|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() SEPTUM i powiększone węzły chłonne !
Hej. Dokładnie tydzień temu zrobiłam w nosie septum. Wszystko wydaje się być w porządku, nos nie jest opuchnięty ani zaczerwieniony, nie ropieje, w zasadzie nie boli jakoś szczególnie, tylko przy dotykaniu i przesuwaniu kolczyka delikatnie, ale to chyba normalnie, bo to nadal świeża rana. Ale jest mały problem, przekłucie w lewej dziurce nosa wygląda zupełnie normalnie, natomiast w prawej wokół przekłucia, naokoło kolczyka jest taka jakby biała otoczka, i z tej dziurki coś wycieka, to chyba osocze, bo z tego co wiem ropa ma nieprzyjemny zapach i pojawia się w stanach zapalnych a wówczas mocno boli, a ja tego nie odczuwam, ponadto mam od kilku dni silnie powiększone i bolące węzły chłonne pod żuchwa i dwa dni temu dostałam lekkiego kataru. Czy ktoś mógłby mnie poratować i uświadomić czym jest ten wyciek i biała błona, czy katar ma jakiś wpływ na dalsze gojenie i skąd tak mocno powiększone węzły, dodam, że nie mam żadnych innych dolegliwości chorobowych. A o septum dbam przemywając je solą fizjologiczną i zaczęłam delikatnie smarować Tribiotickiem. Dziękuję z góry za pomoc.
![]() Edytowane przez pyzkaa Czas edycji: 2010-10-15 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: SEPTUM i powiększone węzły chłonne !
po 1. odstaw ten tribiotic.
Soli fizjologicznej używaj do namaczania ewentualnych strupków z limfy (to, co wycieka), żeby ładnie odeszły - nie odrywaj. Później jeszcze na to dajesz octenisept. Co do węzłów chłonnych i kataru - nie przeziębiłaś się może? Choć u mnie przy septumie, o ile dobrze pamiętam, bo było to 2,5 roku temu, też był katar i powiększone węzły. Ale dla pewności możesz poczekać tu na odpowiedź Miss Venflon, napisać do niej pm'kę lub przejść się do studia i pokazać nosek no i podpytać ![]() ps. jest już obszerny temat o kolczyku w nosie - dotyczy nie tylko nostrilla, septum też jest w nosku :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziękuję za odpowiedź.
![]() Mam jeszcze pytanie tylko, czy to normalne że codziennie rano budzę się z tak jakby obklejonym kolczykiem i mam uczucie zalepionego nosa od środka ? Jak go oczyszcze jest ok, ale po kazdej nocy jest to samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
na początku też tak miałam - po prostu przez noc zbiera Ci się ta limfa tam. no i ewentualny katar? czyść, czyść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.