Brak jednej kości policzkowej. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 22:38   #1
beatB
Przyczajenie

Brak jednej kości policzkowej.

Witam. Mam pewien nietypowy problem z prawą kością policzkową. Pomijając fakt, że moje kości policzkowe nie są wydatne, a mój profil wygląda raczej średnio.... zostawmy to, chodzi o to, że mój prawy polliczek jest zapadnięty i jest znaczna różnica pomiędzy prawym a lewym profilem.

Dodatkowo mój prawy łuk zębowy jest jakby bardziej ściśnięty i nie tak bardzo szeroki jak prawy. Być może to też ma jakiś wpływ.

Obecnie noszę aparat ortodontyczny i tutaj też kieruje swoje pytanie, czy jest szansa, by sam aparat skorygował tą wadę? Czy może jest to ubytek kostny i da się go jakoś wypełnić?

Dodam, że nie pamiętam, żadneo wypadku podczas którego mogłoby dojść do jakiegoś złamania, a gdy dotykam tego miejsca to tak jakby nie było tam kości.

Pozdrawiam

Edytowane przez beatB
Czas edycji: 2012-02-25 o 22:40
beatB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 10:55   #2
201704051255
Konto usunięte

Dot.: Brak jednej kości policzkowej.

Mozna zastosowan silikonowe implanty podbrodka lub kosci polczkowych.
poszukaj w necie zdjec: chin implant, chick implant
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-27, 23:21   #3
beatB
Przyczajenie

A jak wygląda sama operacja? Ile to kosztuje i czy jest to trwała zmiana, czy tylko coś na kształt kolagenowych wtrysków?

Ponawiam pytanie: czy aparat ortodontyczny może coś zmienić?
beatB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-28, 07:57   #4
201704051255
Konto usunięte

wyguglaj cenniki klinik chirurgii plastycznej

robi sie niewielkei naciecie, tunelik, ktorym wprowadza implant w odpowiednie miejsce

zmiana jest stala
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 18:23   #5
julianna-p
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beatB Pokaż wiadomość
Witam. Mam pewien nietypowy problem z prawą kością policzkową. Pomijając fakt, że moje kości policzkowe nie są wydatne, a mój profil wygląda raczej średnio.... zostawmy to, chodzi o to, że mój prawy polliczek jest zapadnięty i jest znaczna różnica pomiędzy prawym a lewym profilem.

Dodatkowo mój prawy łuk zębowy jest jakby bardziej ściśnięty i nie tak bardzo szeroki jak prawy. Być może to też ma jakiś wpływ.

Obecnie noszę aparat ortodontyczny i tutaj też kieruje swoje pytanie, czy jest szansa, by sam aparat skorygował tą wadę? Czy może jest to ubytek kostny i da się go jakoś wypełnić?

Dodam, że nie pamiętam, żadneo wypadku podczas którego mogłoby dojść do jakiegoś złamania, a gdy dotykam tego miejsca to tak jakby nie było tam kości.

Pozdrawiam
mnie to wyglada na opis laterogenii, pomoze chirurg szczekowy i kompetenty ortodonta.

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
Mozna zastosowan silikonowe implanty podbrodka lub kosci polczkowych.
poszukaj w necie zdjec: chin implant, chick implant
to najgorsze co mozesz zrobic jesli cierpisz na laterogenie. najpierw zdrowie twarzy, twarz nie jest taka jak piszesz jesli jest zdrowa!! to co opisujesz moim zdaniem nie jest defektem kosmetycznym, a choroba, ktora z wiekiem sie poglebia. zapadniety luk= masz zgryz krzyzowy najpewniej a tzn-> pradopodobnie powinnas przejsc operacje. idz do chirurga, jezeli stwierdzi, ze to taka uroda ( w co watpie bo chirurg szczekowy z pewnoscia dostrzeze chorobe) wtedy implanty. niemniej szczerze watpie

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości