poszliśmy do lasu. On chciał uprawiać seks lecz ja się nie zgodziłam. Dzwoniłam do Niego wczoraj z pytaniem, czy dotykał swojego penisa a później mnie tam na dole, odpowiedział, że nie. Zapytałam się, czy na pewno, bo to jest bardzo ważne? Odpowiedział, że napewno. Po festynie normalnie miałam okres, tylko nie pamiętam czy miałam 16 czy 19 sierpnia. Okres przeważnie trwa 3-5 dni, lecz nie jest regularny. Przeważnie mam 2 dni później, czasami 6 dni. No i jak wyliczyłam to powinnam dostać ok. 20 września. No, ale go nie dostałam. Od 22 do 27 września brałam antybiotyki, ponieważ byłam chora - gorączka, katar, ból gardła, rozłożyło mnie jednym słowem. Przy chorobie chodziłam spać ok. 2-3, a spałam do 13 najpóźniej. (czasami wstawałam wcześniej). Jak chodziłam do szkoły od początku września no i teraz to chodzę i chodziłam spac 23-24. (siedziałam na komputerze) No czasami się zdarzało /zdarza, że po 1. Wstaje o 6. W szkole jak wiadomo codziennie sprawdziany, kartkówki, więc stres był. W dodatku śmierć bliskiej osoby, stres, ze mogę być w ciąży. Normalnie, aż trzęsłam się ze strachu a w żołądku taki ścisk i szybkie bicie serca. Może też ta pogoda jakoś wpłyneła na opóźnienie (może zmiana ciśnienia). Od kąd pamiętam jakoś wieczorami jestem zawsze rozpalona. (ale z tego co pamiętam, że przed festynem też jakoś się zdarzało, że też tak miałam z tym "rozpaleniem"). Dodam, że od 2 dni zaczeły mnie boleć piersi, tzn. okolice sutka. Od 2 lat mam takie hmm upławy/wydzielinę z pochwy, która czasem wydaje nieprzyjemny zapach. Jest ona przeważnie koloru białego, lecz na jasnej bieliźnie ona żółknie, a na ciemnej (czarnej) tak jakby "wyżera" i kolor bielizny robi się brązowy/rudawy. Pewnie zapytacie czemu nie poszłam z tym do ginekologa? Po prostu jakoś się umawiałam na wizyty a nie szłam. Dodam, że mam 17 lat. Mdłości porannych nie mam, nie zbiera mnie na wymioty, nie kręci mi się w głowie, zmiany apetytu nie mam - (jadam nieregularnie, z tydzień temu z 3-4 dni starałam jeść regularnie i ok. 1000 kcal. Miała to być dieta, ale mi nie wyszło ;o Ale ogólnie jadłam tak, że albo raz mało albo raz dużo - zależy jaki miałam apetyt -oceniam, że mój apetyt się nie zmienił).

W poniedziałek wybieram się do ginekologa, bo po prostu ja już spać ze strachu nie mogę. Zrobię jeszcze badanie z moczu, bo wiem, że badanie z moczu daje 100% pewności. Jak myślicie, mogę być w ciąży czy to jakaś może infekcja/choroba?

Dziewczyny pomóżcie, poradźcie, powiedzcie na co to Wam wygląda?
Proszę
iLovely jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-01, 19:13   #2
paolyn
Rozeznanie

Dot.: Ciąża, czy infekcja?

Cytat:
Napisane przez iLovely Pokaż wiadomość
Dobry wieczór kobitki

14 sierpnia odbył się festyn w rodzinnej miejscowości. No i całowałam się z takim chłopakiem (oczywiście znałam go). Później poszliśmy do lasu. On chciał uprawiać seks lecz ja się nie zgodziłam. Dzwoniłam do Niego wczoraj z pytaniem, czy dotykał swojego penisa a później mnie tam na dole, odpowiedział, że nie. Zapytałam się, czy na pewno, bo to jest bardzo ważne? Odpowiedział, że napewno. Po festynie normalnie miałam okres, tylko nie pamiętam czy miałam 16 czy 19 sierpnia. Okres przeważnie trwa 3-5 dni, lecz nie jest regularny. Przeważnie mam 2 dni później, czasami 6 dni. No i jak wyliczyłam to powinnam dostać ok. 20 września. No, ale go nie dostałam. Od 22 do 27 września brałam antybiotyki, ponieważ byłam chora - gorączka, katar, ból gardła, rozłożyło mnie jednym słowem. Przy chorobie chodziłam spać ok. 2-3, a spałam do 13 najpóźniej. (czasami wstawałam wcześniej). Jak chodziłam do szkoły od początku września no i teraz to chodzę i chodziłam spac 23-24. (siedziałam na komputerze) No czasami się zdarzało /zdarza, że po 1. Wstaje o 6. W szkole jak wiadomo codziennie sprawdziany, kartkówki, więc stres był. W dodatku śmierć bliskiej osoby, stres, ze mogę być w ciąży. Normalnie, aż trzęsłam się ze strachu a w żołądku taki ścisk i szybkie bicie serca. Może też ta pogoda jakoś wpłyneła na opóźnienie (może zmiana ciśnienia). Od kąd pamiętam jakoś wieczorami jestem zawsze rozpalona. (ale z tego co pamiętam, że przed festynem też jakoś się zdarzało, że też tak miałam z tym "rozpaleniem"). Dodam, że od 2 dni zaczeły mnie boleć piersi, tzn. okolice sutka. Od 2 lat mam takie hmm upławy/wydzielinę z pochwy, która czasem wydaje nieprzyjemny zapach. Jest ona przeważnie koloru białego, lecz na jasnej bieliźnie ona żółknie, a na ciemnej (czarnej) tak jakby "wyżera" i kolor bielizny robi się brązowy/rudawy. Pewnie zapytacie czemu nie poszłam z tym do ginekologa? Po prostu jakoś się umawiałam na wizyty a nie szłam. Dodam, że mam 17 lat. Mdłości porannych nie mam, nie zbiera mnie na wymioty, nie kręci mi się w głowie, zmiany apetytu nie mam - (jadam nieregularnie, z tydzień temu z 3-4 dni starałam jeść regularnie i ok. 1000 kcal. Miała to być dieta, ale mi nie wyszło ;o Ale ogólnie jadłam tak, że albo raz mało albo raz dużo - zależy jaki miałam apetyt -oceniam, że mój apetyt się nie zmienił).

W poniedziałek wybieram się do ginekologa, bo po prostu ja już spać ze strachu nie mogę. Zrobię jeszcze badanie z moczu, bo wiem, że badanie z moczu daje 100% pewności. Jak myślicie, mogę być w ciąży czy to jakaś może infekcja/choroba?

Dziewczyny pomóżcie, poradźcie, powiedzcie na co to Wam wygląda?
Proszę
jakim cudem masz byc w ciazy? poprzez dotyk posredni?

50 kg
75B -> 65E/F

Edytowane przez paolyn
Czas edycji: 2010-10-01 o 19:34
paolyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-01, 19:17   #3
iLovely
Przyczajenie

Nie chcę być w ciąży, bym wtedy się załamała całkiem.

Ale było np. coś takiego, że on założył gumkę na penisa i chciał mi go włożyć. Ale ja go od siebie odsunęłam, jakoś ręką zrobiłam tak, że gumkę ściągnęłam przez przypadek i ona spadła na ziemię, a ja poszłam do domu.
Stary 2010-10-01, 19:27   #4
Alicja_z_krainy_czarow
Raczkowanie

Dziewczyno, nie widze mozlliwoścj żebyś była w ciąży, ale jak chcesz byc pewna to poprostu kup test ciążowy w aptece i po problemie

Cause you do something to me
That I can’t describe baby

Alicja_z_krainy_czarow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-01, 19:28   #5
Juno041
Przyczajenie

Hymmm !!!! No leżę i kwiczę klask i: To by musiało być wiatropylne zapylenie :brzyda l:
W każdym razie jeśli od dwóch lat masz upławy powinnaś się znaleźć u lekarza wielki temu!!!
Wspomniałaś coś o nieregularnym kolejne klask i:
Do tego diety, stres, zmęczenie no mistrzyni
Polecam czekoladę i gorącą kąpiel na odprężenie a ponieważ jesteś nie pełnoletnia to kieliszka wina nie polecam ;P uspokój się
Juno041 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-01, 19:31   #6
iLovely
Przyczajenie

Dziewczyny nawet nie wiecie jak to podnosi na duchu i kamień spada z serca
Jak zwykle pomocne i miłe, dziękuje

Ale do gina lepiej pójdę, bo nie wiadomo co z tymi upławami. Przydałoby się, bo później może być za późno...
Stary 2010-10-01, 19:32   #7
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:

Ale było np. coś takiego, że on założył gumkę na penisa i chciał mi go włożyć. Ale ja go od siebie odsunęłam, jakoś ręką zrobiłam tak, że gumkę ściągnęłam przez przypadek i ona spadła na ziemię, a ja poszłam do domu.

Dziewczyno masz 17 lat, a nie wiesz w jaki sposób dochodzi do zapłodnienia??!

Raczej stwiałabym na infekcję, a nie na niepokalane poczęcie

"Prawdziwa miłość to akt całkowitego oddania."
~ Paulo Coelho
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-01, 19:34   #8
Juno041
Przyczajenie

No i głupota zwycięża!!! popieram xD no niepokalanego poczęcia to chyba daaawno nie było ;P
Stary 2010-10-01, 19:34   #9
iLovely
Przyczajenie

Monika czekaj ino Cię dopadnę !!! Ale Tobie Słońce tez dziękujeee ;* Zrobię tak jak mówisz..
Stary 2010-10-01, 19:36   #10
paolyn
Rozeznanie

no jak to jak? na pewno cos sie mu wydzielilo i z gumki sie wylalo, on to dotknal, ona potem jego i mogla dotknac majtek. proste.

50 kg
75B -> 65E/F
Stary 2010-10-01, 19:39   #11
iLovely
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anulcia_88 Pokaż wiadomość

Dziewczyno masz 17 lat, a nie wiesz w jaki sposób dochodzi do zapłodnienia??!

Raczej stwiałabym na infekcję, a nie na niepokalane poczęcie

Wiem jak dochodzi do zapłodnienia - plemniki muszą dostać się do pochwy. Musi odbyć się też stosunek, ale bywają przypadki, że jeśli chłopak miał wydzielinę, która zawiera plemniki i dotykał tam na dole to mógł je przenieść, a wiemy, że plemniki żyją do 48 godzin.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez paolyn Pokaż wiadomość
no jak to jak? na pewno cos sie mu wydzielilo i z gumki sie wylalo, on to dotknal, ona potem jego i mogla dotknac majtek. proste.
Ale przecież jak gumka spadła to ja go nie dotykałam później, ani on mnie. Przecież napisałam, że poszłam do domu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-01, 19:42   #12
Juno041
Przyczajenie

Dobra nie spekulujmy tu nad domniemanym zapłodnieniem którego nie było
Dziewczyna wyluzuje zwolni blokady w główce i okres się pojawi
Stary 2010-10-01, 19:45   #13
iLovely
Przyczajenie

Może jednak i powinnam zwolnić blokady i nie potrzebnie się stresować i denerwować. Postaram się, bo od kilku dni już o tym rozmyślam dniami i nocami.
Stary 2010-10-01, 20:02   #14
paolyn
Rozeznanie

Cytat:
Wiem jak dochodzi do zapłodnienia - plemniki muszą dostać się do pochwy. Musi odbyć się też stosunek, ale bywają przypadki, że jeśli chłopak miał wydzielinę, która zawiera plemniki i dotykał tam na dole to mógł je przenieść, a wiemy, że plemniki żyją do 48 godzin.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Ale przecież jak gumka spadła to ja go nie dotykałam później, ani on mnie. Przecież napisałam, że poszłam do domu.
hmm to wkladal palce do gumki?

50 kg
75B -> 65E/F
Stary 2010-10-01, 20:03   #15
iLovely
Przyczajenie

Eee nie.. Nie wkładał palców do gumki
Stary 2010-10-01, 20:05   #16
paolyn
Rozeznanie

no to dlaczego sie boisz? nie dosc, ze mial gumkę nie dotykaliscie sie podobno, wytrysku nie bylo, nie wlozyl nawet w Ciebie penisa..
oO

50 kg
75B -> 65E/F
Stary 2010-10-01, 20:08   #17
Juno041
Przyczajenie

No cóż już to mówiłam ale powtórzę głupota ludzka nie zna granic a jak już sobie coś wmówisz to tragedia
Stary 2010-10-01, 20:24   #18
iLovely
Przyczajenie

Wypraszam sobie.. Ty tak samo miałaś obawy itd i to samo było ;p
Stary 2010-10-01, 20:40   #19
_Juliette_
Wtajemniczenie

Nie ma opcji, że jesteś w ciąży. Nie ma, no przecież wszyscy Ci to mówią, wyluzuj
Ale jeśli od samego całowania i gadania o seksie, bez podjęcia większych kroków w jego kierunku, masz już taką paranoję, to lepiej nie uprawiaj seksu, zaczekaj jeszcze.
Jak długo masz już okres? Przez nawet kilka lat po pierwszej miesiączce organizm nie musi powalać regularnością w tej kwestii. Mi też dosyć długo zdarzały się nieregularne miesiączki, wyregulowało się przy tabletkach.
Choroba, antybiotyki- to też jak najbardziej mogło zaburzyć cykl.
Stres- to samo. Paradoksalnie stres z powodu podejrzenia ciąży chyba najbardziej powoduje opóźnienie okresu Każda kobieta Ci to powie.
No a te "upławy" to wcale nie muszą być upławy, nieprzyjemny zapach oczywiście nie jest ok, ale bardzo możliwe, że interpretujesz tak ślady śluzu na bieliźnie.

Idź do ginekologa to się dowiesz wszystkiego i uspokoisz Zrób test ciążowy, jeśli okropnie się boisz, kosztuje kilka złotych w supermarkecie/drogerii/aptece, a mogę się założyć, że wynik będzie negatywny.
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-01, 22:03   #20
agata_slomka
Wtajemniczenie

Cytat:

no normalnie padłam jak to sobie zobrazowałam
Nie chciałaś z nim się kochać a poszłaś z nim do lasu, on nawet zdążył zdjąć (albo opuścić) spodnie, założyć kondom (doliczmy jeszcze czas na doprowadzenie się do wzwodu, choć może ten był tak napalony, ze szybko mu to poszło), skoro tak się obawiasz o kontakt jego plemników z Twoją pochwą, to pewnie też już się pozbyłaś majtek, a później nagle się ocknęłaś i ściągnęłaś mu tą gumę

Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe.

S. Mrożek
agata_slomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-02, 08:20   #21
domi1906
Przyczajenie

Pierwsza poprawka, plemniki w odpowiednich warunkach w drogach rodnych kobiety mogą żyć nawet 5-7 dni, a nie 48 godzin, więc weź sobie to pod uwagę. Druga sprawa, nie dorosłaś jeszcze do tych rzeczy, więc się za nie nie bierz, najpierw myśl, potem rób, bo daleko nie zajdziesz :P
domi1906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-03, 12:14   #22
Emilia2109
Raczkowanie

dla autorki tematu Padłam jak to przeczytałam. Z tego co wiem to na temat zapłodnienia i tym podobnych mówi się w szkole podstawowej. Jak napisałas masz 17 lat i pytasz nas czy mogło dojsc do zaplodnienia podczas kiedy on nie byl w tobie i nie skonczyl. No brawa dla ciebie za wyobraznie.

Od 10.09.2009 r. razem - "Na zawsze i na wieczność..."
Emilia2109 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 10:42   #23
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

jak to się mówi, jeśli nie jesteś gotowa na ciążę, nie zaczynaj przygody z seksem
bo seks to nie zabawa, zawsze istnieje ryzyko, że pojawi się ciąża, kobiety na tabletkach zachodzą w ciążę, pamiętaj o tym.
poza tym jesteś bardzo młoda i masz czas na wszystko. i pamiętaj, nie bój się mówić nie, jeśli nie chcesz czegoś robić. szanuj siebie, dbaj o siebie i powodzenia życzę
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 11:28   #24
pyska06
Zadomowienie

Cytat:
Może jednak i powinnam zwolnić blokady i nie potrzebnie się stresować i denerwować. Postaram się, bo od kilku dni już o tym rozmyślam dniami i nocami.
WYLUZUJ!
Przyczyn spóźniającego okresu jest wiele - między innymi przeżywanie silnego stresu jest tego powodem! a skoro takowy miałaś pewnie dlatego Ci się przesuną ... więc cierpliwości na pewno okres nadejdzie! A TAK NA MARGINESIE NIE TRZEBA BYŁO IŚĆ PO FESTYNIE DO LASU

Cytat:

to nie rozumiem w czym obawy , przecież do niczego nie doszło,a Ty zresztą nie chciałaś uprawiać seksu więc chyba na siłę nie próbował Cię w tym lesie zapłodnić. Jeszcze tylko dodam , że chłopak chyba kupił jakieś za duże gumki w rozmiarze XXL (bo dziwne , że akurat Ci się ręka omsknęła i prezerwatywa spadła na ziemię ) .

Cytat:
Napisane przez agata_slomka Pokaż wiadomość

no normalnie padłam jak to sobie zobrazowałam

Można tylko JEDNEGO !`

pyska06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 18:24   #25
Juno041
Przyczajenie

Cytat:
Wypraszam sobie.. Ty tak samo miałaś obawy itd i to samo było ;p

Tak ja miałam obawy ale mi gumki poszły hahaha a co za tym poszło juz sama wiesz
Stary 2010-10-14, 16:43   #26
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pyska06 Pokaż wiadomość
WYLUZUJ!
Jeszcze tylko dodam , że chłopak chyba kupił jakieś za duże gumki w rozmiarze XXL (bo dziwne , że akurat Ci się ręka omsknęła i prezerwatywa spadła na ziemię ) .

Jak sobie wyobrażę tą sytuację, to... nie mogę się powstrzymać
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 22:28   #27
lily92920
Zakorzenienie

Nie jesteś w ciązy!!! Chyba, że urojonej... Skoro nie dotykał Cię tam penisem to jak miałabyś zajść. Ach... Wyluzuj, a okres sam przybedzie i to migiem!
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 22:53   #28
pyska06
Zadomowienie

pewnie już się pojawił i znikną a autorka wątku z 11 postami już dawno zapomniała o wizażu a o tym, że zakładała taki wątek już dawno nie pamięta

Można tylko JEDNEGO !`

pyska06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości