|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Żołądek ;(
Witam... 2 dni temu zrobiłam pyszną pizzę... zjadłam jej dużą porcję, później cały dzień chodziłam "zapchana", wczoraj znów zjadłam zamiast obiadu kiełbasę z grilla ;/ i znów to uczucie zapchania... nie odczuwam tak jakby głodu. Wczoraj strasznie mi się odbijało, pociągało mnie na wymioty, ale nie mogłam zwymiotować nie umiem ;/ miałam okropne "gazy" i mam je i teraz... Co mam z tym zrobić? o co tu chodzi? ;(
piję herbatki na trawienie i nic ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Żołądek ;(
Śmieciowe jedzenie nikomu nie służy. Trzeba zacząć się zdrowo odżywiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tylko że ja się zdrowo odżywiam i to bardzo...
Właśnie przez te 2 dni tak zgrzeszyłam ![]() dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
wszystko to wina jedzenia
sama mowisz ze zawsze sie zdrowo odzywiasz i dlatego twoj organizm tak zaareagowal, nie jest przyzwyczajony do takiego jedzenia. osoba ktoa tak je zazwyczaj bez problemu to strawi, tobie zaszkodzilo a wymuszanie wymiotow to najgorsze zlo, nie ucz sie tego nigdy, uwierz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie chcę się uczyć, tylko chciałam żeby to jakoś ze mnie po prostu "wyszło"
Teraz byłam na aerobiku... wszystko się we mnie jeszcze bardziej "wytrzęsło" yhhh ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
tyle dni cie trzyma? musisz miec bardzo wrazliwy zoladek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
no niestety
![]() myślę , że to też wina tego, że byłam na diecie, schudłam ok 6, 7 kilo... a teraz nażarłam się takich rzeczy ![]() jak małe dziecko... wręcz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze jakas tabletka na wzdecia badz ziolka? o to dlatego tak zoladek reaguje jaka to byla dieta? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Piję na przemian miętę, i jakieś ziołka z biedronki... na dobre trawienie. Teraz myślę jeszcze żeby sobie zaparzyć melisę...
Nic specjalnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
bedzie dobrze <przytul>
a na przyszlosc nie szalej tak z jedzeniem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Też mam nadzieję, że będzie
![]() Dziękuję bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
kup sobie raphaholin c , bo to moze byc watroba, ktora sie odzwyczaila od takiego jedzenia
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
kurcze, wolałabym uniknąć leków... chciałabym to wyleczyc "domowymi sposobami"... z resztą ból i mdłości już mineły... teraz chciałabym się po prostu "załatwić" a nie mogę ;((
piję siemię lniane (fuuuu!) rano wypiłam kefir (też podobno miał pomóc) teraz jeździ mi po brzuchu ;/ nie wiem czy to glód, czy co ;/ wrrr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
najlepsze na kupke
![]() a teraz jedz cos lekkiego, sucharki z masłem, herbate ziołowa, tak przez 2 dni. Jesli ser, to tylko biały, najlepiej typu włoskiego, to jest podpuszczkowy ser, wiec nie sprawi Ci kłopotów. No i duzo pij, zeby sie wypłukać. sama tak miałam. W 5tym tygodniu zdrowej diety zjadłam jeden kawałek pizzy. JEDEN. Była swieza i pyszna. Niestety przez kolejny tydzien miałam biegunkę, bole kiszek, odbijanie, okropne mdłości, niesmak itd. Nagła zmiana zywienia nie słuzy organizmowi. Pomogło mi delikatne jedzenie i doszłam do siebie.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
A towarzyszył Wam stres?
Dzień przed wynikami tegorocznych matur zjadłam serek homo z owocami( banana kawałek, jabłko, grejpfrut) wiem wiem że na noc owoców nie ale nosiło mnie na słodkie. Kiedyś jadałam na noc i pizze, owoce mase słodkiego i nic.Rano o 5 wymioty i wgle. Do dziś trzyma ostro. Byłam u lekarza i mi nerwice wmówił( ze względu na ból kręgosłupa który moim nerwom już kiedyś towarzyszył i właśnie te mdłości) Kręgosłup powoli przechodzi a żołądek?! MASAKRA tak jak Wam ciągle mi coś na żołądku siedzi. nawet rosołek czy delikatne rzeczy. Ograniczam leki na kręgosłup i wierze że mi przejdzie...a arczej staram sie wierzyć mysia m nadal jesteś na dietce? Zdarzało Ci się coś podobnego z żołądkiem w czasie czy po diecie? ![]()
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-07-02 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sery_podpuszczkowe
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Ja też pofolgowałam sobie i zjadłam pół pyszniutkiej pizzy. I też organizm odzwyczajony zbuntował się...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
kurcze, puściło mnie !
siemie lniane rano i wieczorem... koper do picia, herbatki różne, i już dzisiaj obżarłam się ! hah :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.