![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() co jest nie tak?
witam was
![]() jak kazdy tak i ja rozpocznę od tego że forum podczytuje regularnie od jakis 3lat ![]() Zastanawia mnie pewna rzecz a że ciężko jest mi to samej wytłumaczyć chciałabym usłyszeć postronne opinie może wy będziecie miały jakieś pomysły. Otóż jest pewien mężczyzna w moim życiu przy którym nie myśle racjonalnie. Strasznie mnie pociąga fizycznie co jest zrozumiałe bo jest przystojny taki mój typ urody. Wcześniej oczywiście również podobali mi sie inni i również bardzo. Ale takich uczuć jak przy nim nigdy nie mialam. Druga istotna rzecz która może miec wpływ na jego zachowanie to to ze nie jestesmy para. to teraz do sedna sprawy: Czasami odwiedza mnie i siedzimy ogladamy jakies filmy rozmawiamy jest naparwde fajnie. I trzykrotni po takich nszych spotkaniach został u mnie na noc. Czego chciałam oczywiscie. I wyobraźcie sobie ze nic a nic nie było miedzy nami. Kilka namiętnych fajnych pocałunków ale przy tym minimum dotykania jakby sie bał mojej reakcji albo sama juz nie wiem. Na poczatku myslalam ze moze nie lubi takim tempem ze za szybko no ale obecnie znamy sie rok. Sa jednak chwile kiedy czuje ze ma ochote na wiecej po jego pocałunkach własciwie nie wiem jak to okreslic. Ale jak tylko zaczyna mi sie podobac on sie wycofuje. I tak sie zastanawiam o co chodzi?? Mogłabym go spytac w prost ale zwiazkom z wysokim stazem jest ciezko porozumiec się w tej kwestii. Miałam juz mysli ze może jest chory albo jest prawiczkiem ( tu zaznaczam 25lat) Sama juz nie mam pomysłów żadnych. Oczywiście z czasem go spytam o to ale chciałabym jakoś uspokoić swoje mysli i pytam was co o tym myslicie wszytskie ok koncze juz bo jakis esej mi wyszedł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co jest nie tak?
Prawdę mówiąc nic poza tym, że jest nieśmiały nie przychodzi mi na myśl. Z drugiej strony nigdy nie znałam nieśmiałych facetów w tej kwestii. Jakoś z moich doświadczeń wynika, że jeśli chodzi o sprawy łóżkowe to każdy jakoś niespodziwanie się ośmiela
![]() No i jeszcze jedno: moze jest homoseksualista...? Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2010-10-23 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Może poprostu traktuje Cię jak przyjaciołkę i dodaje sobie do tego taki bonus w postaci pocałunków bo tak mu wygodnie. Co stoi na przeszkodzie żeby go zapytać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
✌
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Nie o to chodzi ze nie potrafią rozmawiac ze soba o problemach bo akurat bez tego nie ma udanego związku. Chodziło mi bardziej o to że również zdarza sie że maja problemy z doborem słow albo maja drobne obawy przy tego typu kwestiach. Bo jest to temat delikatny i nie odpowiedni dobór słow potrafi zranic albo spowodować kompleksy. Tego typu pytania trzeba dobrze przemysleć bez wzgledu na staż zwiąku.
Nie wiem czy nadal bedziecie rozumiec o co chodziło w tamtym zdaniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
✌
|
Myślę, że najlepiej zebrać się w sobie i po mimo obaw mówić o wszystkim otwarcie. Porozmawiaj z Tym Chłopakiem delikatnie, przecież każdy chcę wiedzieć na czym stoi.
![]()
![]() |
#7 |
High Quality Since 2007
|
Najprostsze rozwiązania są najlepsze - zapytaj, co jest między Wami i co do Ciebie czuje. Macie tyle lat, że jednak powinniście umieć rozmawiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
hmn tylko ze ja wiem jaki jest układ miedzy nami bo sama o tym zdecydowałam.
Ja sie zastanawiam dlaczego jest taki ostrozny przy mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
High Quality Since 2007
|
To zapytaj o to jego, bo my Ci nie powiemy, czemu taki właśnie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jedyna opcja- pogadać. Bo tylko się będziesz męczyć.
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
czyli ten Wasz układ trwa od roku, a Wy nie do końca wiecie co między Wami jest i na kim dla siebie jesteście?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
a może mu na Tobie zależy i nie chce niczego popsuć dlatego jest taki ostrożny? Może boi się, że jak coś pójdzie zbyt szybko to Tobie się to nie spodoba i coś się wtedy między Wami popsuje?? Najlepsza jest jednak rozmowa. Gdybać możemy do nieskończoności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam przyjaciela-TŻ, z którym nie łączy mnie tylko przyjaźń, ale mamy ustalone granice, których pomimo ogromnych namiętności, staramy się nie przekraczać do czasu, aż nasza sytuacja nie wyklaruje się całkowicie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Jak dla mnie to jest nieśmiały/nie ma doświadczenia. Pogadaj z nim, albo sama poprowadź te wasze "spotkania filmowe" w odpowiednim kierunku i zobacz co wtedy zrobi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
problemy z impotencja? a nie wie jak Co to powiedzieć...?
![]() |
#16 |
Buc
|
problemy, brak doświadczenia, nieśmiałość a może po prostu nie chce nic więcej bo nie ma ochoty.
porozmawiaj i tyle.
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Od razu przyszło mi to samo do głowy, co Tobie, ale mam nadzieję, że to nie to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NIe jestescie parą, nie umawiacie się na randki więc nie ma głębszych czułości.
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Koleżanka miała identyczną sytuację. Kiedy w końcu doprowadzona do granic wyrzuciła z siebie, że pewnie mu się nie podoba fizycznie facet przyznał się, że jest erotomanem na odwyku.
Brałyśmy pod uwagę różne opcje, mniej więcej takie jak ww. postach, ale rzeczywistość zupełnie nas zaskoczyła ![]()
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Smierdzi mi prawikiem
![]() A swoja droga, to co to znaczy, ze sie wycofuje? Czyli, ze co robi? Wstaje z lozka i zaczyna gadke o czyms innym czy co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Może też być tak że zależy mu na Waszej przyjaźni i boi się że nie wyjdzie. Miałam kiedyś taką sytuację, facet był rewelacyjny a ja bałam się związku bo nie chciałam stracić przyjaciela.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
A swoja droga, to co to znaczy, ze sie wycofuje? Czyli, ze co robi? Wstaje z lozka i zaczyna gadke o czyms innym czy co?
Mniej więcej tak jest. Sam zaczyna pocałunki w usta po szyi zachęca nimi bardziej sie przytula. Po czym ja juz się zaczynam nakręcać a on powoli przestaje kładzie sie obok i albo zaczyna jakis temat albo czy nie powinnam odoczywac bo wstaje rano... Sam nie wie czego chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
hm... Ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Mężczyźni są dziwni i nie zawsze można ich rozgryźć, może się boi że nie sprosta Twoim oczekiwaniom? A nie zdarzyły Wam się rozmowy na temat poprzednich partnerów? Może nie chce być gorszy od nich?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
zapytaj a się dowiesz
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
zapytaj i zapytaj.. wiekszosc tu tak radzi. Owszem, tak jest najprosciej postapic, bo wtedy od razu poznamy przyczyne, ale czy najprosciej dla autorki? postawcie sie w jej sytuacji.. chlopak jej sie podoba, maja tam rozne fajne chwile i ona nagle sie go pyta: 'dlaczego nie posuwamy sie dalej w tych sprawach?'
![]() ![]() Nie pytaj go o to - to delikatny temat mysle, wprowadzisz niepotrzebnie niezreczna sytuacje miedzy wami. Moze sama przejmij troche ster i np. jak on wstanie, to popatrz na niego i powiedz cos zalotnie w stylu: 'chodz tutaj jeszcze do mnie na chwile, ale fajnie mi sie Ciebie calowalo..' ![]() opcja, jak ktos wyzej napisal, ze sie boi, ze nie spelni Twoich oczekiwan jest dosc racjonalna ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2010-10-24 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;22859208]
opcja, jak ktos wyzej napisal, ze sie boi, ze nie spelni Twoich oczekiwan jest dosc racjonalny ![]() ![]() ![]() ![]() Koleżanka miała pecha ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Na Twoim miejscu zapytałabym wprost.
Trwanie rok w takim pseudozwiązku i brak potrzeb seksualnych wg mnie są niepokojące. Może, jak ktoś napisał, jesteś dla niego "przyjaciółką z dodatkowym bonusem". Może jest impotentem. Może nie interesują go kobiety. A może po prostu uznał, że Ciebie interesuje jedynie przyjaźń+przytulanki i dopasował się do Twoich domniemanych oczekiwań. Jest wiele rozwiązań i nie dowiesz się, jaka jest prawda, dopóki nie zapytasz. [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;22859208]opcja, jak ktos wyzej napisal, ze sie boi, ze nie spelni Twoich oczekiwan jest dosc racjonalna ![]() [/QUOTE] Jeśli przez cały rok nie może się przełamać, bo uważa, że nie spełni oczekiwań dziewczyny, to wg mnie potrzebuje terapeuty...
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() p.s. Silvena, uwielbiam ten cytat z Twojego podpisu do profilu ![]() Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2010-10-24 o 22:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;22860230]ominelo mnie, ze to juz az rok trwa
![]() ![]() To też jest dobra opcja. Tak czy inaczej, na miejscu Autorki wolałabym wiedzieć, na czym stoję, i przy następnym spotkaniu z serii "film+pocałunki" poruszyłabym temat. [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;22860230]p.s. Silvena, uwielbiam ten cytat z Twojego podpisu do profilu ![]() O, dziękuję, też go uwielbiam ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A ja zapytam tylko, Autorko...skoro się nakręcasz- to co, rączek Bozia nie dała?
No weźże przejmij tak zwaną inicjatywę!! jak facetowi brakuje jaj w tym kluczowym momencie, to ty się wykaż, wszak XXI wiek mamy, dawno po rewolucji sexualnej i kobietom też wolno się dobierać do mężczyzn ![]() a jak cię odtrąci- to będziesz wiedziała, że na pewno nic z tego ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.