brak zawi±zków czwórek i piatek sta³ych zebów - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejd¼ i zobacz jak mo¿esz podnie¶æ jako¶æ swojego ¿ycia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2007-04-20, 19:39   #1
beata_k5
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

brak zawi±zków czwórek i piatek sta³ych zebów

Witam
Moja 16 letnia córka urodzi³a sie bez zawi±zków czwórek i piatek sta³ych zebów. za jakie¶ pó³ roku zaczniemy leczenie ortodontyczne a pó¿niej ...... no w³a¶nie co mam dziecku zaproponowaæ? tak abym finansowo podo³a³a a i ona by³a zadowolona.
Czekam na Wasze porady.
beata_k5 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-05-03, 20:56   #2
jaketi
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
Dot.: brak zawi±zków czwórek i piatek sta³ych zebów

Ja nie mia³am zawi±zków dolnej pi±tki, na dodatek szóstka po leczeniu kanala³owym ca³kowicie sie rozpad³a. Lekarz za³ozy³ mi most. Bylo to jakie¶ 7 lat temu. Aktualnie mam za³ozony apart sta³y, aby wyprostowaæ pozosta³e zêby.
jaketi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 23:18   #3
kasiajakasia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

ja nie mia³am zawi±zków dwójek górnych i nosi³am aparat, a teraz mam zrobiony most, niestety na moich opi³owanych jedynkach, ale na implanty nie by³o mnie staæ. My¶lê, ¿e w przypadku córki najlepiej bêdzie jak wypowie siê lekarz, ale my¶lê, ¿e albo most na opi³owanych trójkach i szóstkach, albo most na implantach, w sensie po ka¿dej stronie po jednej ¶rubce i na niej dwa po³±czone zêby, co jest rozwi±zaniem na pewno lepszym, bo nie trzeba pi³owaæ zdrowych zêbów, ale i bardziej kosztownym. Choæ implanty to dopiero za kilka lat, bo 16 lat to za m³ody wiek na to, mo¿na wiêc w czasie noszenia aparatu odk³adaæ
kasiajakasia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 09:00   #4
makiii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 102

skoro to czwórka i pi±tka to nie ma jeszcze tragedii, ja mam taki problem z dwójk± zdecydowa³am siê na implant (ale zdajê sobie sprawê, ¿e to jeden z±b do zrobienia a nie kilka, a wtedy koszty znacznie siê zwiêkszaj±...), aktualnie mam za³o¿ony implant (tytanow± ¶rubê w ko¶ci), ona przez pó³ roku bêdzie sie zrastaæ z ko¶ci±, potem bêdê mia³a zak³adan± koronê,
uwa¿am, ¿e to lepsza opcja ni¿ most bo do mostu trzeba spi³owaæ s±siednie zdrowe zêby, a trochê szkoda, szczególnie u nastolatki
przy s±siednich zêbach mo¿na dwie korony umocowaæ na jednym implancie (tak jak pisze kasiajakasia)
to troche kosztowne, ale zauwa¿, ¿e dziewczyna ma wtedy tê sprawê rozwi±zan± ju¿ do koñca ¿ycia
aha, i na czas gdy implant zrasta siê z ko¶ci± dostaje siê tak± wyjmowan± nak³adkê, która udaje zêba i nie trzeba ¶wieciæ tymczasowymi brakami w uzêbieniu
makiii jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Medycyna estetyczna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.