|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
O co chodzi z kredkami do oczu typu "Nano"?
Wizażanki,
po pierwsze witam Was wszystkie, bo jako pisząca debiutuję (choć wątki Wizażanek śledzę już parę miesięcy). Mam pytanie: czym szczególnym charakteryzują się kredki do oczu Nano? A dokładniej chodzi mi o kredkę Sephora Nano Liner. Myślałam, że "nano" znaczy, że wkład ma nanocząsteczki, które szereg firm reklamuje jako rewolucyjne. A więc kupiłam kredkę Sephora Nano Liner, spodziewając się, że będzie dłużej trzymać się na skórze, nie rozmazywać się itd., a tu klops: nie widzę jakiejś szczególnej różnicy między kredką za 10 zł a kilkukrotnie droższą Nano. I co gorsza, w Sephorze są dwa rodzaje kredek: zwykłe (długie, sporo tańsze) i Nano (droższe i dwa razy krótsze) - mają taką samą trwałość. Czy nazwa Nano znaczy, że po prostu kredka jest krótsza, a w walorach użytkowych taka sama jak każda inna? Chyba Sephora robi klientów w balona. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O co chodzi z kredkami do oczu typu "Nano"?
Nic nie znaczy, to tylko nazwa
![]() ![]() Te nano mają być trwalsze, ma to być liner w kredce... dla mnie nie są jakieś super trwałe ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hahaha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Czyli jednak! Miały być trwalsze.
Cholera, lepiej najpierw zasięgnąć opinii, zanim się kupi. Za rzadko tu bywam ![]() Ale wydają mi się jakby bardziej sprężyste (twardsze, ale dobrze rysują) niż te standardowe kredki Sephora i trochę łatwiej się je prowadzi po skórze. Jeśli to jest to, co dają w zamian za tak wysoką cenę, niech im będzie, bo beztalencie do eyelinerów jestem kompletne. ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- No, dobra, śmiejcie się. Nabili mnie w butelkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.