|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 371
|
Maly(?) problem
Czólkiem Wiza¿anki!
Mam pewien problem dotycz±cy kumpla mojego eks. Odk±d siê dowiedzial, ¿e nie jestem z Grzegorzem, daje mi do zrozumienia, ¿e chcialby, by miêdzy nami co¶ bylo. Fakt, jak go poznalam, to mi siê spodobal i pewnie jakbym nie byla w zwi±zku, to robilabym cokolwiek w jego kierunku. Chodzimy razem na zajêcia teatralne, ale dla niego to za malo. Obrzuca mnie komplementami na prawo i lewo. Ale, kurczê, ja jestem kilka dni po rozstaniu! Zreszt±, on te¿. Ja potrzebujê trochê czasu na ogarniêcie siê, nawet mimo tego, ¿e cieszê siê, ¿e nie jestem z moim T¯, bo ten zwi±zek byl do kitu. Nie wiem, jak mam siê zachowywaæ w stosunku do niego. Podoba mi siê to, ¿e zabiega o mnie, ¿e mu siê podobam pod ka¿dym wzglêdem, ¿e chce kontaktu ze mn±... Nie chcê z jednej strony rozbiæ przyja¼ni obu panów, wiedz± o sobie praktycznie wszystko. I nie chcê stawiaæ kolesia pod ¶cian± i wymagaæ od niego, aby wybieral miêdzy mn± a przyjacielem. Jak my¶licie, spróbowaæ i zaanga¿owaæ siê, czy lepiej spasowaæ? A mo¿e daæ sobie trochê czasu na przemy¶lenie wszystkiego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 664
|
Dot.: Maly(?) problem
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Porozmawiaj z nim szczerze, ¿e na razie mo¿ecie byæ w stosunkach przyjacielskich, nie chcesz znów siê sparzyæ. Poczekaj i przemy¶l wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 613
|
Masz problem z tym, ¿e jest za wcze¶nie na nowy zwi±zek czy z tym, ¿e to kolega Twojego eks?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wla¶nie, i tu jest kolejny problem. Pomimo tego, ¿e nie jeste¶my razem, on jest strasznie zazdrosny o tego kolesia. Jak tylko siê dowiedzial, ¿e pisali¶my ze sob±, to zacz±l siê dopytywaæ, co¶ wêszyæ i dal do zrozumienia, ¿e nie pochwala naszych kontaktów. Które, b±d¼ co b±d¼, od zawsze byly bardzo dobre. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Jest zazdrosny o Ciebie czy o to, ¿e zwróci³a¶ uwagê na jego kolegê? Komu da³ do zrozumienia, ¿e Wasza znajomo¶æ mu siê nie podoba? Koledze czy Tobie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 748
|
Cytat:
A ten "nowy" wie co robi i w razie wu sobie poradzi. Porozmawiaj z nim, powiedz mu to, co nam napisa³a¶ w pierwszym po¶cie, bêdziesz spokojniejsza ¿e jego decyzja bêdzie ¶wiadoma ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 95
|
Nie mo¿esz siê przejmowaæ swoim eks ju¿ nie jeste¶cie razem... To jego problem, ¿e jest zazdrosny
![]() A z nowym adoratorem porozmawiaj powiedz, ¿e potrzebujesz trochê czasu ¿eby och³on±æ po ostatnim zwi±zku. Jednak na Twoim miejscu bym nie rezygnowa³a z tej znajomo¶ci skoro siê lubicie to kto wie mo¿e przyjdzie dzieñ, w którym zrodzi siê z tego co¶ wspania³ego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
W sumie, to on sam powiedzial, ¿e lepiej bêdzie, jak ogarnê siê po poprzednim zwi±zku. Tyle dobrze.
Ogólnie rzecz bior±c bojê siê o to, ¿e je¶li zaczniemy byæ razem, to ich znajomo¶æ mo¿e siê rozpa¶æ. A tego nie chcê. I czujê siê trochê nie fair, ¿e teraz, po rozstaniu, ja i jego kumpel jeste¶my sobie coraz bli¿si.
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
je¿eli twój eks nadal cos do ciebie czuje to musisz byc przygotowana ¿e jak zaczniesz chodziæ z tym jego przyjacielem to twój t¿ mo¿e mu o tobie co¶ nazmyslaæ . wiesz jakie faceci to sa plotkary
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 48
|
Nie powinna¶ zwracaæ uwagi na to co o Twoich kontaktach z innymi my¶li Twój eks. To jest wy³±cznie Twoja sprawa, a on nie prawa wtr±caæ siê do Twojego ¿ycia i wp³ywaæ na Twoje decyzje. Co do zwi±zku to mo¿e daj sobie trochê odetchn±æ i przemy¶l ca³± sytuacjê. Ja na Twoim miejscu nie wchodzi³abym narazie w nowy zwi±zek, a kontakty z koleg± zostawi³abym na tym etapie na jakim s±... Mo¿e potem wyjdzie wam co¶ fajnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Bez wzglêdu na to, czy co¶ miêdzy Wami zacznie siê dziaæ teraz czy za jaki¶ czas, musiscie siê liczyæ z nieprzyjemno¶ciami ze strony Twojego eks. Kolega ryzykuje, ¿e straci kumpla i nie ma na to rady. Ciebie natomiast fochy Twojego eks obchodziæ nie musz±.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dziêki za wszystkie odpowiedzi, dziewczyny!
![]() Ogólnie sprawa jest wyja¶niona. Rozmawialam i z eks, i z tym chlopakiem- wszystko jest na jak najlepszej drodze.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.