|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
boję się
ostatnio, coś zabolało mnie w nerkach poszłam do wc i krwiomocz.
zrobiłam badanie, wykazało w moczu trochę kw iałych o 1 jedn więcej niż powinno, kw czerwone świeże, lużno usiane i bardzo dużo bakterii. Pare dni wcześniej strasznie przemarzłam...... lekarz leczy mnie na kamicę......... w czw powtarzam badania i chce robić posiew ale tyle naczytałam się o chorobach nerek ze mam strach w oczach, chyba zwariuję. czy ktoś tutaj tez ma takie problemy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: boję się
Nie martw sie, mialam ten problem. To co opisujesz okaze sie najprawdopodobniej ostrym zapaleniem pecherza. Wtedy krew w moczu (u mnie byla widoczna golym okiem
![]() Bycmoze masz kamien w nerce, zeby sie upewnic zrob sobie USG jamy brzusznej. Ale kamienie nie tlumacza wystepowania bakterii w moczu... Dobrze ze robisz posiew, jesli w moczu sa bakterie to musza rozpoznac szczep aby dobrac ci dobry antybiotyk. Nie martw sie, objawy sa faktycznie koszmarne - bol, krew, bardzo zly wynik badan moczu i wyglada to bardzo powazne, ale to typowe objawy infekcji bakteryjnej. A jezeli jeszcze przemarzlas to zdecydowanie stawiam na zapalenie pecherza, wychlodzenie organizmu bardzo sprzyja zapaleniom pecherza podobnie jak zjadanie duzych ilosci slodyczy. Bedzie dobrze! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zapalenie pęcherza to moja zmora od kilku miesięcy. leczone antybiotykiem szybko znika, ale niedługo powraca
![]() to co opisujesz wygląda jek moje standardowe objawy. polecam łykać urinal i pić sok z żurawiny (jako dodatek do leczenia) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodycze mają na to wpływ?! szkoda, że żaden lekarz mi o tym nie wspomniał. pożeram kilogramami. zjadam kilka batoników dziennie plus cukierki i ciastka. będę miała powód, żeby się oduczyć. od lekarza mam zakaz solarium, stringów, seksu bez prezerwatywy, noszenia podpasek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.