|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
czy udzielą mi ślubu???
Witam serdecznie Was .....
Mam pytanie Co myślicie o ślubie jak się ma dziecko z pierwszego związku ??? Ja byłam w związku urodziłam dziecko w międzyczasie, potem rozstaliśmy sie poznałam kogoś innego i na wakacje planujemy ślub... czy nie jest przeszkodą moje dziecko czy dostanę rozgrzeszenie i w ogóle czy powinnam zakładać welon? Mam nadzieje że pomożecie mi rozwiać wątpliwości..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: czy udzielą mi ślubu???
Cytat:
![]() Co do welonu, jeśli chcesz, to zakladaj! Teraz rzadko się zdarza, żeby PM była "czysta" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
jeśli tylko wyrazi się 'żal za grzechy' nie będzie problemu z rozgrzeszeniem, więc spokojnie
![]() welon... jeśli masz co do tego jakieś wątpliwości albo boisz się reakcji zaproszonych gości, to zawsze można zamienić go na uroczy wianek (ale z drugiej strony nie warto rezygnować z marzeń - jeśli tylko chcesz, to załatw sobie welon taki, o jakim marzyłaś) ![]() życzę szczęścia i dużo miłości ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziecko nie jest przeszkodą. Ważne że Ty i Twój partner chcecie żyć razem, zgodnie z wiarą, chcecie tworzyć rodzinę.
"Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień" Co do welonu, to nie widzę przeciwwskazań ![]() Pozdrawiam, życzę powodzenia.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nie widzę przeciwwskazań. Tak jak pisza dziewczyny ważna jest czystość uczuć. Zakładaj taki welon jaki Ci się tylko podoba i ciesz się tym jedynym w swoim rodzaju dniem
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jeżeli nie pozostajesz w ważnym związku małżeńskim, bez problemu dostaniesz ślub. Ksiądz powinien dać Ci rozgrzeszenie bez problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczeta !! Bardzo mnie to uspokoiło.. Najabradziej sie bałam ze ksiądz powie ze skoro to nie dziecko partnera to niemoge wziac z nim slubu albo slub moge ale nie dostaje rozgrzeszenia i np ( tak jak znajomy niewierzący) bede uczestniczyła tylko we ślubie a nie zawierała koscielny slub- bo nie bede mogła... Ale w takim razie nie martwie sie juz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
i koniecznie zamieść tu swoje zdjęcie ze ślubu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
welon to nie jest nic niestosownego w takiej sytuacji.
Kiedyś, dawno temu byłam też na ślubie, na którym mała córeczka panny młodej niosła przed parą obrączki na małej poduszeczce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
moim zdaniem welon jest jak najbardziej na miejscu- w tej chwili nosi się go nawet na ślubach w usc... co kto lubi.
A jak nie chcesz welonu lub uważasz, że nie wypada- to kwiat we włosach lub ślubny stroik będą równie ładnie wyglądać. z rozgrzeszeniem nie powinno być kłopotu, choć tu wiele zależy od księdza-jednak raczej nie powinnaś mieć kłopotów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mnie jednak welon bardziej pasuje do kobiety bez dziecka, ale jak ktoś ma marzenie, żeby mimo wszystko jednak ten welon mieć, to niech ma, krzywdy nikomu nie robi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli jest żal za grzechy i postanowienie poprawy, to rozgrzeszenie dostaje się zawsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja rowniez uwazam, ze nie powinnas miec problemu ze slubem
![]() welon tez zakladaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, jak moje poprzedniczki , że problemu ze ślubem nie powinno być......ALE! ale może powstać, bo nie każdy ksiądz godzi się z taką koleją kobiecych dziejów.
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Problemu być nie powinno, ale... No właśnie. Wszystko zależy od księdza. Jeden powie, że bez problemu, a drugi będzie jakieś bzdury mówił, że ślubu nie może udzielić itp. Zresztą niektórzy księża są tacy, że ze wszystkim robią problem, nawet ze chrztem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Z chrztem to mieliśmy jaja! Siostra urodziła siostrzeńca we Włoszech i przyjechała do Polski go ochrzcić. Nasz parafialny księżulek wymyślił, że musi mieć zaświadczenie z parafii włoskiej, że chodzą tam do kościoła....
![]()
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziecko czy ciąża nie jest żadną przeszkodą do udzielenia rozgrzeszenia. Przecież nie spowiadasz się z dziecka tylko np z seksu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.