|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() polska księgarnia w Londynie
szukam dostępu do polskkich książek i polskiej prasy. znalazłam informacje o księgarni przy POSK w Londynie. Czy któraś z emigrantek wie coś na temat polskich księgarń?
Będę wdzięczna za informacje. pozdarwiam
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: polska księgarnia w Londynie
tak jest tam ksiegarnia,a jesli chodzi o polska prase kolorowa to wiekszosc hindusow ma w swoich sklepach.pozdrawiam
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polska Księgarnia przy POSK 238-246 High Street, Hammersmith W6 0RF Tel 020 8748 5522 Orbis Books 66 Kenway Road SW5 0RD Tel 020 7370 2210 Email: bookshop@orbis-books.co.uk Centrum Publikacji Fundacji Veritas 63 Jeddo Road, London W12 9EE Tel 020 8749 4957 Email: Thomas@veritas.knsc.co.uk A tu podobno jest biblioteka Polska: Klub Białego Orła w Balham 211 Balham High Road, London SW17 Tel 020 8672 1723 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
http://www.ksiegarenka.co.uk/ Ja znam cos takiego. Co prawda nie w Londynie, ale maja tanie koszty przesylki. Pisza, ze moga sprowadzic ksiazki na zamowienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja widzialam sporo tytulow w Waterstonsie na Oxford Street w kierunku Tottenham Court Road (czy jak to sie pisze)
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wpisz sobie w Google "polska ksiegarnia" W wyszukiwarce wyskoczy Ci kilka ksiegarni, na pewno wybierzesz cos dla siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
polska księgarnia w Londynie
Na eBayu są sprzedawcy którzy maja całkiem dużo polskich książek w tym nowości. Nie będę robić reklamy nikomu ale są, kupowałam i byłam zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Jest taka księgarnia online - Rewolucja się nazywa. Mają bardzo duży wybór książek, różnych autorów. Moją ulubioną Tess Gerritsen też mają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Fakt, księgarnia rewolucja jeśli chodzi o polskie książki na wyspach jest chyba jedną z lepszych. W każdym razie jak byłam w Londynie 4 lata temu to kilka razy zdarzyło mi się od nich zamówić coś do poczytania na wieczory. W gruncie rzeczy jak człowiek jest za granicą to tak bardziej ciągnie go to tego języka polskiego na papierze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Jak mieszkałam dwa lata w Anglii, to zamawiałam tutaj http://www.rewolucja.co.uk/. Strasznie tęskniłam wtedy za polską literaturą, a że w ogóle mól książkowy jestem, to często sobie coś zamawiałam. Oni mają tania dostawę, niecałe dwa funty. I sporo ciekawych pozycji, jest w czym wybierać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Sprawdziłam początkowo księgarnie Rewolucja i faktycznie wybór książek duży, a i dostawa GRATIS za zakupy powyżej ÂŁ30. Także zamówiłam z niej co chciałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Co do księgarni Rewolucja, też mam dobre zdanie na jej temat. Wprawdzie już nie jestem na wyspach, ale miałam okazję zamawiać u nich kilkukrotnie. Przesyłka ekspresowo była w domu, a mają naprawdę wielki wybór, świetna sprawa, bo mają nawet nowości. Pamiętam, że kupiłam u nich książkę, na którą bardzo długo polowałam i dostępna była tylko tam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
mbrs, oczywiście, że papierowa wersja lepsza!!!!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
A ja próbuję się przekonać do ebooków, bo to jest wygodna opcja, chociaż papierowa książka.... najlepsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Też tam robiłam zakupy jak byłam w UK. Pewnie, że się nie opłaca zamawiać książek z Polski, bo w Rewolucji jak zamówisz za ponad 30 funtów, to przesyłkę masz za darmo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
a wiecie, że ja dużo książek polskich wciąż zamawiam w Merlin.pl ,
Poza tym jeśli macie gdzieś blisko zaprzyjażnioną polską sobotną szkołę, to warto zapytać się czy oni nie sprwadziliby jakiś pozycji dla Was, takie szkoły często robią duże zamówienia, mają kontrakty z polskimi wydawnictwami i czasami można naprawdę coś ciekawgo przez nie zamówić (oczywiście jeśli znajdzie sie ktoś kto Wam pomoże). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Też próbowałam przekonać się do ebooków, ale nie ma szans, czytam papierowe książki, co więcej zaczęłam je gromadzić, mam w planach stworzenie domowej biblioteczki. W Rewolucji są tanie książki, w piątki mają promocje na wybrane tytuły, także można zrobić zakupy tak naprawdę za połowę ceny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Też tam zamawiałam jak byłam w Anglii. Głównie dlatego, że jest tam tanio. Poza tym przesyłka od 30 funtów jest darmowa. Zawsze też można trafić na jakieś promocje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Obecnie jest w czym wybierać, polskich księgarni jest kilka, nie ma większych problemów z dostępnością książek na Wyspach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Z jednej strony fajne, że na Wyspach, gdzie jest kilka milionów Polaków polska literatura jest tak dobrze dostępna. Z drugiej strony szkoda, że musimy wyjeżdżać ze swojego kraju. Tak czy inaczej czytanie polecam, dzięki temu zwiększa się zasób słownictwa i można się czegoś ciekawego nauczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pani Mizantrop
|
Ja sie nie umiem skupic na audiobookach, zaczynam sluchac, a 5 min pozniej lapie sie na tym, ze skupiam sie na czyms innym i kompletnie nie slucham.
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Często korzystam z audiobooków, ale jednak wolę postawić na tradycyjną książkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Sprawdźcie, czy czasami Livro nie wysyła do Polski. Jeśli wysyła, to wiadomo, że wyjdzie taniej. Albo zawsze pozostają ebooki albo audiobooki ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.