Carry - jakość torebek...? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-21, 20:15   #1
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Carry - jakość torebek...?

Będąc dziś w Carry wpadła mi w oko ładna, brązowa torebka. Z racji sporych przecen cena jak najbardziej kusząca. Ale zastanawia mnie jakość torebek z tego właśnie sklepu. Przyznam, że jeszcze nigdy nic tam nie kupiłam więc nie mam najmniejszego porównania do innych sieciówek
Czy te torebki przypominają "jakość" H&M?? Czy ktoś ma i może się wypowiedzieć? Torba była dość spora, z przeznaczeniem do codziennego użytkowania. Chodzi mi głównie o to czy nie pękają rączki a eko zkóra nie przeciera się.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc Szukałam na forum ale nie znalazłam niczego w tym temacie.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-21, 20:28   #2
Limonka1987
Zakorzenienie

Dot.: Carry - jakość torebek...?

Ja kupiłam w Carry tylko jedną w życiu torbę, ale z materiału, więc nie powiem Ci jak jest ze skórzanymi. Generalnie jednak rzeczy, które kupiłam w Carry są dobrej jakości- wspomniana wyżej torba była nie do zdarcia Więc ja chybabym zaryzykowała- tym bardziej, że sama wspominasz, że to kusząca przecena
Stary 2009-01-21, 20:38   #3
justysia171
Zakorzenienie

Mam z Carrego 3 torby-dwie materiałowe i jedną ze skóry ekologicznej,
co do materiałowych to wg. mnie jakość świetna, ta z eko skóry jest z dosyć cieńkiej.
Używam jej mało, z reguł nigdy nie noszę ciężarów(wyjątki to jakieś wizyty w bibliotece ale wtedy biorę wielką mocną torbę i reklamówkę, więc nie zauważyłam żadnych oznak pękań itd.
Ciężko mi doradzać jak bardzo trwałe mają te torby, gdybym użytkowała ją często i wypychała masą rzeczy.
Oglądając je jednak w sklepie wydaje mi się, że jakośćią zbliżone są do H&M, czyli ich cena nie jest wysoka a co za tym idzie jakość średnia.
U mnie z racji dużej ilości torebek taka rzecz odpowiada.
Wydaje mi się jednak ,że torby z etorebki są dużo lepiej wykonana.
Pytanie jeszcze po ile teraz ta torebka?ma jakoś wzmacniane uszy(czy są bezpośrednio przyczepione do torby czy na metalowych kółeczkach?
Jeszcze w sumie możemy pamiętać, że mamy 2 letnią gwarancję ale nie wiem jak to jest w przypadku tego sklepu i torebek

justysia171 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-21, 21:05   #4
0luuun
Zadomowienie

Kupiłam jakiś czas temu duża torbę, w kolorze zieleni butelkowej. Duża pojemna, strasznie mi się podobała. Po dosłownie 3 dniach (!) pasek który był na takich zakładkach zaczął się obsuwać pod wpływem ciężaru- czyli jednej książki. Gdyby nie fakt, że podobała mi się bardzo i wyrzuciłam rachunek na pewno bym odniosła. W związku z powyższym udałam się do kaletnika, który przy tych zapięciach zrobił napy.
Niestety po jakiś 3 miesiącach użytkowania, pasek powoli się odrywa. Wiadomo nosiłam ją na uczelnie, spora torba, z środku zawsze bałagan i pełno rzeczy, więc trochę ciężaru było, aczkolwiek kamieni tam nie nosiłam. W każdym razie szkoda, bo ciągle bardzo mi się podoba.

Ogólny bilans 79 torba plus 10 naprawa, oraz bezcenna świadomość o istnieniu takiego zawodu jak kaletnik, o którym wcześniej nie słyszałam.
0luuun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 17:08   #5
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Dziewczyny bardzo, bardzo dziękuję za odpowiedzi. Niestety nie zwróciłam uwagi jak były mocowane rączki w tej karmelowej torebce ale podjadę do sklepu i zerknę. Z jakości torebek z e-torebki jestem bardzo zadowolona. Ceny co prawda wyższe ale nic się nie dzieje złego z moimi dwiema torbami. Ta z Carry kosztowała 44 zl. Niby to nie dużo ale jeśli mam ja kupić i po miesiacu wyrzucić ale oddac do reperowania - to serdeczne dzieki.

Gdyby ktoś jeszcze zechciala wyrazic opinie nt. torebek to bardzo proszę

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 19:50   #6
Lucy1111
Zakorzenienie

Ja chcę wyrazić swoją opinię
Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że torebki z tej sieciówki są bardzo słabej jakości.
1)Rączki przymocowane bezpośrednio do torebki (brak tzn. uszek) odrywają się, jak któraś wspomniała po dosłownie paru użyciach. Poza tym pękają. To największy mankament.
2)Zamki w porządku.
3)Nie farbują.
4)Raczej się nie przecierają.
5)Torebki materiałowe szybko płowieją, tracą kolor. Po wypraniu zgodnie z zaleceniami, wyglądają jak szmatki

Ceny wyjściowe absolutnie nie adekwatne do jakości.
Warto się skusić na -80%

Aha, wielki plus, że okres gwarancyjny trwa 2 lata. Rozpatrują z reguły pozytywnie, proponując wymianę na inny produkt, bądź wykupienie wadliwej torebki dosłownie za grosze (np. za 5zł)
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 20:44   #7
aldenea
Rozeznanie

miałam 2 torby z carry, obie materiałowe. jedną nosiłam do szkoły wytrzymała coś ok. ponad 1 semstru, intesywnego użytkowania. generalnie więcej by wytrzymała, gdyby nie to, że rdza wyszła od tych metalowych elementów co w niej były.
w drugiej języczek od zamka się rozkleił, podszewka się rozpruła, ale dalej się trzyma. tylko dziwne, że aż tak się w środku zniszczyła, bo w niej nie nosiłam ciężkich rzeczy i dużo rzadziej ją nosiłam

!szukam podręczników do nauki esperanto.
aldenea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości