|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Samopoczucie w ciazy
Chcialam sie podzielic radoscia ze juz mam mniejsze mdlosci i lepiej sie czuje.Moze to dlatego ze:
-jem mniej,nie smazone potrawy -duzo odpoczywam -pije herbate mietowa gdy jest mi niedobrze -staram sie myslec pozytywnie |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Re: Samopoczucie w ciazy
Cieszę się Silna, że czujesz się lepiej.
Ja w pierwszej ciąży wymiotowałam tylko 2 razy, miałam wstręt na zapachy i pod koniec zgagę, w obecnej ciąży 0 wymiotów, zapachy mi nie przeszkadzają, ale za to w obydwu ciążach jestem wstrętna dla męża, strasznie tyję i wyglądam okropnie no i puchnę. Nie można mieć wszystkiego. pozdrawiam Angela |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
No to super,pozdrawiam i powodzenia.
Ja pierwsza ciaze przechodzilam bardzo dobrze a teraz (jestem w drugim miesiacu)okropnie. Mdlosci mam na okraglo ,przeszkadza mi wszystko doslownie.Jeszce nie utylam ale cere mam brzydka ,wygladam okropnie i jestem rowniez wredna dla meza,a biedulek tak sie stara. Ale mimo wszystko bardzo sie ciesze ,choc wszystko troche bardziej mnie przeraza niz za pierwszym razem. Pozdrawiam, Jola |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
O to dobrze wiedzieć że należy stosować lekką dietę, ja dopiero myślę że jestem bo dwa testy wyszły pozytwnie, nie miesiączkuję ale co zauważyłam że strasznie głowa mnie boli wczoraj myślałam że zwariuję i cały dzień przespałam jak tylko z pracy wróciłam.Narazie nie mam zachcianek , ale tfuj tfuj mam b.ładną cerę i fajnie włosy mi się układają ale niewiem czy to autosugestia czy to tak może być już teraz.Pozdrawiam Mamuśki
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ciesze sie ze druga ciaze lepieje "przechodzisz".Tez mam humory ciazowe ale moj facet jest dla mnie teraz kochany no i cieszymy sie z dziecka.W koncu w lato powije Naszego malego potomka.
Pozdrawiam. krazek napisał(a): > Cieszę się Silna, że czujesz się lepiej. > Ja w pierwszej ciąży wymiotowałam tylko 2 razy, miałam wstręt na zapachy i pod koniec zgagę, w obecnej ciąży 0 wymiotów, zapachy mi nie przeszkadzają, ale za to w obydwu ciążach jestem wstrętna dla męża, strasznie tyję i wyglądam okropnie no i puchnę. > Nie można mieć wszystkiego. > pozdrawiam > Angela |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Bedzie lepiej jak urodzimy.
jola jodzio napisał(a): > No to super,pozdrawiam i powodzenia. > Ja pierwsza ciaze przechodzilam bardzo dobrze a teraz (jestem w drugim miesiacu)okropnie. > Mdlosci mam na okraglo ,przeszkadza mi wszystko doslownie.Jeszce nie utylam ale cere mam brzydka ,wygladam okropnie i jestem rowniez wredna dla meza,a biedulek tak sie stara. > Ale mimo wszystko bardzo sie ciesze ,choc wszystko troche bardziej mnie przeraza niz za pierwszym razem. > > Pozdrawiam, > Jola |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Wiem.Ja tez jestem zla dla mojego Mezczyzny.No,ale obydwoje bardzo sie cieszymy z tego ze w lato powije Naszego potomka.
Pozdrowienia. krazek napisał(a): > Cieszę się Silna, że czujesz się lepiej. > Ja w pierwszej ciąży wymiotowałam tylko 2 razy, miałam wstręt na zapachy i pod koniec zgagę, w obecnej ciąży 0 wymiotów, zapachy mi nie przeszkadzają, ale za to w obydwu ciążach jestem wstrętna dla męża, strasznie tyję i wyglądam okropnie no i puchnę. > Nie można mieć wszystkiego. > pozdrawiam > Angela |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Moze dobra lekarka roziweje Twoje watpliwosci.Szkoda ze to samopoczucie masz zle.Odpoczywanie duzo daje bo laduje sie zyciowe baterie i nawet humor jest lepszy.
Takze pozdrawiam ewunia2 napisał(a): > O to dobrze wiedzieć że należy stosować lekką dietę, ja dopiero myślę że jestem bo dwa testy wyszły pozytwnie, nie miesiączkuję ale co zauważyłam że strasznie głowa mnie boli wczoraj myślałam że zwariuję i cały dzień przespałam jak tylko z pracy wróciłam.Narazie nie mam zachcianek , ale tfuj tfuj mam b.ładną cerę i fajnie włosy mi się układają ale niewiem czy to autosugestia czy to tak może być już teraz.Pozdrawiam Mamuśki |
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Tak już rozmawiałam z moją p.ginekolog jestem umówiona na małe usg jak to nazwała, ale ja niemam wątpliwości że jestem w ciąży.pozdrawiam
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
W czasie pierwszej ciąży miałam mnustwo energi czasami miałam mdłości i męczyły mnie zapachy (zwłaszcza perfumy babć) podróż tranwajem była czasami udręka.A druga ciąża (teraz jest to początek 3-go miesiąca)jestem zmęczona i czasami brak mi sił ale myśle ,że jest to również wina pogody i cóż tym starszym dzieckiem też się musze zająć.
Ale jesteśmy bardzo szczęśliwi i nie moge się doczekać pażdziernika . Mamusie buziaki dla was!!!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.