![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wiosna w TVN-ie - hit czy kit?
Cześć!
Zakładam wątek ponieważ chciałam poznać Waszą opinię na temat zmian jakie szykują się w ramówce TVNu na wiosnę tego roku. Co prawda od kilku tygodni jesteśmy bombardowani zapowiedziami nowych seriali, filmów i programów rozrywkowych, ale uważam, że telewizja postępuje nie fair wobec fanów emitowanych do tej pory seriali. Chodzi mi tutaj o zdjęcie z anteny filmów takich jak: "Detektyw Monk", "Agenci NCIS" czy "Pamiętniki wampirów". Jaki był sens "puszczania" kilku odcinków aby później- nie kończąc nawet danego sezonu- zdjąć je bez słowa wyjaśnienia i zastąpić innymi. Wiem, że wracają np "Usta usta" mające rzeszę wiernych fanów, ale są osoby, które "wciągnęły" się w oglądanie chociażby "PW" a teraz okazuje się, że od przyszłego tygodnia serial przestanie być emitowany. ![]() Zachowanie TVNu jest -moim zdaniem- niekoniecznie odpowiednie i przemyślane...
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wiosna w TVN-ie - hit czy kit?
Też nie lubie jak ściagają z anteny coś co lubie oglądać , tak jak na przykład na TVP 2 serial Tancerze, no ale cóż widocznie oglądalność tych seriali nie była wystarczająco duża, aby można było je ciągnąć .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mnie bardziej wkurza to, że na wiosnę będą same programy dotyczące śpiewania (X Factor na TVN, Bitwa na głosy w TVP2 i coś jeszcze na Polsacie), i z tego co mi się wydaje wszystkie ruszają w tym samym dniu
![]()
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak samo jest z serialami kryminalnymi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie wiedziałam, że ściągają "Pamiętniki wampirów"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
O chciałam oglądać PW,ale sesja była i brak czasu ogolnie,więc widzę,że dobrze że nie zaczynałam...
Pamiętam kiedyś BH90210 oglądałam na polsacie i w połowie mi tak przerwali!!!Nie ma nic bardziej wkurzającego,zwłaszcza że robią to cichaczem...
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie przesadzajcie
![]() Mozna napisac do TVN czy innego Polsatu petycje, to moze Wasz serial przywrócą. Ja tez sie wkurzalam strasznie, jak 2 TVN-owskie seriale: Klub Szalonych dziewic i Naznaczony - zakonczyli po 13 odcinkach. Chetnie zobaczylabym dalsza czesc, ale z tego co wyczytalam na forach - tych serialów akurat ludzie nie lubili, ogladalnosc byla kiepska. Oni puszczają to, co przynosi im kase, i co ludzie chcą oglądac. Gdyby chcieli puscic wszystko, co ludzie chcą - doba musiałaby miec z 50 godzin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Pamiętniki wampirów zostały przeniesione do TVN7.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2524278 0]Też nie lubie jak ściagają z anteny coś co lubie oglądać , tak jak na przykład na TVP 2 serial Tancerze[/QUOTE]
To oni ich ściągnęli z anteny? ![]() ![]() ![]() Poza tym denerwuje mnie to,że na danym kanale fajne programy będą emitowane mniej więcej o tej samej godzinie co w innych kanałach ![]() ![]() I co tu teraz oglądać? ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
A będzie Taniec z Gwiazdami?
![]() serio pytam...
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Chociaż tyle dobrego
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
ja tak jak evita peron w niedziele będę oglądać ranczo na tvp 1
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
szkoda mi trochę pamietników zaciekawił mnie ten serial nie chce mi sie go oglądać na komputerze wolałam w tv
ramówka średnio ciekawa, beznadziejni są dla mnie "wymiatacze" czy jakoś tak, może i pierwszy odcinek był trochę smieszny,ale potem zrobiły się z tego straszne nudy
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
A mi się podoba nowa ramówka. W niedzielę wieczorem będzie chyba X-Factor, a po tym jakiś nowy serial "Przepis na życie", dla mnie może być
![]() ![]() I fajnie zrobili ten klip zapowiadający nową ramówkę, zresztą zawsze fajnie im to wychodzi, zauważyłam, że Polsat też zrobił w tym stylu zapowiedź nowej ramówki (chyba jesiennej). ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Podoba mi się nowa ramówka. Jestem ciekawa nowego programu dla śpiewających. O ile Bitwę na głosy i Must be the music (? nie wiem czy tak się nazywają) sobie napewno podaruję, to tvn-owski X Factor będę oglądać, bo lubię Kubę Wojewódzkiego
![]() Seriali w tv nie oglądam, bo po prostu NIE WYOBRAŻAM sobie psucia klimatu reklamami! Kiedyś próbowałam dla przypomnienia obejrzeć sobie Dextera i po prostu wymiękłam. Nie dość, że ten beznadziejny lektor w ogóle nie potrafił oddać "nastroju" dialogów, to na dodatek jak tylko się wciągnęłam, to tvn zaserwowawał mi 15-minutową reklamę... dzięęękujęęę bardzo. Nie po to płacę 120zł abonamentu, żeby oglądać proszki, piwo, pieluchy i karmę po której mój piesek zrobi zdrową kupkę w przerwie mojego ulubionego serialu. Poza tym, nie zawsze mam czas i ochotę oglądać serial wtedy, kiedy pozwala mi tv. Czasem lubię obejrzeć 4 odcinki pod rząd, a czasem przez 4 tyg nie oglądam żadnego odc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Kit. Jedyna fajna pozycja to wipeout- odmóżdżające, ale nawet zabawne. No i może "Usta- usta". To, że ściągają "Pamiętniki..." w środku sezonu mnie nie zaskakuje. Tak myślałam, że potraktują ten serial jako zapchajdziurę... Zresztą o jakiej porze oni to puszczali, no może to nie było jakoś strasznie późno, ale do jasnej Anielki to chyba serial dla młodzieży prawda? Nie tylko o to chodzi. Mają przecież świetne pozycje ("Mentalista, "Fringe") a puszczają je o takich porach kiedy nie zawsze komuś się chce siedzieć przed telewizorem. Jeśli chodzi o "Fringe", to trochę pogrywali z widzami. Raz emitowali 23.30, tydzień później 00.05 a jeszcze później 01.10... Trochę niemiło z ich strony.
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Gdyby za każdym razem były inne zadania lub też zadania w innej kolejności to byłoby ciekawiej,a tak na pierwszym odcinku się uśmiałam,a na drugim ziewałam,nie wiem czy obejrzę trzeci.
![]() |
#21 | |
Buc
|
Cytat:
program jest nudny jak flak z olejem, niestety. natomiast ja nie mogę się X Factora doczekać już. ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Ja na szczęście mam kilka kanałów BBC, TLC i innych, przy których nasza tv się kryje (np. w BBC jest wiele programów, które uczą, pokazują ciekawe rzeczy, promują ich rodzimy kraj, czyli UK, a jednocześnie są rozrywkowe - da się? da się, tylko chyba jak zwykle nie w Polsce). Plus ściągam sobie z netu ulubione seriale. Przyznaję się jednak bez bicia, że na 'Must be the music', czy 'X Factor' na pewno zerknę z ciekawości. "Bitwa na głosy" - ryzykując atakiem złego gustu i na to spojrzę (pewnie jakieś 5 minut przetrwam).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
No właśnie, ale niestety nie każdy posiada pełen pakiet różnych kanałów. Ja np w mieszkaniu studenckim, w którym spędzam zdecydowanie najwięcej czasu mam TV, ale jest to zaledwie kilka programów- TVP 1, TVP2, TVN i Polsat. Nie mam w czym przebierać, ale przyznam, że zaczęłam oglądać Pamiętniki Wampirów zachęcona pozytywnymi komentarzami znajomych i teraz, gdy akcja zaczęła się rozkręcać odebrano mi tę możliwość. Ściągać z neta nie mogę bo po przekroczeniu limitu strona będzie mi się otwierała pół godziny. Poza tym zdjęto praktycznie wszystkie wieczorne seriale emitowane w pon, wt i środę.
Fajnie, że pojawiają się nowe programy, ale TVN nie liczy się w tym momencie z widzami dotychczasowych filmów itp. Mogli chociaż zmienić dzień/godzinę emisji... Ode mnie wielki minus dla TVNu. A tak poza tym to macie rację z tymi programami muzycznymi. Jedna stacja chce duchem prześcignąć drugą w wymyślaniu coraz to nowszych zasad uczestnictwa, ocen czy doborze jurorów. ![]() Jak tak dalej pójdzie i każda stacja będzie promowała nowych wokalistów to polski rynek będzie przesiąknięty pięknymi, młodymi wykonawcami ![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Nic w tym złego, ale wypuszczenie w tym samym czasie na rynek kilku świeżych i niedoświadczonych "kąsków" raczej nie wróży dobrej kariery i od razu wzlotów do nieba. Poza tym polski rynek jest dość ograniczony i nie ma co ukrywać, że szanse na wy(prze)bicie się spośród tak licznej grupy wykonawców będzie dla nich wybitnie trudne. Na początku owszem zamieszanie, sława i wielkie halo, ale tak naprawdę tylko nieliczni utrzymują się na stałym poziomie. A to, że stale musisz oglądać Kombii czy Rodowicz tylko to potwierdza- młodzi wykonawcy niestety, ale bardzo rzadko zdobywają szczyty muzyczne i na nich pozostają...A takie Kombii- chociaż nie najmłodsze ma stale swoich fanów zarówno w grupie 40-, 5o- jak i 30- czy 20-latków.
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Przejrzałam przed chwilą propozycje... Niestety zwykła miernota, jak zwykle.
Programy bazujące na przeciętnych gustach widzów. Zgadzam się z Doris1981. Brak dobrych programów lifestylowych. Najlepsze oferty dla mnie, to filmy emitowane na TVP1 i TVP2 po godz. 1:00, w środku tygodnia. ![]() Nigdy nie widziałam filmu europejskiego (nie produkcji polskiej lub angielskiej komedii romantycznej) na TVN. Pozdrawiam. ![]()
![]() |
#27 |
Zasiedzenie
|
Ja co prawda malo siedze przed telewizorem, ale na pewno bede ogladac x-factor - jestem ciekawa jak wyjdzie realizacja tego formatu w PL i tez ze wzgledu na Maje Sablewska
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2524278 0]Też nie lubie jak ściagają z anteny coś co lubie oglądać , tak jak na przykład na TVP 2 serial Tancerze, no ale cóż widocznie oglądalność tych seriali nie była wystarczająco duża, aby można było je ciągnąć .
![]() Też jestem wkurzona o Tancerzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też zamierzam oglądać te trzy pozycje, chce jeszcze zobaczyć ten nowy serial - Przepis na życie. Jeszcze ma być jakiś program Cofnij zegar czy coś takiego. Mają tam odchudzać ludzi i w ogóle uczyć ich zdrowego trybu życia. Coś na wzór programu, który leciał jeszcze niedawno w TVN Style ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.