Maly(?) problem - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-10-20, 13:57   #1
16igla
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 371

Maly(?) problem

Czólkiem Wiza¿anki!

Mam pewien problem dotycz±cy kumpla mojego eks. Odk±d siê dowiedzial, ¿e nie jestem z Grzegorzem, daje mi do zrozumienia, ¿e chcialby, by miêdzy nami co¶ bylo. Fakt, jak go poznalam, to mi siê spodobal i pewnie jakbym nie byla w zwi±zku, to robilabym cokolwiek w jego kierunku.
Chodzimy razem na zajêcia teatralne, ale dla niego to za malo. Obrzuca mnie komplementami na prawo i lewo. Ale, kurczê, ja jestem kilka dni po rozstaniu! Zreszt±, on te¿. Ja potrzebujê trochê czasu na ogarniêcie siê, nawet mimo tego, ¿e cieszê siê, ¿e nie jestem z moim T¯, bo ten zwi±zek byl do kitu.
Nie wiem, jak mam siê zachowywaæ w stosunku do niego. Podoba mi siê to, ¿e zabiega o mnie, ¿e mu siê podobam pod ka¿dym wzglêdem, ¿e chce kontaktu ze mn±... Nie chcê z jednej strony rozbiæ przyja¼ni obu panów, wiedz± o sobie praktycznie wszystko. I nie chcê stawiaæ kolesia pod ¶cian± i wymagaæ od niego, aby wybieral miêdzy mn± a przyjacielem.
Jak my¶licie, spróbowaæ i zaanga¿owaæ siê, czy lepiej spasowaæ? A mo¿e daæ sobie trochê czasu na przemy¶lenie wszystkiego?
16igla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-20, 14:19   #2
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 664
Dot.: Maly(?) problem

Cytat:
Napisane przez 16igla Poka¿ wiadomo¶æ
Czólkiem Wiza¿anki!

Mam pewien problem dotycz±cy kumpla mojego eks. Odk±d siê dowiedzial, ¿e nie jestem z Grzegorzem, daje mi do zrozumienia, ¿e chcialby, by miêdzy nami co¶ bylo. Fakt, jak go poznalam, to mi siê spodobal i pewnie jakbym nie byla w zwi±zku, to robilabym cokolwiek w jego kierunku.
Chodzimy razem na zajêcia teatralne, ale dla niego to za malo. Obrzuca mnie komplementami na prawo i lewo. Ale, kurczê, ja jestem kilka dni po rozstaniu! Zreszt±, on te¿. Ja potrzebujê trochê czasu na ogarniêcie siê, nawet mimo tego, ¿e cieszê siê, ¿e nie jestem z moim T¯, bo ten zwi±zek byl do kitu.
Nie wiem, jak mam siê zachowywaæ w stosunku do niego. Podoba mi siê to, ¿e zabiega o mnie, ¿e mu siê podobam pod ka¿dym wzglêdem, ¿e chce kontaktu ze mn±... Nie chcê z jednej strony rozbiæ przyja¼ni obu panów, wiedz± o sobie praktycznie wszystko. I nie chcê stawiaæ kolesia pod ¶cian± i wymagaæ od niego, aby wybieral miêdzy mn± a przyjacielem.
Jak my¶licie, spróbowaæ i zaanga¿owaæ siê, czy lepiej spasowaæ? A mo¿e daæ sobie trochê czasu na przemy¶lenie wszystkiego?
Powiedz mu, ze jest jeszcze za wczesnie na rozpoczynanie nowego zwi±zku, no i oczywi¶cie wszystko dok³adnie przemy¶l.
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-20, 14:34   #3
silna18
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Porozmawiaj z nim szczerze, ¿e na razie mo¿ecie byæ w stosunkach przyjacielskich, nie chcesz znów siê sparzyæ. Poczekaj i przemy¶l wszystko Na eks nie zwracaj uwagi. To ju¿ by³o i minê³o. Nie mo¿e mieæ nic przeciwko skoro siê rozstali¶cie. To nie zepsuje ich relacji. Radze poczekaæ nim wyruszysz znów w podboje. Je¶li zale¿y temu ch³opakowi to zrozumie twoj± sytuacjê i poczeka.
silna18 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-20, 14:34   #4
red high heels
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 613

Masz problem z tym, ¿e jest za wcze¶nie na nowy zwi±zek czy z tym, ¿e to kolega Twojego eks?
red high heels jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-20, 14:40   #5
16igla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez red high heels Poka¿ wiadomo¶æ
Masz problem z tym, ¿e jest za wcze¶nie na nowy zwi±zek czy z tym, ¿e to kolega Twojego eks?
Z tym, ¿e to kolega mojego eks.

Cytat:
Napisane przez silna18 Poka¿ wiadomo¶æ
Na eks nie zwracaj uwagi. To ju¿ by³o i minê³o. Nie mo¿e mieæ nic przeciwko skoro siê rozstali¶cie. To nie zepsuje ich relacji.
Wla¶nie, i tu jest kolejny problem. Pomimo tego, ¿e nie jeste¶my razem, on jest strasznie zazdrosny o tego kolesia. Jak tylko siê dowiedzial, ¿e pisali¶my ze sob±, to zacz±l siê dopytywaæ, co¶ wêszyæ i dal do zrozumienia, ¿e nie pochwala naszych kontaktów. Które, b±d¼ co b±d¼, od zawsze byly bardzo dobre.
Stary 2010-10-20, 14:44   #6
red high heels
Rozeznanie

Jest zazdrosny o Ciebie czy o to, ¿e zwróci³a¶ uwagê na jego kolegê? Komu da³ do zrozumienia, ¿e Wasza znajomo¶æ mu siê nie podoba? Koledze czy Tobie?
Stary 2010-10-20, 14:45   #7
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Wiadomo¶ci: 41 748

Cytat:
Z tym, ¿e to kolega mojego eks.

Wla¶nie, i tu jest kolejny problem. Pomimo tego, ¿e nie jeste¶my razem, on jest strasznie zazdrosny o tego kolesia. Jak tylko siê dowiedzial, ¿e pisali¶my ze sob±, to zacz±l siê dopytywaæ, co¶ wêszyæ i dal do zrozumienia, ¿e nie pochwala naszych kontaktów. Które, b±d¼ co b±d¼, od zawsze byly bardzo dobre.
Twój eks nie powinien mieæ ju¿ nad Tob± ¿adnej w³adzy, nie pozwól sobie na wyrzuty sumienia.
A ten "nowy" wie co robi i w razie wu sobie poradzi.

Porozmawiaj z nim, powiedz mu to, co nam napisa³a¶ w pierwszym po¶cie, bêdziesz spokojniejsza ¿e jego decyzja bêdzie ¶wiadoma
Stary 2010-10-20, 15:15   #8
16igla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez red high heels Poka¿ wiadomo¶æ
Jest zazdrosny o Ciebie czy o to, ¿e zwróci³a¶ uwagê na jego kolegê? Komu da³ do zrozumienia, ¿e Wasza znajomo¶æ mu siê nie podoba? Koledze czy Tobie?
I jemu dal do zrozumienia, i mi. A zazdosny jest o mnie.
Stary 2010-10-20, 15:24   #9
kulis
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 95

Nie mo¿esz siê przejmowaæ swoim eks ju¿ nie jeste¶cie razem... To jego problem, ¿e jest zazdrosny

A z nowym adoratorem porozmawiaj powiedz, ¿e potrzebujesz trochê czasu ¿eby och³on±æ po ostatnim zwi±zku. Jednak na Twoim miejscu bym nie rezygnowa³a z tej znajomo¶ci skoro siê lubicie to kto wie mo¿e przyjdzie dzieñ, w którym zrodzi siê z tego co¶ wspania³ego
kulis jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-20, 18:42   #10
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

Cytat:
teraz to nie ma prawda do zazdrosci. troche po ptokach

a co do tego drugiego kolesia - powiedz mu, ze musisz odpoczac troche po poprzednim zwiazku
skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-20, 19:13   #11
16igla
Raczkowanie

W sumie, to on sam powiedzial, ¿e lepiej bêdzie, jak ogarnê siê po poprzednim zwi±zku. Tyle dobrze.

Ogólnie rzecz bior±c bojê siê o to, ¿e je¶li zaczniemy byæ razem, to ich znajomo¶æ mo¿e siê rozpa¶æ. A tego nie chcê. I czujê siê trochê nie fair, ¿e teraz, po rozstaniu, ja i jego kumpel jeste¶my sobie coraz bli¿si.
And the world will be as on'

Praca nad samoakceptacj± w toku! ;D

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 20:57   #12
Chesti__
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

je¿eli twój eks nadal cos do ciebie czuje to musisz byc przygotowana ¿e jak zaczniesz chodziæ z tym jego przyjacielem to twój t¿ mo¿e mu o tobie co¶ nazmyslaæ . wiesz jakie faceci to sa plotkary
Chesti__ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-21, 07:02   #13
fiszuwka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 48

Cytat:

Nie powinna¶ zwracaæ uwagi na to co o Twoich kontaktach z innymi my¶li Twój eks. To jest wy³±cznie Twoja sprawa, a on nie prawa wtr±caæ siê do Twojego ¿ycia i wp³ywaæ na Twoje decyzje.

Co do zwi±zku to mo¿e daj sobie trochê odetchn±æ i przemy¶l ca³± sytuacjê. Ja na Twoim miejscu nie wchodzi³abym narazie w nowy zwi±zek, a kontakty z koleg± zostawi³abym na tym etapie na jakim s±... Mo¿e potem wyjdzie wam co¶ fajnego
fiszuwka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-21, 08:25   #14
red high heels
Rozeznanie

Bez wzglêdu na to, czy co¶ miêdzy Wami zacznie siê dziaæ teraz czy za jaki¶ czas, musiscie siê liczyæ z nieprzyjemno¶ciami ze strony Twojego eks. Kolega ryzykuje, ¿e straci kumpla i nie ma na to rady. Ciebie natomiast fochy Twojego eks obchodziæ nie musz±.
Stary 2010-10-25, 15:00   #15
16igla
Raczkowanie

Dziêki za wszystkie odpowiedzi, dziewczyny!

Ogólnie sprawa jest wyja¶niona. Rozmawialam i z eks, i z tym chlopakiem- wszystko jest na jak najlepszej drodze.
And the world will be as on'

Praca nad samoakceptacj± w toku! ;D

Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.