|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Carry - jakość torebek...?
Będąc dziś w Carry wpadła mi w oko ładna, brązowa torebka. Z racji sporych przecen cena jak najbardziej kusząca. Ale zastanawia mnie jakość torebek z tego właśnie sklepu. Przyznam, że jeszcze nigdy nic tam nie kupiłam więc nie mam najmniejszego porównania do innych sieciówek
![]() Czy te torebki przypominają "jakość" H&M?? Czy ktoś ma i może się wypowiedzieć? Torba była dość spora, z przeznaczeniem do codziennego użytkowania. Chodzi mi głównie o to czy nie pękają rączki a eko zkóra nie przeciera się. Będę bardzo wdzięczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Carry - jakość torebek...?
Ja kupiłam w Carry tylko jedną w życiu torbę, ale z materiału, więc nie powiem Ci jak jest ze skórzanymi. Generalnie jednak rzeczy, które kupiłam w Carry są dobrej jakości- wspomniana wyżej torba była nie do zdarcia
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mam z Carrego 3 torby-dwie materiałowe i jedną ze skóry ekologicznej,
co do materiałowych to wg. mnie jakość świetna, ta z eko skóry jest z dosyć cieńkiej. Używam jej mało, z reguł nigdy nie noszę ciężarów(wyjątki to jakieś wizyty w bibliotece ale wtedy biorę wielką mocną torbę i reklamówkę ![]() Ciężko mi doradzać jak bardzo trwałe mają te torby, gdybym użytkowała ją często i wypychała masą rzeczy. Oglądając je jednak w sklepie wydaje mi się, że jakośćią zbliżone są do H&M, czyli ich cena nie jest wysoka a co za tym idzie jakość średnia. U mnie z racji dużej ilości torebek taka rzecz odpowiada. Wydaje mi się jednak ,że torby z etorebki są dużo lepiej wykonana. Pytanie jeszcze po ile teraz ta torebka?ma jakoś wzmacniane uszy(czy są bezpośrednio przyczepione do torby czy na metalowych kółeczkach? Jeszcze w sumie możemy pamiętać, że mamy 2 letnią gwarancję ale nie wiem jak to jest w przypadku tego sklepu i torebek
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Kupiłam jakiś czas temu duża torbę, w kolorze zieleni butelkowej. Duża pojemna, strasznie mi się podobała. Po dosłownie 3 dniach (!) pasek który był na takich zakładkach zaczął się obsuwać pod wpływem ciężaru- czyli jednej książki. Gdyby nie fakt, że podobała mi się bardzo i wyrzuciłam rachunek na pewno bym odniosła. W związku z powyższym udałam się do kaletnika, który przy tych zapięciach zrobił napy.
Niestety po jakiś 3 miesiącach użytkowania, pasek powoli się odrywa. Wiadomo nosiłam ją na uczelnie, spora torba, z środku zawsze bałagan i pełno rzeczy, więc trochę ciężaru było, aczkolwiek kamieni tam nie nosiłam. W każdym razie szkoda, bo ciągle bardzo mi się podoba. Ogólny bilans 79 torba plus 10 naprawa, oraz bezcenna świadomość o istnieniu takiego zawodu jak kaletnik, o którym wcześniej nie słyszałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo, bardzo dziękuję za odpowiedzi. Niestety nie zwróciłam uwagi jak były mocowane rączki w tej karmelowej torebce ale podjadę do sklepu i zerknę. Z jakości torebek z e-torebki jestem bardzo zadowolona. Ceny co prawda wyższe ale nic się nie dzieje złego z moimi dwiema torbami. Ta z Carry kosztowała 44 zl. Niby to nie dużo ale jeśli mam ja kupić i po miesiacu wyrzucić ale oddac do reperowania - to serdeczne dzieki.
Gdyby ktoś jeszcze zechciala wyrazic opinie nt. torebek to bardzo proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja chcę wyrazić swoją opinię
![]() Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że torebki z tej sieciówki są bardzo słabej jakości. 1)Rączki przymocowane bezpośrednio do torebki (brak tzn. uszek) odrywają się, jak któraś wspomniała po dosłownie paru użyciach. Poza tym pękają. To największy mankament. 2)Zamki w porządku. 3)Nie farbują. 4)Raczej się nie przecierają. 5)Torebki materiałowe szybko płowieją, tracą kolor. Po wypraniu zgodnie z zaleceniami, wyglądają jak szmatki ![]() Ceny wyjściowe absolutnie nie adekwatne do jakości. Warto się skusić na -80% ![]() Aha, wielki plus, że okres gwarancyjny trwa 2 lata. Rozpatrują z reguły pozytywnie, proponując wymianę na inny produkt, bądź wykupienie wadliwej torebki dosłownie za grosze (np. za 5zł) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
miałam 2 torby z carry, obie materiałowe. jedną nosiłam do szkoły wytrzymała coś ok. ponad 1 semstru, intesywnego użytkowania. generalnie więcej by wytrzymała, gdyby nie to, że rdza wyszła od tych metalowych elementów co w niej były.
w drugiej języczek od zamka się rozkleił, podszewka się rozpruła, ale dalej się trzyma. tylko dziwne, że aż tak się w środku zniszczyła, bo w niej nie nosiłam ciężkich rzeczy i dużo rzadziej ją nosiłam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.