![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Związek ze starszym facetem ..
Witam wszystkich!
Najlepiej zacznę od początku. Poznałam faceta.. hmm strasznie przypadliśmy sobie do gustu, długo nie pytaliśmy siebie o wiek.. Umawialiśmy się, bywało super, jednak nigdy nie doszło do zbliżenia Mamy wspólne zainteresowania, ogólnie dobrze czujemy się ze sobą Oboje śmigamy na motocyklach, nie znam człowieka który by bardziej do mnie pasował ![]() Nagle okazało się, że jestem 12 lat młodsza.. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez katarakta12 Czas edycji: 2010-10-22 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Związek ze starszym facetem ..
Cytat:
wiesz, mozesz zaryzykowac, tylko nie zdziw się, gdy z czasem okaze się, że macie inne priorytety i spojrzenie na zycie - tak sie moze, choc nie musi zdarzyc ![]() powodzenia p.s. nie masz nic do stracenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz- z drugiej strony niby można spróbować...
Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. Śledź też pies! - blogujemy ♥ Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2010-10-22 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Są całe zbiorcze wątki na ten temat. Tam znajdziesz dziewczyny w podobnej sytuacji.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jak czytałam to to myślałam sobie ,ze pewnie Ty masz 24 a on 36 ;]
hmm 19 to troche inaczej. Nie wiem nie znam Cie. Są osoby , które w wieku 19 lat są już dorosłe ,a są takie które są jeszcze nastolatkami. Musiałabym Cie obserwować. A co do tego , to wg mnie nie powinnaś rezygnowac. Znam związki o róznicy 20 letniej , które są świetne. Narazie bierz go i żyj dniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wasza sprawa, jak się dobrze dogadujecie to nie widzę problemu by nie spróbować.
może z czasem się okaże, że jednak mijacie się w wielu priorytetowych dla życia sprawach.. wg mnie 12 lat to duża różnica. i do tego wiesz, faceci umierają szybciej ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Autorka już skończyła liceum, aktualnie studiuje. Wydaje się być dość konkretną osobą, rzeczową i rozsądną.
Poza tym jest tutaj bardzo ważny szczegół - Autorka i ten facet mieli się ku sobie, zanim na jaw wyszła róznica wieku. Więc możemy tutaj wykluczyć "starszego chłopa, który sobie młodej pupci szuka". Ja tam uważam, że powinnaś zaryzykować, o ile w ogóle można to ryzykiem nazwać. Dogadujecie się, macie wspólne zainteresowania, poznajecie się już od jakiegoś czasu - żyć, nie umierać. A tak na marginesie - jak wygląda taki "typowy trzydziestolatek" według ciebie? Osoba w wieku trzydziestu lat wcale nie musi być nudnym, poważnym i właściwie już zmierzającym do grobu człowiekiem, przecież to żaden wiek, to jeszcze młodość! Wiem, że to głupi przykład, ale wystarczy tylko spojrzeć na "Seks w wielkim mieście" ![]() ![]() Nie myśl tyle o wieku, traktuj tego pana tak samo, jak przedtem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wiek nie ma kompletnie znaczenia.Korzystaj z zycia ile mozesz.Jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz.Jezdzij z nim na motorku,uprawiajcie sex,cieszcie sie soba... kochajcie sie
![]()
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się, że coś może pójść nie po twojej myśli. Ciesz się tym, co jest teraz. Wiek nie ma znaczenia. Najważniejsza jest MIŁOŚĆ ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
a wlasnie niedawno moi znajomi się pobrali
poznali się kiedy ona była jeszcze w liceum(17-18lat) a on ok 30 nikt im nie wróżył happy endu, ale wlasnie mija chyba 6 czy 7 rok ich związku i powiem ci ze są jedną z najzdrowszych, najbardziej partnerskich i szczesliwych par jakie znam a wiec: moooożżżżna próbuj, wyjdzie - fajnie a jesli nie- zawsze jakieś doświadczenie zyciowe moze byc minusem jedynie to że wtedy kiedy ty bedziesz chodzic na zajecia dla niego bedzie to najlepszy już czas na załozenie rodziny,posiadanie dzieci...ale to juz jak sobie sami ustalicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
no popatrz, a ja myslałam że to już taki wiek przedemerytalny prawie ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cecylia89 A co się stało z twoim związkiem z tamtym panem ? Nadal jesteście ze sobą? Tak, ja studiuje jeśli są takowe wątpliwości. Owszem obawiam się, że możemy mieć inne cele życiowe, ale cóż jak to się mówi - wszystko wyjdzie w praniu Przepraszam za określenie 'typowy 30-latek' trochę źle to ujęłam. Chodziło mi o to, że jest to energiczny facet, z duchem młodzieńczym, trochę szalony, ale również odpowiedzialny. Jest po studiach, jeśli ktoś miałby wątpliwości ![]() Tak nie wiedzieliśmy długo po ile mamy lat... Co zabawne byłam pewna ( on również ) że rożni nas mas 5-6 lat Cóż zobaczymy Strasznie czuję się dobrze przy nim, tematy nigdy nam się nie kończą, ale i potrafię wyrazić własne zdanie i "ochrzanić go" jeśli mnie zdenerwuje. Wydaję mi się, że on nie dąży do uprawiania seksu za wszelką cenę i dobrze, ale na pewno dojdzie to tego ![]() ![]() Pozdrawiam i raz jeszcze dziękuje ! Edytowane przez katarakta12 Czas edycji: 2010-10-22 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Moda przemija, styl pozostaje." - Gabrielle Chanel Projekt PRAWO JAZDY ![]() Urodziłam ślicznego, zdrowego bobaska ![]() Edytowane przez Cecilia89 Czas edycji: 2010-10-22 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Najważniejsze, że jesteś szczęśliwa!
![]() Widocznie tak musiało być, może kiedyś wrzucę nasze zdjęcie bo mam takowe. Hmm ale zastanawiam się nad seksem.. Hmm bo to by było trochę inne doświadczenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do seksu z o 12 lat starszym mężczyzną, to nie wiem jak to jest ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mój facet jest ode mnie starszy o 9 lat (ja 20 on 29) i naprawde rewelacyjnie nam się układa. Jesteśmy już razem ponad rok i mamy daleekie plany na przyszłośc razem. Myślę, że warto spróbowac bo możesz kiedyś tego bardzo żałowac. Powodzenia!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Jeśli traktujesz ten związek na zasadzie takiej- spróbuję, nie obiecując ani sobie, ani jemu zbyt wiele to ok. Moim zdaniem warto. Ale jeśli naprawdę już teraz poważnie myślisz o przyszłości z nim to myślę, że powinnaś zastanowić się nad jedną kwestią, o której ani Ty Autorko, ani żadna z dziewczyn nie napisała. Chodzi mi mianowicie o to, czy temu panu nie zachce się za chwilę dzieci. Czy nie jest to mężczyzna, który uświadomił sobie, że czas założyć rodzinę? Czy przemyślałaś to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Do Ksiezniczkanajgorsza
Oczywiście, że myślałam o tym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez katarakta12 Czas edycji: 2010-10-22 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Spróbować zawsze można,ale jak dla mnie rozminiecie się w pewnym momencie.Ty będziesz chciała się jeszcze bawić,on będzie chciał stabilizacji.Znałam dużo takich związków i żaden nie przetrwał,ale uważam że zawsze trzeba spróbować,moze akurat Twój będzie tym wyjątkiem
![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
próbuj
![]() i zaglądnij na wątek o dziewczynach związanych ze sporo starszymi mężczyznami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Zaglądałam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Kochana żyj!!!! nawet nie zastanawiaj się nad takimi pierdołami
![]() ![]() Ja sama 4 lata temu byłam w identycznej sytuacji jak Ty. A dziś juz jestem miesiąc po ślubie ![]() Jak poznałam swojego męża miałam 20 lat On 37, byłam szaloną studentką i imprezowiczką a On dojrzałym mężczyzną. Mimo tak wielu różnic swietnie się dogadywaliśmy, cudownie spędzaliśmy czas, a mieliśmy byc TYLKO przyjaciółmi. Oboje bronilismy się przed tym uczuciem ''rękami i nogami" Mieliśmy wiele wątpliwości jak zareagują nasi rodzice, czy to ma sens...? Na szczęście wszystko sie ułożyło ![]() ![]() On zawsze wspierał mnie w tym co robię i zawsze mogę na Niego liczyć.Po 3 latach oświadczył się a w tym roku wzięliśmy ślub. Jestem z Nim bardzo szczęśliwa KOCHAM GO i nie żałuję ani jednej sekundy spędzonej razem. 3 MAM za Was kciuki. Nie bój się tego uczucia, nie patrz na to co mówią ludzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Moja przyjaciółka jest w Twoim wieku(w moim też, bo też mam 19 lat), ma faceta 31letniego więc identyczna sytuacja. Świetnie się im układa. Tak więc próbuj! To już nie to samo co 16 i 28 lat, jesteś już w miarę dojrzała, ponadto wiele Was łączy. Nie wiek w metryce jest ważny, a wiek mentalny. Powodzenia
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Pewnie ze probowac!To wszystko zalezy od charakterow oraz dojrzalosci,mowisz ze sie swietnie dogadujecie itd,wiec jak najbardziej moze sie udac,czego Ci zycze z calego serca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem tak - i u mnie w rodzinie, i w rodzinie mojego TŻta praktycznie w każdym małżeństwie różnica wieku była powyżej 10 lat. Każda babcia, ciocia, wujek, rodzeństwo miało małżonków starszych lub młodszych. Dla mnie ten model był normalny - kobieta młodsza, facet starszy - ona szybciej jest gotowa na załozenie rodziny, on później. On później dojrzewa i wie czego chce, ona wcześniej. Zalet tej sytuacji jest o wiele wiele więcej. Natomiast jak moja przyjaciółka usłyszała, że mam chłopaka o 9 lat starszego wybałuszyła na mnie oczy i stwierdziła o fuuuuj taki stary? I u niej w rodzinie różnica wieku max 2 lata, i dla niej było to wręcz nienaturalne. Ot, wychowanie też ma znaczenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
a ja krotko.
Carpe Diem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Do Batesia :
O 17 lat ![]() Aż żyć się chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja Wam też powiem, że próbowałam wcześniej z rówieśnikami, teraz mam Tż starszego ode mnie o 13 lat i bez porównania mój związek jest najbardziej partnerski z możliwych. I wbrew pozorom z starszym facetem można się lepiej wyszaleć niż z młodszym
![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Skoro tak świetnie się dogadujecie, macie wspólne zainteresowania to próbuj, nic nie tracisz, a możesz wiele zyskać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.