Bank PKO - jak to jest - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-12, 13:19   #1
madiaa
Raczkowanie

Bank PKO - jak to jest

Otoz chcialam wplacic pieniadze w okienku kasowym. Przyszlam z faktura na ktorej umieszczone byly wszytskie dane. Facet mnie odeslal. Dal bloczek do pisania przelewow i jeszcze zazyczyl sobie pieczatke firmy i podpis wlasciciela. Moje zdziwnie wzielo sie stad, że misiac temu bez zadnego problemu ale, inny Pan w tym samym banku normalnie zrealizowal mi taka wplate. Nie rozumiem czemu ten facet nie chcial mi tego zrealizowac

Edytowane przez madiaa
Czas edycji: 2009-05-12 o 13:43
madiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 13:25   #2
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Bank PKO - jak to jest

A zapytłaś tego faceta, czemu nie zrealizował Ci przelewu, skoro jakiś czas temu zrobiono Ci przelew bez problemów?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 13:35   #3
madiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
A zapytłaś tego faceta, czemu nie zrealizował Ci przelewu, skoro jakiś czas temu zrobiono Ci przelew bez problemów?
Ozywiscie. Mowilam mu ostatnio normalnie płaciłam. A z tego nic sobie zrobil. Wypelnic druczek i pieczątka.

Jak to jest? Bank przecież realizuje takie przelewy za swoim pośrednictwem biorąc za to prowizje.
Zgupilam.
Stary 2009-05-12, 13:42   #4
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez madiaa Pokaż wiadomość
Ozywiscie. Mowilam mu ostatnio normalnie płaciłam. A z tego nic sobie zrobil. Wypelnic druczek i pieczątka.
Jak to nic sobie nie robił? Stoi się i blokuje kase dopóty, dopóki Ci nie odpowie na pytanie.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 13:47   #5
madiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Jak to nic sobie nie robił? Stoi się i blokuje kase dopóty, dopóki Ci nie odpowie na pytanie.
Jak ktos ci mowi ze ma byc tak a nie inaczej to nie bede na niego krzyczec. Mimo ze sie mowi ze juz normalnie placiclam bez zadnych problemow.
Jego zdaniem trzeba wypelnic druk i dac pieczotke. Nie smuze go do tego zeby zrobil mi wplate.

Powiedzcie jak to jest. Druczku nie trzeba chyba wypelniac co? Skoro oni robia wplaty za swoim posrednictwem ?
Podchodzac do okienka powiedzialam ze chcem zrobic przelew z tej faktury. Moze powinnam powiedziec chcialam wplacic pieniadze na te konto? Bez sensu.

Edytowane przez madiaa
Czas edycji: 2009-05-12 o 13:48
Stary 2009-05-12, 14:32   #6
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Bank PKO - jak to jest

Chciałaś wpłacić na konto czy zrobić przelew? Bo to nie jest to samo. Jeśli chciałaś wpłacić to powinnaś wypełnić blankiet wpłaty i pan powinien przyjąć wpłatę, jeśli chciałaś zrobić przelew a konto nie jest twoje to istotnie potrzebna jest pieczątka firmy i podpis właściciela na blankiecie do przelewu.

Może problem wziął się z tego, że nie potrafiłaś powiedzieć temu panu co ty właściwie chcesz?

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2009-05-12 o 14:33
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 14:36   #7
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Otoz chcialam wplacic pieniadze w okienku kasowym. Przyszlam z faktura na ktorej umieszczone byly wszytskie dane. Facet mnie odeslal. Dal bloczek do pisania przelewow i jeszcze zazyczyl sobie pieczatke firmy i podpis wlasciciela. Moje zdziwnie wzielo sie stad, że misiac temu bez zadnego problemu ale, inny Pan w tym samym banku normalnie zrealizowal mi taka wplate. Nie rozumiem czemu ten facet nie chcial mi tego zrealizowac
Cytat:
Powiedzcie jak to jest. Druczku nie trzeba chyba wypelniac co? Skoro oni robia wplaty za swoim posrednictwem ?
Podchodzac do okienka powiedzialam ze chcem zrobic przelew z tej faktury. Moze powinnam powiedziec chcialam wplacic pieniadze na te konto? Bez sensu.
A co to za faktura?

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-12, 14:45   #8
dzustam
Zakorzenienie

Myślę, że ten Pan zrozumiał, że z tego konta chcesz przelać pieniądze (sama uzywasz słowa przelew, dodatkowo Pan dał bloczek do przelewow).

A różnica jest znaczna - wpłacić możesz bez problemu i bez pieczątki. Jednakże do wyciągnięcia kasy z konta lub przelania na inne konto - powinnaś mieć specjalne upowaznienie lub rzeczywiście podstęplowany druk przelewu.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 14:52   #9
madiaa
Raczkowanie

Byc moze zle sie wyrazilam. Chcialam oplacic fakture. Poszlam drugi raz, ale do innego goscia. Powiedzialam, ze chcem wplacic pieniadze. Podalam fakture na ktorej byly dane konta na ktore trzeba przelac kase. Po klopocie.Jeszcze pan pytal co wpisac w nadawcy i jaki tytul.

Edytowane przez madiaa
Czas edycji: 2009-05-12 o 14:55
Stary 2009-05-12, 15:10   #10
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Byc moze zle sie wyrazilam. Chcialam oplacic fakture. Poszlam drugi raz, ale do innego goscia. Powiedzialam, ze chcem wplacic pieniadze. Podalam fakture na ktorej byly dane konta na ktore trzeba przelac kase. Po klopocie.Jeszcze pan pytal co wpisac w nadawcy i jaki tytul.

Raz piszesz, że chciałaś opłacić fakturę, a za chwilę, że podałaś fakturę na której były dane konta na które trzeba przelać kasę... to zdecyduj się wreszcie, bo już od kilku postów tłumaczysz i chyba nikt nie wie o co tuaj chodzi, jak w czeskim filmie

Wyrażaj się jasno.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 18:53   #11
Malla
Nie depcze krokusów

Jak opłacasz fakturę, to raczej robisz przelew, a nie wpłatę na konto, a do tego druczek jest niezbędny...

Rachunek był Twój osobisty czy firmy?
Stary 2010-10-18, 09:28   #12
patusia22
Zakorzenienie

może ktoś z Was orientuje się ile kosztuje wydanie nowej karty bankomatowej ?
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości