|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejd¼ i zobacz jak mo¿esz podnie¶æ jako¶æ swojego ¿ycia. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
brak zawi±zków czwórek i piatek sta³ych zebów
Witam
Moja 16 letnia córka urodzi³a sie bez zawi±zków czwórek i piatek sta³ych zebów. za jakie¶ pó³ roku zaczniemy leczenie ortodontyczne a pó¿niej ...... no w³a¶nie co mam dziecku zaproponowaæ? tak abym finansowo podo³a³a a i ona by³a zadowolona. Czekam na Wasze porady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Dot.: brak zawi±zków czwórek i piatek sta³ych zebów
Ja nie mia³am zawi±zków dolnej pi±tki, na dodatek szóstka po leczeniu kanala³owym ca³kowicie sie rozpad³a. Lekarz za³ozy³ mi most. Bylo to jakie¶ 7 lat temu. Aktualnie mam za³ozony apart sta³y, aby wyprostowaæ pozosta³e zêby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
ja nie mia³am zawi±zków dwójek górnych i nosi³am aparat, a teraz mam zrobiony most, niestety na moich opi³owanych jedynkach, ale na implanty nie by³o mnie staæ. My¶lê, ¿e w przypadku córki najlepiej bêdzie jak wypowie siê lekarz, ale my¶lê, ¿e albo most na opi³owanych trójkach i szóstkach, albo most na implantach, w sensie po ka¿dej stronie po jednej ¶rubce i na niej dwa po³±czone zêby, co jest rozwi±zaniem na pewno lepszym, bo nie trzeba pi³owaæ zdrowych zêbów, ale i bardziej kosztownym. Choæ implanty to dopiero za kilka lat, bo 16 lat to za m³ody wiek na to, mo¿na wiêc w czasie noszenia aparatu odk³adaæ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 102
|
skoro to czwórka i pi±tka to nie ma jeszcze tragedii, ja mam taki problem z dwójk±
![]() uwa¿am, ¿e to lepsza opcja ni¿ most bo do mostu trzeba spi³owaæ s±siednie zdrowe zêby, a trochê szkoda, szczególnie u nastolatki przy s±siednich zêbach mo¿na dwie korony umocowaæ na jednym implancie (tak jak pisze kasiajakasia) to troche kosztowne, ale zauwa¿, ¿e dziewczyna ma wtedy tê sprawê rozwi±zan± ju¿ do koñca ¿ycia ![]() aha, i na czas gdy implant zrasta siê z ko¶ci± dostaje siê tak± wyjmowan± nak³adkê, która udaje zêba i nie trzeba ¶wieciæ tymczasowymi brakami w uzêbieniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.