|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Wykorzystanie pracy licencjackiej w magisterce, autoplagiat, proszę o rady.
Cześć! Jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej i niestety mam coraz więcej powodów do zmartwień. Na samym starcie powiem, że moja praca licencjacka w niewielkim stopniu różni się od pracy magisterskiej (tematem). Pracę licencjacką pisałam o osobie niepełnosprawnej, magisterską piszę na takiej samej zasadzie tylko porównuje ją z inną osobą niepełnosprawną. Promotora mam tego samego, którego miałam na licencjacie. Pani średnio rozgarnięta, mam wrażenie że nie obchodziło ją za bardzo to wszystko. Obroniłam się na piątkę. Przechodząc do sedna sprawy: w mojej pracy magisterskiej większość rozdziałów mam tak samo nazwanych (oczywiście widziała, zatwierdzała, nołproblemo) ,a więc podrozdziały brzmią dokładnie tak samo. Tak naprawdę to do magisterki dochodzą trzy zupełnie inne rozdziały, a trzy inne brzmią identycznie jak te z licencjatu. Nie oceniając mojego sumienia, bardzo Was proszę o radę, czy mogę mieć wielkie problemy jeśli te trzy rozdziały znajdą się w mojej magisterce? Rozszerzone, bo rozszerzone, ale to co już mam chciałabym zachować bez zmian. Próbowałam zmieniać słowa, ale na litość boską, przecież wtedy starałam się żeby one brzmiały jak najlepiej, to mam je zmienić na gorsze, mniej zrozumiałe, żeby było inaczej, ale tak naprawdę dalej tak samo? Borykam się ze sporym stresem, bo już nie wiem co zrobić z tą sytuacją. Zaczęłam pracę w zawodzie zimą i kiedy przyszło oddać jej trzy pierwsze rozdziały, nie bardzo mając czas na realizację pracy, że tak powiem "na odwal" się oddałam już kawałek pracy licencjackiej, tłumacząc sobie, że chodzi tylko o zaliczenie semestru, a potem wszystko zmienię. A promotorka (pamiętajmy, że ta sama co na licencjacie) przeczytała to, powiedziała, że okej i tyle. Przeszło. Z pewnych źródeł wiem, że prace licencjackie nie przechodziły przez plagiat, więc jest spora szansa, że moja praca nie jest w programie. Licencjat pisałam zupełnie sama, więc kopiuje tylko (albo aż) siebie. Sama nie wiem co zrobić. Wiem, że nie jest do końca w porządku (podpisuje się chyba jakieś oświadczenie, że to zupełnie nowa praca i żadne fragmenty nie były używane) , ale zastanawiam się czy spróbować. Jakby nie patrzeć najpierw pracę oddaje promotorce, to chyba ona wstawia ją w ten cały program, więc może jak będzie w porządku i wyświetli jej się w programie, że już 1/4 pracy była w użyciu to mnie tylko opieprzy, ja już będę miała pewność, że mam to zmienić i się temat rozejdzie po kościach. Natomiast boje się, że może nie być tak kolorowo i mogę mieć przez to masę problemów. Powiedzcie co o tym sądzicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wykorzystanie pracy licencjackiej w magisterce, autoplagiat, proszę o rady.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wykorzystanie pracy licencjackiej w magisterce, autoplagiat, proszę o rady.
Do końca listopada, od grudnia się już placi jak za niezdany przedmiot
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Nam do antyplagiatu wstawiali pracę dopiero w maju
![]() Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2017-09-30 o 06:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
I serio nie mozna bylo pisac o niepelnosprawnosci w zupelnie innym kontekscie? Teraz to jest konsekwencja tego, ze sama wybralas taki sam temat (lol). Widze, ze promotorka zainteresowana swoja praca, ze ho ho - jesli tak dziala cala uczelnia, jak Wy dwie, to mysle, ze nawet nikomu sie antyplagiatora nie bedzie chcialo wlaczyc. Mam nadzieje, ze to nie jest zaden z topowych uniwerkow, do ktorych mam jeszcze minimum szacunku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Czerwcowa PM
|
Na każdej uczelni jest informacja ile % pracy magisterskiej może stanowić praca licencjacka. U mnie było to 30%. Dowiedz się u siebie na uczelni - u promotora, w samorządzie albo na stronie z zasadami pracy magisterskiej.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za poświęcenie czasu na mój wątek.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
To nie promotor to wrzuca w antyplagiat chyba, u mnie to szło przez dziekanat
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Czerwcowa PM
|
Autorko - ale jaki masz problem, żeby najpierw się dowiedzieć jakie są zasady zanim dołożysz sobie pracy?
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;77583496]U mnie to było tak, że my wrzucałyśmy w system a promotor musiał zatwierdzić, aby weszło na poziom antyplagiatu ![]() My właśnie też to sami wrzucamy w system, z tego co wiem. Licencjatu wcale nie wrzucaliśmy, ale może po roku wrzucili, ciągle chodzi za mną ta myśl, że robili sobie porządki i postanowili wszystko wgrać ![]() Edytowane przez tobiaszowa Czas edycji: 2017-09-30 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Żeby przepisać część pracy słowo w słowo i nie zrobić autoplagiatu, trzeba te fragmenty dać w cytacie, a cytaty mogą być tylko określoną częścią pracy (dokładnie pewnie jest określone w regulaminie). Więc wrzucenie trzech rozdziałów nie przejdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.