|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
do szyjących ;) zorientowanych ;) sukienka:)
Hej , dziewczyny
Pisze tutaj ponieważ w styczniu mam studniówkę i na te okazję postanowiłam uszyć sobie sukienkę u krawcowej . I teraz pytanie do Was jak myślicie ile może kosztować uszycie tej sukienki z załacznika (malinowej).Nie jestem zbyt wielka osóbka bo nosze rozmiar 34/36 jesli to ma jakies znaczenie( szczerze mówiąc kompletnie sie an tym nie znam ) . Ile może kosztowac uszycie i materiał albo ogólnie całosć .I jeszcze jedno pytanie ,bo zastanawiam sie równiez nad uszyciem sukienki tej drugiej która dodałam chodzi mi głównie o taki doł zeby był taki rozkloszowany a góra byłaby równiez z dekoltem na plecach ale z rękawkami 3/4 . I też pytanie czy orientujecie sie ile mogłoby to kosztowac u krawcowej ? Bardzo was proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: do szyjących ;) zorientowanych ;) sukienka:)
wiadomo ze kazdy krawiec liczy inaczej, to zalezy jaki krawiec jaka to pracowania krawiecka jaki miasto itp, u mnie u znajomego krawca wraz z materialaem wyszlo by ok 200 zl
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja rok temu szyłam sobie u krawcowej w Gdansku na sylwestra sukienkę. Koszt robocizny wyszedl 120zl (a umawialysmy sie na okolo 90zl ... ;/ ) plus koszt materiału jakies 50zł.
Ale chcialam Ci podpowiedziec, ze odradzam ci ta pierwsza sukienke. Wg mnie nie bedziesz ladnie wygladac, ona wyglada jak ladniejsza wersja worka na ziemniaki ![]() Przepraszam, ale ona w ogole nie trafia do mnie..
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
A mnie się malinowa sukienka bardzo spodobała! Chyba tez sobie taka uszyję
Co do ceny, to rzeczywiście trudno powiedzieć, bo każdy krawiec liczy inaczej- moja babcia jest emerytowaną krawcową, więc mam za darmo- nawet suknie ślubną mi szyła, bo w tym się specjalizuje Podpytałam ją o malinową sukienkę i powiedziała, że powinnaś się w 200zł zamknąć (Warszawski cennik).
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
ooo .. dziękuje wam bardzo Kochane
a co myslicie o tej drugiej chodzi głównie o ten krój dołu tej sukienki góra byłaby z wycietymi plecami i rękawami 3/4 oczywiście z jakiegoś odpowiedniego na ta okazję(studniówka) materiału. Bo malinowa mi sie podoba , ale te drug.a sukienke mamw zanadrzu co o niej myślicie? niestety nie udało mi sie nigdzie znaleźc zdjęcia odzwierciedlającego moją wizję tej sukienki ale tak tak mniej wiecej?![]() (jesli chodzi o miasto to jestem z Lublina) |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny dobrze mówią, moja mama szyła sukienkę od podstaw na wesele siostry i zapłaciła 120 zł za robociznę + koszty materiału, wyszło niecałe 200 zł.
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
ja czesto szyje i musisz policzyc koszt materiału, jakies 1,20 na taką sukienke.
krawcowe roznie sie cenią, mi sie udalo znalezc dosyc tanią i bardzo dobrą i dokladna, mialam ostatnio 2 albo 3 przymiarki princeski. zapłaciłam 60 zl. inna zaproponowalami 100 zl i to tez po znajomosci. najlepiej miec namiar na krwcowa ktora niema wlasnego zakladu tylko szyje np w sakladzie krawieckim dla kogos. u takiej na swoja studniówke zaplaciłam 40 zl a sukienka byla wcale nie latwa do uszycia i z satyny a to sie zle szyje. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

) . Ile może kosztowac uszycie i materiał albo ogólnie całosć .