Wiosna w TVN-ie - hit czy kit? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-21, 09:50   #1
Nanetka26
Raczkowanie

Wiosna w TVN-ie - hit czy kit?

Cześć!

Zakładam wątek ponieważ chciałam poznać Waszą opinię na temat zmian jakie szykują się w ramówce TVNu na wiosnę tego roku. Co prawda od kilku tygodni jesteśmy bombardowani zapowiedziami nowych seriali, filmów i programów rozrywkowych, ale uważam, że telewizja postępuje nie fair wobec fanów emitowanych do tej pory seriali. Chodzi mi tutaj o zdjęcie z anteny filmów takich jak: "Detektyw Monk", "Agenci NCIS" czy "Pamiętniki wampirów". Jaki był sens "puszczania" kilku odcinków aby później- nie kończąc nawet danego sezonu- zdjąć je bez słowa wyjaśnienia i zastąpić innymi. Wiem, że wracają np "Usta usta" mające rzeszę wiernych fanów, ale są osoby, które "wciągnęły" się w oglądanie chociażby "PW" a teraz okazuje się, że od przyszłego tygodnia serial przestanie być emitowany.

Zachowanie TVNu jest -moim zdaniem- niekoniecznie odpowiednie i przemyślane...

Tylko jeśli wiesz jak być szczęśliwym jesteś w stanie nauczyć tego kogoś innego... "
SS
Nanetka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 10:15   #2
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Dot.: Wiosna w TVN-ie - hit czy kit?

Też nie lubie jak ściagają z anteny coś co lubie oglądać , tak jak na przykład na TVP 2 serial Tancerze, no ale cóż widocznie oglądalność tych seriali nie była wystarczająco duża, aby można było je ciągnąć .
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 10:31   #3
isa666
Zakorzenienie

Mnie bardziej wkurza to, że na wiosnę będą same programy dotyczące śpiewania (X Factor na TVN, Bitwa na głosy w TVP2 i coś jeszcze na Polsacie), i z tego co mi się wydaje wszystkie ruszają w tym samym dniu
Stary 2011-02-21, 10:47   #4
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Mnie bardziej wkurza to, że na wiosnę będą same programy dotyczące śpiewania (X Factor na TVN, Bitwa na głosy w TVP2 i coś jeszcze na Polsacie), i z tego co mi się wydaje wszystkie ruszają w tym samym dniu
Dokładnie nawet oststnio z TŻ rozmawialiśmy, że wszystko na jedno kopyto tylko pod inną nazwą.
Tak samo jest z serialami kryminalnymi.
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 11:37   #5
evita peron
Raczkowanie

Nie wiedziałam, że ściągają "Pamiętniki wampirów" Od trzech odcinków wreszcie się coś dzieje, a tu klops, drugiej serii nie będzie Z drugiej strony cieszę się na nowe odcinki "Rancza" na TVP 1, bo uwielbiam ten serial i jego bohaterów
evita peron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 11:37   #6
kenio26
Rozeznanie

O chciałam oglądać PW,ale sesja była i brak czasu ogolnie,więc widzę,że dobrze że nie zaczynałam...
Pamiętam kiedyś BH90210 oglądałam na polsacie i w połowie mi tak przerwali!!!Nie ma nic bardziej wkurzającego,zwłaszcza że robią to cichaczem...

Odwyk kosmetyczny od jutra
kenio26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 11:58   #7
shiava
Zadomowienie

Dziewczyny nie przesadzajcie
Mozna napisac do TVN czy innego Polsatu petycje, to moze Wasz serial przywrócą.

Ja tez sie wkurzalam strasznie, jak 2 TVN-owskie seriale: Klub Szalonych dziewic i Naznaczony - zakonczyli po 13 odcinkach.
Chetnie zobaczylabym dalsza czesc, ale z tego co wyczytalam na forach - tych serialów akurat ludzie nie lubili, ogladalnosc byla kiepska.

Oni puszczają to, co przynosi im kase, i co ludzie chcą oglądac.
Gdyby chcieli puscic wszystko, co ludzie chcą - doba musiałaby miec z 50 godzin.
shiava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-21, 12:10   #8
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Pamiętniki wampirów zostały przeniesione do TVN7.
agniesiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 12:16   #9
wyszukiwarka
Zadomowienie

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2524278 0]Też nie lubie jak ściagają z anteny coś co lubie oglądać , tak jak na przykład na TVP 2 serial Tancerze[/QUOTE]

To oni ich ściągnęli z anteny? Ja myślałam,że to się tam któryś z kolei sezon skończył

Poza tym denerwuje mnie to,że na danym kanale fajne programy będą emitowane mniej więcej o tej samej godzinie co w innych kanałach
I co tu teraz oglądać?
Stary 2011-02-21, 13:21   #10
Kirsti
Rozeznanie

A będzie Taniec z Gwiazdami?
serio pytam...
Stary 2011-02-21, 13:31   #11
alexandrika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kirsti Pokaż wiadomość
A będzie Taniec z Gwiazdami?
serio pytam...
na wiosne nie będzie kolejna edycja dopiero na jesień
alexandrika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-21, 13:55   #12
Kirsti
Rozeznanie

Chociaż tyle dobrego o ile w ogóle będzie, co oglądać w niedzielne wieczory
Stary 2011-02-21, 14:00   #13
alexandrika
Zadomowienie

ja tak jak evita peron w niedziele będę oglądać ranczo na tvp 1
alexandrika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 14:33   #14
jagodowy smak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alexandrika Pokaż wiadomość
ja tak jak evita peron w niedziele będę oglądać ranczo na tvp 1

zdecydowanie ja też
A co do TVN to cieszę się że będzie następny sezon "Usta Usta"
jagodowy smak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 14:51   #15
evita peron
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagodowy smak Pokaż wiadomość
zdecydowanie ja też
A co do TVN to cieszę się że będzie następny sezon "Usta Usta"
Uwielbiam "Usta usta" Mam nadzieję, ze kolejny sezon będzie równie dobry jak poprzednie. A wampiry na TVN7 to puszczą od nowa, czy kolejny sezon?
evita peron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 20:39   #16
zla panienka
Zadomowienie

szkoda mi trochę pamietników zaciekawił mnie ten serial nie chce mi sie go oglądać na komputerze wolałam w tv
ramówka średnio ciekawa, beznadziejni są dla mnie "wymiatacze" czy jakoś tak, może i pierwszy odcinek był trochę smieszny,ale potem zrobiły się z tego straszne nudy

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 21:03   #17
chusteczkahaftowana
Raczkowanie

A mi się podoba nowa ramówka. W niedzielę wieczorem będzie chyba X-Factor, a po tym jakiś nowy serial "Przepis na życie", dla mnie może być I pewnie You can dance też będę oglądać, żeby zobaczyć jak sobie poradzi nowa prowadząca Kazadi i Rusin jako nowa jurorka
I fajnie zrobili ten klip zapowiadający nową ramówkę, zresztą zawsze fajnie im to wychodzi, zauważyłam, że Polsat też zrobił w tym stylu zapowiedź nowej ramówki (chyba jesiennej).
Stary 2011-02-21, 22:11   #18
wesna
Wtajemniczenie

Podoba mi się nowa ramówka. Jestem ciekawa nowego programu dla śpiewających. O ile Bitwę na głosy i Must be the music (? nie wiem czy tak się nazywają) sobie napewno podaruję, to tvn-owski X Factor będę oglądać, bo lubię Kubę Wojewódzkiego .

Seriali w tv nie oglądam, bo po prostu NIE WYOBRAŻAM sobie psucia klimatu reklamami! Kiedyś próbowałam dla przypomnienia obejrzeć sobie Dextera i po prostu wymiękłam. Nie dość, że ten beznadziejny lektor w ogóle nie potrafił oddać "nastroju" dialogów, to na dodatek jak tylko się wciągnęłam, to tvn zaserwowawał mi 15-minutową reklamę... dzięęękujęęę bardzo. Nie po to płacę 120zł abonamentu, żeby oglądać proszki, piwo, pieluchy i karmę po której mój piesek zrobi zdrową kupkę w przerwie mojego ulubionego serialu. Poza tym, nie zawsze mam czas i ochotę oglądać serial wtedy, kiedy pozwala mi tv. Czasem lubię obejrzeć 4 odcinki pod rząd, a czasem przez 4 tyg nie oglądam żadnego odc.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 00:35   #19
newmoongirl
Wtajemniczenie

Kit. Jedyna fajna pozycja to wipeout- odmóżdżające, ale nawet zabawne. No i może "Usta- usta". To, że ściągają "Pamiętniki..." w środku sezonu mnie nie zaskakuje. Tak myślałam, że potraktują ten serial jako zapchajdziurę... Zresztą o jakiej porze oni to puszczali, no może to nie było jakoś strasznie późno, ale do jasnej Anielki to chyba serial dla młodzieży prawda? Nie tylko o to chodzi. Mają przecież świetne pozycje ("Mentalista, "Fringe") a puszczają je o takich porach kiedy nie zawsze komuś się chce siedzieć przed telewizorem. Jeśli chodzi o "Fringe", to trochę pogrywali z widzami. Raz emitowali 23.30, tydzień później 00.05 a jeszcze później 01.10... Trochę niemiło z ich strony.

newmoongirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 06:52   #20
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez newmoongirl Pokaż wiadomość
Jedyna fajna pozycja to wipeout- odmóżdżające, ale nawet zabawne.
Gdyby za każdym razem były inne zadania lub też zadania w innej kolejności to byłoby ciekawiej,a tak na pierwszym odcinku się uśmiałam,a na drugim ziewałam,nie wiem czy obejrzę trzeci.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 08:29   #21
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez natii4 Pokaż wiadomość
Gdyby za każdym razem były inne zadania lub też zadania w innej kolejności to byłoby ciekawiej,a tak na pierwszym odcinku się uśmiałam,a na drugim ziewałam,nie wiem czy obejrzę trzeci.

program jest nudny jak flak z olejem, niestety.

natomiast ja nie mogę się X Factora doczekać już.
Stary 2011-02-22, 09:19   #22
201803290936
Konto usunięte

Ja na szczęście mam kilka kanałów BBC, TLC i innych, przy których nasza tv się kryje (np. w BBC jest wiele programów, które uczą, pokazują ciekawe rzeczy, promują ich rodzimy kraj, czyli UK, a jednocześnie są rozrywkowe - da się? da się, tylko chyba jak zwykle nie w Polsce). Plus ściągam sobie z netu ulubione seriale. Przyznaję się jednak bez bicia, że na 'Must be the music', czy 'X Factor' na pewno zerknę z ciekawości. "Bitwa na głosy" - ryzykując atakiem złego gustu i na to spojrzę (pewnie jakieś 5 minut przetrwam).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 11:52   #23
Nanetka26
Raczkowanie

No właśnie, ale niestety nie każdy posiada pełen pakiet różnych kanałów. Ja np w mieszkaniu studenckim, w którym spędzam zdecydowanie najwięcej czasu mam TV, ale jest to zaledwie kilka programów- TVP 1, TVP2, TVN i Polsat. Nie mam w czym przebierać, ale przyznam, że zaczęłam oglądać Pamiętniki Wampirów zachęcona pozytywnymi komentarzami znajomych i teraz, gdy akcja zaczęła się rozkręcać odebrano mi tę możliwość. Ściągać z neta nie mogę bo po przekroczeniu limitu strona będzie mi się otwierała pół godziny. Poza tym zdjęto praktycznie wszystkie wieczorne seriale emitowane w pon, wt i środę.
Fajnie, że pojawiają się nowe programy, ale TVN nie liczy się w tym momencie z widzami dotychczasowych filmów itp. Mogli chociaż zmienić dzień/godzinę emisji...
Ode mnie wielki minus dla TVNu.

A tak poza tym to macie rację z tymi programami muzycznymi. Jedna stacja chce duchem prześcignąć drugą w wymyślaniu coraz to nowszych zasad uczestnictwa, ocen czy doborze jurorów.

Jak tak dalej pójdzie i każda stacja będzie promowała nowych wokalistów to polski rynek będzie przesiąknięty pięknymi, młodymi wykonawcami

Tylko jeśli wiesz jak być szczęśliwym jesteś w stanie nauczyć tego kogoś innego... "
SS
Stary 2011-02-22, 13:13   #24
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nanetka26 Pokaż wiadomość
.....

Jak tak dalej pójdzie i każda stacja będzie promowała nowych wokalistów to polski rynek będzie przesiąknięty pięknymi, młodymi wykonawcami
A co w tym złego? Już wolę taką opcję, niż ciągłe oglądanie tych samych twarzy Kombii, Edyty Górniak, Papa Dance, Budki Suflera, Maryli Rodowicz... i mogę tak wymieniać bez końca
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 16:26   #25
Nanetka26
Raczkowanie

Nic w tym złego, ale wypuszczenie w tym samym czasie na rynek kilku świeżych i niedoświadczonych "kąsków" raczej nie wróży dobrej kariery i od razu wzlotów do nieba. Poza tym polski rynek jest dość ograniczony i nie ma co ukrywać, że szanse na wy(prze)bicie się spośród tak licznej grupy wykonawców będzie dla nich wybitnie trudne. Na początku owszem zamieszanie, sława i wielkie halo, ale tak naprawdę tylko nieliczni utrzymują się na stałym poziomie. A to, że stale musisz oglądać Kombii czy Rodowicz tylko to potwierdza- młodzi wykonawcy niestety, ale bardzo rzadko zdobywają szczyty muzyczne i na nich pozostają...A takie Kombii- chociaż nie najmłodsze ma stale swoich fanów zarówno w grupie 40-, 5o- jak i 30- czy 20-latków.

SS
Stary 2011-02-22, 20:53   #26
Varicella
Rozeznanie

Przejrzałam przed chwilą propozycje... Niestety zwykła miernota, jak zwykle.
Programy bazujące na przeciętnych gustach widzów. Zgadzam się z Doris1981.
Brak dobrych programów lifestylowych.
Najlepsze oferty dla mnie, to filmy emitowane na TVP1 i TVP2 po godz. 1:00, w środku tygodnia.
Nigdy nie widziałam filmu europejskiego (nie produkcji polskiej lub angielskiej komedii romantycznej) na TVN.

Pozdrawiam.
Stary 2011-02-22, 21:06   #27
cremova
Zasiedzenie

Ja co prawda malo siedze przed telewizorem, ale na pewno bede ogladac x-factor - jestem ciekawa jak wyjdzie realizacja tego formatu w PL i tez ze wzgledu na Maje Sablewska podoba mi sie jej styl wiec tez od strony modowej mnie interesuje, rowniez you can dance a to ze wzgledu, ze jeden z uczestnikow jest z rodziny TŻ wiec bedzie komu kibicowac no i ostatnim punktem jest serial usta-usta ktore uwielbiam wiecej grzechow nie pamietam

cremova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 21:50   #28
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Varicella Pokaż wiadomość
Przejrzałam przed chwilą propozycje... Niestety zwykła miernota, jak zwykle.
Programy bazujące na przeciętnych gustach widzów. Zgadzam się z Doris1981.
Brak dobrych programów lifestylowych.
Najlepsze oferty dla mnie, to filmy emitowane na TVP1 i TVP2 po godz. 1:00, w środku tygodnia.
Nigdy nie widziałam filmu europejskiego (nie produkcji polskiej lub angielskiej komedii romantycznej) na TVN.

Pozdrawiam.
ze dwa albo 3 dni temu byl na tvnie niemiecki film (ale dosyc pozno) ale generalnie masz racje
Stary 2011-02-22, 21:57   #29
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2524278 0]Też nie lubie jak ściagają z anteny coś co lubie oglądać , tak jak na przykład na TVP 2 serial Tancerze, no ale cóż widocznie oglądalność tych seriali nie była wystarczająco duża, aby można było je ciągnąć . [/QUOTE]
Też jestem wkurzona o Tancerzy

Cytat:
Napisane przez kenio26 Pokaż wiadomość
O chciałam oglądać PW,ale sesja była i brak czasu ogolnie,więc widzę,że dobrze że nie zaczynałam...
Pamiętam kiedyś BH90210 oglądałam na polsacie i w połowie mi tak przerwali!!!Nie ma nic bardziej wkurzającego,zwłaszcza że robią to cichaczem...
A teraz wszystko można na necie oglądnąć, nawet BH

Cytat:
Napisane przez cremova Pokaż wiadomość
Ja co prawda malo siedze przed telewizorem, ale na pewno bede ogladac x-factor - jestem ciekawa jak wyjdzie realizacja tego formatu w PL i tez ze wzgledu na Maje Sablewska podoba mi sie jej styl wiec tez od strony modowej mnie interesuje, rowniez you can dance a to ze wzgledu, ze jeden z uczestnikow jest z rodziny TŻ wiec bedzie komu kibicowac no i ostatnim punktem jest serial usta-usta ktore uwielbiam wiecej grzechow nie pamietam
o, ja już kompletnie zapomniałam o ycd. oglądnę żeby zobaczyć jak sobie radzą kazadi i rusin

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 22:41   #30
Kirsti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cremova Pokaż wiadomość

Też zamierzam oglądać te trzy pozycje, chce jeszcze zobaczyć ten nowy serial - Przepis na życie. Jeszcze ma być jakiś program Cofnij zegar czy coś takiego. Mają tam odchudzać ludzi i w ogóle uczyć ich zdrowego trybu życia. Coś na wzór programu, który leciał jeszcze niedawno w TVN Style Choć raczej nie będę tego oglądać, bo już mam dosyć programów typu "metamorfozy". Będzie druga seria Ugotowanych?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości