|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Paczka piorytetowa nie istnieje a wysłana
Witam mam problem gdyż paczka idzie 6 dni roboczych i niedoszła a napewno została wysłana. Numer który nadawca mi dał poszłem na poczte i powiedzieli ze nie ma takiej paczki i na infolinii to samo ze nie ma nic mam pytanie czy ona wogule dojdzie prosze o POMOC i czy warto mi czekac . Miał ktos taka sytułacje . Z GóRY DZIEKUJE
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Paczka piorytetowa nie istnieje a wysłana
Poproś nadawcę o zdjecie/skan dowodu nadania , jesli bedzie się migał to znaczy że nie została wysłana, a numer sobie zmyslił.
Jak dostaniesz zdjęcie/skan to wydrukuj sobie i idź na pocztę jeszcze raz wtedy bedą musieli lepiej poszukac. Edytowane przez anna1112 Czas edycji: 2010-10-28 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
napewno niezmyslił bo to mój tata
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- to niech Ci wyśle potwierdzenie i ruszaj na pocztę!
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Tak zaufana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugie osoba wysyłająca paczkę ma prawo do reklamacji, natomiast kiedy może ją złożyć : nie wcześniej niż po upływie 14 dni od dnia nadania przesyłki rejestrowanej lub przekazu pocztowego i nie później niż w terminie 12 miesięcy od dnia ich nadania po trzecie - sześć dni na pocztę, to i tak nie jest długi termin, radzę poczekać
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 ![]() Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2010-10-29 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Najgorsze jest to ze numer który nadawca mi dał nie istnieja taka paczka o takim numerze co jest mieliscie cos takiego Dzieki za odpowiedzi
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- A do ilu dni od nadania mam czekac a potem reklamacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
6 dni to krótko, poczekaj
masz napisane wyżej ile - 14 dni dopiero potem możesz składać reklamacje, wcześniej nie ma co nawet zaglądać na pocztę
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisała Ci już Martha od daty nadania 14dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dzieki za wszystko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
paczka priorytetowa ma to do siebie ze idzie szybciej niz zwykla i zazwyczaj jest to max 48 godzin od nadania. stad priorytet. a reszta zalezy od checi poczty. ja kupilam rzeczy na allegro i sprzedawca wyslal paczke ekonomiczna przesylka na nastepny dzien juz byla u mnie.
mysle ze dziewczyny dobrze radza . wydrukuj skan nadania i idz na swoja poczte. jesli bedziesz miala to w reku to niech szukaja az znajda . czasem bywa tak ze paczka zamiast na poczcie do ktorej nalezymy laduje na glownej poczcie ( czasem i takie sytuacje mialam). warto podzwonic i popytac tym bardziej ze to chyba przez glowna wszystkie przesylki ida.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radze przeczytac regulamin,bo mozesz otrzymac za to punkty |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jest jeszcze kwestia czy jest to paczka krajowa czy zagraniczna, ja na poczcie wysyłałam paczkę do Holandii, a jak zwykle i niezwykle uprzejma pani puściła paczkę jako KRAJOWĄ. I można jej sobie było szukać po numerze nadania, jak sprawdzała nadania zagraniczne a paczunia krążyła po polsce.
Kurierzy są teraz tak tani, że lepiej im zawierzyć i przez kuriera wysyłać, a do tego dojedzie pod sam dom i nie trzeba się na poczte fatygować.
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Na stronie poczty od niedawna można śledzić przesyłkę
http://sledzenie.poczta-polska.pl/ sprawdź, czy tata podał Ci dobry numer nadanie, o dobrej ilości cyferek, nie jestem pewna, ale jest to chyba 20 cyfrowy numer. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
A to była paczka,przesyłka pobraniowa czy może duży list polecony?
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się coś kupuje na allegro od sklepu to jest faktycznie tanio jak firma ma umowę z firmą kurierską ale jak sie indywidualnie samemu chce nadać coś raz na jakiś czas to jest strasznie drogo w porównaniu z pocztą
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli nie dojdzie do 14 dni to pozostaje złożyć reklamacje , sama kiedyś składałam i wiem że raczej nie ma z tym problemu, podstawą jest nadanie przesyłki, należy je zanieść potem dokładnie opisać zawartość przesyłki i jej wartość. Następnie poczta wysyła pismo do nadawcy trzeba powypełniać i odesłać , potem troche poczekać i jeśli się paczka nie odnajdzie zostanie wypłacone odszkodowanie. Jeżeli były wysyłane rzeczy bardzo wartościowe ,to niestety odszkodowanie może nie pokryć ich kosztów, ale dlatego zawsze w takich przypadkach należy wysyłać paczkę z zadeklarowaną wartością, lub ubezpieczoną. Edytowane przez coralio Czas edycji: 2010-10-30 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.