|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze USG
Jakie sa Wasze wrazenia gdy zobaczyliscie wasze dziecko na ekranie ultrasonografu?Ja bylam sszczesliwa,wzruszona.Zak ochalam sie w malenstwie...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Re: Pierwsze USG
A ja, choć idąc na badanie wiedziałam, że jestem w ciąży, aż zamarłam widząc tą maleńką kropeczkę.
Aż mój lekarz spojrzał na mnie zaniepokojony, bo ja zawsze gadam u niego jak najęta a wtedy po prostu nie mogłam ani słowa wykrztusić. Później z każdym kolejnym USG byłam coraz to bardziej zdumiona, że faktycznie, mały człowieczek z nóżkami, rączkami, kręgosłupikiem mieszka we mnie, ale już mnie tak nie zatykało. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja również byłam przeszczęśliwa gdy pierwszy raz zobaczyłam synka na USG. Jest to niesamowite przeżycie.
Wklejam zdjęcie mojej drugiej dzidzi w ok. 25 tyg. (na pomarańczowym widać buźkę z profilu, zwróconą w prawą stronę, przyciśniętą do łożyska). Wykapany tata. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje tak wspanialego dziecka.Ciesze sie z Toba.Ja jestem w 16 tygodniu i wiesz moje dziecko tez przypomina mi mojego Wybranego,no i troche mnie.Zniose wszelkie trudy dla niego.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Wogole dzieci to taki maly Bozy cud.Ile z nimi radosci.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Kiedy zobaczyłam pierwszy raz obraz z USG (8 tc) to w ogóle to do mnie nie trafiło. Zero reakcji, obojętność typu "wiekm przecież że jestem w ciąży" . Natomiast kiedy zrobiono mi USG po raz drugi w 14 tc i zobaczyłam jak mały fika koziołki, robi miny, wierci się to wtedy na serio się wzruszyłam
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Moje dziecko tez tak robilo na USG.Najpierw nic a potem sie zaczelo-obracanie na wszystkie strony,koziolki.Ma kondycje wiec moze bedzie sportowcem.Dowiedzialam sie ze dzieci w brzuchu mamy ...spia sobie.One tam prowadza juz swoje male zycie.Jedza,odpoczywaja,c wicza,itp.Jesli mama jest smutna to i dziecko tez...Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Tu też się wczoraj rozpisałam, ale niestety nic się nie zachowało.
Silna dziękuję i również gratuluję. |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda ze nic sie nie zachowalo bo z przyjemnoscia bym czytala.Co do USG to nie moge sie doczekac juz drugiego.Chcialabym zobaczyc co moje dziecko robi.Czy jest mu milo w moim brzuchu.
krazek napisał(a): > Tu też się wczoraj rozpisałam, ale niestety nic się nie zachowało. > Silna dziękuję i również gratuluję. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.