|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jaki makijaż? ;) [zdj]
Witam, chciałabym zapytać jaki makijaż byłby dla mnie najodpowiedniejszy.. mam dosyć dziwne oczy, wydaje mi się, że jedno jest inne
![]() ![]() ps. nie patrzcie na cerę.. pracuję nad tym ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki makijaż? ;) [zdj]
górna kreska jest właśnie dla Ciebie nie rezygnuj z niej
![]() masz bardzo jasne włosy i oprawę oczu, stąd unikałabym czarnej kredki wokół oka- zwlaszcza malowanej na dolnej powiece. lepiej malować się na brązowo-kredką, cieniem, świetnie to wygląda u takich jasnych blondynek. taki niebieski kolor tęczówki ladnie podkreśla też jasnozielony cień do powiek. brwi: czy depilujesz je od wewnętrznej strony u nasady nosa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dziękuję Ci bardzo za pomoc
![]() ![]() nie, nie ruszam ich w tym miejscu..
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A ja od siebie dodam, że mi to wygląda na twarz trójkątną
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
nie, nie ruszam ich w tym miejscu..[/QUOTE]
pytalam ponieważ wydaje mi się, że włoski mogłyby być nieco bliżej nasady nosa, wydawało mi się, że tak je wydepilowałaś (sama tak kiedys zrobilam gdy bylam smarkata ![]() jesli blizej nosa rosną brwi nawet takie slabo widoczne, to mozesz zafarbować henną-brązową (polecam KAMA, slyszalam ze Refectocil tez się dobrze i dlugo trzyma..aha musisz miec zawsze świeżą wode utlenioną-kolor trzyma dluzej) . jak nic tam nie ma to się nie przejmuj ![]() masz taką plastyczną urodę-można Cię umalować na wiele sposobów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za pomoc
![]() Wstawię kiedyś zdjęcia w makijażu.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Mi się wydaje, że przede wszystkim podkreślaj brwi (możesz farbować henną, ale dobre też są kredki lub cień+wosk - nie zrobisz sobie nimi "kuku"), i porządnie tuszuj rzęsy. Porządnie czyli dokładnie, plus ładne rozczesanie
![]() Możesz eksperymentować z kolorowymi tuszami jeśli lubisz kolory, a jak nie to postawiłabym na brązową maskarę, ale raczej z tych ciemniejszych brązów (np. Max Factor False Lash Effect). Czarny tusz raczej na wieczorne wyjścia do ciemniejszego makijażu. Tak jak już dziewczyny mówiły wyżej różowy róż na kości policzkowe ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.