|
|
#1 |
|
BAN sta³y
|
Facet na Wozku inwalidzkim
czesc dziewczyny
jestem na Wizazu nowa wiec nie wiem czy dobre podfrum wybralam.... Moze powiem tak mam 21 lat ma corke Roze w lsierpniu bedzie miec Roczek.. Nie jestem z jej Ojcem.... i szukam milosci ze tak powiem....ale nie na sile Ostatnio poznalam Chlopaka na necie ze tak to ujme na Portalu Randowym.Super sie na gadalo widzilam jego zdjecie ale bylo ono do polowy....Po pewnym czasie wsumie zauroczylam sie nim a On we mniei chcialam sie spotkac i wtedy ZONK okazalo sie ze On jezdzi na Wozku inwalidzkim... : rolleyes:Moje pytanie: Sa tu jakies dziewcyzny majace TZ w trakiej sytualcji czy kolegow?? jak radzice sobie z tym kalectwem?? pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 33 558
|
Dot.: Facet na Wozku inwalidzkim
Narazie sprawdz czy tak samo dobrze jak w sieci bedziecie sie dogadywac "na zywo"
.
Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2010-06-14 o 17:01 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 101
|
no w³asnie bo czêsto okazuje siê , ¿e na ¿ywo to jest zupe³nie co¶ innego ni¿ w sieci
i ¿e w sieci by³o super, fantastycznie nawet motyle w brzuchu a na ¿ywo ju¿ nie jest tak ciekawie i interesuj±co. a kalectwo co¿... wiadomo ¿e dwa rady wiêcej obowi±zkow niz masz do tej pory. bo przy dziecku i przy facecie, i wszystko na Twojej g³owie, wl±cznie z podbudowaywaniem jego poczucia psychicznego.
"Mê¿czy¼ni s± jak alkohol: wyrzekanie siê ich jest ascez±, która niesie ze sob± rozgoryczenie, rozkoszowanie siê nimi jest sposobem na ¿ycie, który rozja¶nia dzieñ powszedni, uzale¿nianie siê od nich jest... g³upot±." co Ciê ujê³o/ujmuje w T¯? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, ¿e jest na wózku nie oznacza, ¿e jest ca³kowicie sparali¿owany No a to podbudowanie psychiki to ju¿ po prostu....a¿ s³ów brakuje na okre¶lenie tej g³upoty....
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 309
|
Mo¿e najpierw go poznaj na ¿ywo...
By³am zwi±zana z mê¿czyzn± na wózku- tertraplegikiem.Wydawa³o by siê, ¿e bêdzie trudno, a jednak uprawia³ sport- reprezentacja Polski na wózkach, pracowa³ jako informatyk, dodatkowo dzia³a³ w fundacji, prowadzi³ samochód jak szaleniec;P dawa³ mi du¿o wsparcia, poczucia bezpieczenstwa i by³ cudownym cz³owiekiem. Ograniczenia? Owszem by³y, ale jesli uczucie jest prawdziwe mo¿na poradziæ sobie ze wssytkim. Wiec nie zak³adaj niczego od pocz±tku, tylko daj Wam szansê... Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2010-06-14 o 17:58 |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mia³am na studium kole¿ankê która by³a po pora¿eniu dzieciêcym, porusza³a siê i na kulach i na wózku, te¿ wiele rzeczy robi³a samodzielnie, ma³o tego - to Ona by³a dla mnie wsparciem psychicznym nie ja dla niej.
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 467
|
Mo¿esz go poznaæ!! To nie boli!! A mo¿e wyjdzie z tego co¶ fajnego
![]() Cytat:
¯enada
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 484
|
Zdecydowanie najpierw zacznij sie z nim spotykac, bo tak to ciezko ocenic
![]() Poza tym dlaczego kalectwem? Przeciez to ze porusza sie na wózku nie znaczy, ¿e nic nie potrafi zrobiæ ![]() To tak jakby on Ciebie zdyskryminowa³ i uzna³ ze Twoim "kalectwem" jest posiadanie dziecka ![]() Nie porównujmy faceta na wózku do ro¶liny.... Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2010-06-14 o 18:23 |
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 722
|
Kalectwem? Chcia³aby¶, ¿eby Ciebie nazwano kalek±?
Uwa¿am, ¿e je¶li siê kogo¶ kocha to fakt, ¿e je¼dzi na wózku inwalidzkim czy nie, nie gra ró¿nicy.
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 346
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 347
|
Wiesz... Je¿eli spotka³abym cz³owieka na wózku inwalidzkim, to wiele by zale¿a³o od tego jak wygl±da ta niepe³nosprawno¶æ. Niestety jestem realistk± i wiem ¿e sfera seksualna jest szalenie wa¿na i raczej nie pogodzi³abym siê z tym ¿e z partnerem jej nie stworzymy. Kolejn± spraw± by³aby chêæ urodzenia dziecka. Wszystko zale¿y od stopnia niepe³nosprawno¶ci i tego jak dana osoba jest ograniczona.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 333
|
Cytat:
Kalectwo to jednak nadal w naszym kraju temat tabu, o ktorym albo sie nie mowi, albo te rozmowy s± takie...hmm, dziwaczne troche. Ludziom wydaje sie, ze ci na wózkach s± inni od nas, ¿e ¿ycie z nimi jest okropna udrêka i w ogole. Racja- do ³atwych na pewno nie nale¿y. Je¶li autorko chcesz zobaczyc jak ¿ycie z kim¶ takim wygl±da po prostu spytaj go, jak wyglada jego dzieñ, spotkajcie sie gdzie¶ na miescie, zobacz jak sobie radzi z codzienno¶ci±, jak funkcjonuje. Popatrz na to z tej strony- dla kogo¶ wolnego Twoje dziecko moze byc nadprogramowym baga¿em, dla Ciebie tym baga¿em jest wózek. Naprawde uwa¿asz, ¿e nie jestes w stanie tego 'ud¼wign±æ'? Najpierw przybli¿ sobie temat, a pó¼niej panikuj. NIe bez powodu co¶ przeciez zaiskrzy³o miedzy wami.....
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wed³ug mnie to dopiero jest obrzydliwo¶æ, nie nazywaæ rzeczy po imieniu. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 309
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarabiaj± bo czemu mieliby nie zarabiaæ, oczywi¶cie nadal jest im trudno (Polska wed³ug mnie za ma³o robi by pomóc takim ludziom w karierze zawodowej, ich mózg dzia³a w pe³ni sprawnie, d³onie czêsto te¿) i to jest przykre. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 467
|
Najpierw musisz go poznaæ ¿eby przekonaæ siê jaki jest a pó¼niej zdecydowaæ...
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze mo¿na spróbowaæ, moze nie byæ z tego mi³o¶æ ale np. przyja¼ñ
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 668
|
Cytat:
Tak jak dziewczyny radz±, najpierw poznaj go na ¿ywo, przecie¿ nie bierzesz z nim odrazu ¶lubu. Daj wam szansê na lepsze poznanie siê, a jak ju¿ siê poznacie sama bêdziesz wiedzia³a czy chcesz siê zwi±zaæ czy poprostu byæ na etapie kole¿eñskim.
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 48
|
Cytat:
Wszyscy naskoczyli na ta wypowied¼ a ja siê z ni± po czê¶ci zgodzê. Po czê¶ci dlatego, ¿e nie nale¿y wszystkich wrzucaæ do jednego wora ale s± takie osoby, które nie radz± sobie ze swoj± niepe³nosprawno¶ci± i rzeczywi¶cie jest przy nich du¿o obowi±zków, trzeba je wspieraæ psychicznie. Nie s±dzê, ¿e tak jest z wszystkimi, ale takie osoby s± i jak chcemy dobrze doradziæ autorce w±tku to trzeba to te¿ wzi±æ pod uwagê, a nie podawaæ tylko przyk³ady osób które ¶wietnie sobie z tym radz±. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Racja,
nie odczyta³am, ¿e te wypowiedzi kierowane byly nie do autorki, a do tej just_me . No ¿enada, ¿enada. Na szczescie nie ca³y naród polski taki jest (taki-czyt. zacofany, my¶l±cy stereotypowo, zamkniety na wszystko, co ró¿ni sie od jego odbicia w lustrze).
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest, ale dla mnie to s± uzasadnione obawy. Mo¿e byæ tak mo¿e byæ siak a mo¿e byæ smak...
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie gorsze jest, jak kto¶ jest kalek± emocjonaln± bêd±c w pe³ni sprawnym cz³owiekiem. Niech kazdy z Was rozejrzy sie wokól siebie. Zobaczycie, jak p³ytcy i s³abi czasem potrafia byc ludzie. Facet, o ktorym mowimy, moze dac autorce super zwiazek. Pod warunkiem, ¿e ona zmieni do niego nastawienie i z ciekawostki stanie sie dla niej prawdziwym, wartosciowym mê¿czyzn±. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#28 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 48
|
Cytat:
Ale czy kto¶ stwierdzi³, ¿e taka osoba jest ro¶lin± i paso¿ytem psychicznym?Poka¿ mi gdzie bo nie widzê Po prostu realnie na to patrzê, nie uwa¿am, ¿e osoby niepe³nosprawne s± "ro¶linami" czy "paso¿ytami psychicznymi" ale nie wszyscy sobie z tym radz± tak dobrze jak niektórzy tutaj to opisuj±.
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 299
|
Mnie by zaniepokoi³o raczej to, ze post±pi³ troche nieuczciwie ukrywajac kalectwo.
Generalnie zastanawia³abym sie, czy mi to pasuje, czy nie. |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

a On we mnie

.
i ¿e w sieci by³o super, fantastycznie nawet motyle w brzuchu a na ¿ywo ju¿ nie jest tak ciekawie i interesuj±co. a kalectwo co¿... wiadomo ¿e dwa rady wiêcej obowi±zkow niz masz do tej pory. bo przy dziecku i przy facecie, i wszystko na Twojej g³owie, wl±cznie z podbudowaywaniem jego poczucia psychicznego.

To, ¿e jest na wózku nie oznacza, ¿e jest ca³kowicie sparali¿owany 

- ... - 50 kg 

(taki-czyt. zacofany, my¶l±cy stereotypowo, zamkniety na wszystko, co ró¿ni sie od jego odbicia w lustrze).
Po prostu realnie na to patrzê, nie uwa¿am, ¿e osoby niepe³nosprawne s± "ro¶linami" czy "paso¿ytami psychicznymi" ale nie wszyscy sobie z tym radz± tak dobrze jak niektórzy tutaj to opisuj±.