|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jeszcze raz o zaskórnikach - wybaczcie
Wiem, że było wiele razy, dlatego wybaczcie. Może jednak ktoś rzuci okiem.
Mam okropne zaskórniki na nosie i brodzie. Przetrwałam kuracje Acne Dermem, lekami przepisywanymi od dermatologa, kwasami, retinoidami i NIC. Myślałam o mikrodermabrazji, ale choruję na łuszczycę, a to jest przeciwwskazaniem (nic się nie dzieje od ok. 3 lat, ale wolę nie ryzykować). Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł, jak się ich pozbyć? Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze raz o zaskórnikach - wybaczcie
hej omniama,
z tego co siedzac na wizazu zdazylam wyczaic to chyba kwasy na zaskorniki dziewczynom najbardziej sluza. jest b wiele produktow z kwasami, moze moglabys sprobowac innego niz uzywalas juz i sprobowac przez dluzszy czas? a jeszcze na wągry to olejek pichtowy - jest na forum sporo o nim chociaz to powiedziawszy, sama tez probuje juz wszystkiego od wieeeeelu lat i chyba izotek mi pozostal... (co zreszta dermatolog mi powiedzial, ze to jest ostatni ratunek dla mnie - mimo ze nie mam praktycznie w ogole ropnych pryszczy)... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.biochemiaurody.com/sklep/tonikpha6.html
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hexxana, w opisie tego toniku nic nie ma na temat zaskórników.. jedynie o rozjaśnieniu przebarwień
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To kwas PHA nie tylko rozjasnia przebarwienia ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja bym jednak postawiła na tonik z BHA,a jeszcze lepiej z 8% AHA. Ukręciłam go sobie przy małym wysypie i poradził sobie z nim w kilka dni. Buzia gładka i promienna. Tylko przy kwasach musisz pamiętać o dwóch bardzo ważnych sprawach:
1. podczas stosowania preparatów z kwasami AHA lub BHA i przez jakis czas po ich odstawieniu trzeba używać na dzień filtru (osobiście mogę polecić Biodermy Photoderm MAT, nie zapycha, przynajmniej mnie ![]() 2. mocne nawilżanie. Albo sprawdzony krem, który na 100% nie powoduje u Ciebie zaskorników albo mieszanie tuz przed nałożeniem oleju z kwasem hialuronowym. Polecam olej z dzikiej róży, macerat z zielonej herbaty, olej z pestek dynii i wiele innych. Zaletą kwasów PHA jest to, że nie wymagaja stosowanie filtrów, ale jednak większość osób na Wizażu z zaskórnikami poradziło sobie za pomocą AHA/BHA ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisze o tym patrzac z wlasnego doswiadczenia poniewaz sama borykam sie z problemami skornymi.
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Hexxano -masz rację, ale dalej wydaje mi się, że AHA przy łuszczycy też powinno się sprawdzić. Chociaż nie będę się mądrzyć, bo nie mam takich problemów skórnych
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Zamówię tonik polecany przez Hexxanę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
I oto wracam, pozwoliłam sobie odkopać mój dawny wątek.
Toniki wypróbowałam, nie za dobrze mi służyły. Kremów całą masę mam przetestowanych, do tego Davercin co jakiś czas i ciągle te cholerne zaskórniki spędzają mi sen z powiek. Chyba najlepiej moja skóra reaguje na Acne derm, ale w ulotce mowa o tym, że nie można stosować dłużej niż pół roku, więc musiałam odstawić i znowu jestem w kropce. Wszystko mnie zapycha! Może ktoś ma podobny problem: zaskórniki i pogarszanie się cery właściwie po każdym mazidełku. Co robić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.