|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
problemy z ubieraniem rocznego dziecka
Witam wszystkich i proszę o sugestie.
Mam rocznego cudnego synka. Niestety kiedy zmieniam mu pieluszkę lub przebieram - tocze z nim "wojnę"! |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: problemy z ubieraniem rocznego dziecka
Moja córka ma ponad 3 latka, a do dzisiaj nie lubi się ubierać.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Agnicha nie przejmuj sie
u mnie jest dokladnie to samo. Moje roczne malenstwo po zdjeciu pieluszki dostaje takiego szalu, ze nie ma mowy o normalnym zalozenu jej. To samo jest przy zmianie ubrania. Ucieka na golasa po calym mieszkaniu,zeby tylko mama nie zalozyla bluzki/ spodni/ pampersa itp![]() Pozdrawiam i zycze duzo cierpliwosci.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
To w miarę możliwości - w cieple - spróbuj nie ubierać go i zaczekać chwilkę, niech sobie pobędzie bez niczego. Moja córka ma 3 lata i uwielbia (nie wiem skąd u niej to zamiłowanie) biegać rozebrana po mieszkaniu, uciekać przed ubieraniem. Wtedy pozwalam jej wyszaleć się, po chwili już nie ma problemu. Ubranmka po prostu krępują dziecku ruchy, nie wspominając juz o pampersach, które są dodatkowo nieelastyczne, szczególnie w miejscu zapięć.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

u mnie jest dokladnie to samo. Moje roczne malenstwo po zdjeciu pieluszki dostaje takiego szalu, ze nie ma mowy o normalnym zalozenu jej. To samo jest przy zmianie ubrania. Ucieka na golasa po calym mieszkaniu,zeby tylko mama nie zalozyla bluzki/ spodni/ pampersa itp