|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Dzień Świra - kiedy nerwy w końcu puszczają
Witajcie watek do wyżalenia się, ale z przymrużeniem oka
![]() Czy zdarzają się Wam sytuacje kiedy nadchodzi TEN dzień kiedy totalnie puszczają wam nerwy, nie potraficie się powstrzymać , wdajecie się z kims w niepotrzebna polemikę, robi się z tego wielka awantura , a potem patrzycie z dystansu na tą sytłacię i myślicie co mnie opętało? ![]()
"Chcę być pomylona , pomyleni mają w głowie Słoneczko ..." Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2010-09-28 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzień Świra - kiedy nerwy w końcu puszczają
Takie sytuacje to ja miewam kilka razy dzienie.
A wiesz co mnie opetalo? Zycie, samo zycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie trafiłaś w sedno "samo życie" Dziś rano wdałam się w awanturę w przychodni z pacjentami z którymi stałam w kolejce. Było tak:7.00 Siedzimy sobie pod pokojem pobrań , 5 osób (okazało się że to wystarczy aby wszcząć awanturę), nagle młoda dziewczyna zaczyna płakać podkreślam płakać ,łkać, zaciągać nosem i wyć no po prostu ryczeć, byłam w szoku!!!) że ona MUSI wejść bez kolejki(a była4) bo ma egzamin o 9, na to starsza pani że niestety nie może jej pzepuścić, bo zaraz o 8 ma wizytę u lekarza i jej się śpieszy, na to dziewczę zaczeło krzyczeć że ta kobieta jest bez serca i że jej nie rozumie, na to starsza pani poprosła żeby dziewczę na nią nie krzyczało i tak dalej od słowa do słowa awantura.Dziewcze zaczęło machać nogami rozrzucając buty po korytarzu, łkając i płaczac ogromniastym łzami. Zatem ludzie zaczeli jej radzić żeby przyszła jutro wcześniej, ale nie bo jutro ona ma tez egzamn, że egzamin ma na 9 a z przychodni dojedzie w ciągu 15 min ,ale nie bo egzaminator jest szalony i przychodzi na 8 itd... Mniej już zaczęło to denerwować ale siedze cicho, niestety do czasu poneważ przyszła pani w białym fartuchu chyba zajoma dziewczęcia i zaczęła nakłaniać pacjentów aby ją rzepucili. Dziewczę jednak nie chciało poprosić gdyż już na wszystkich nawrzeszczało i tylko burczało co prawdopodobnie oznaczać mało że prosić nie ma zamaru, skoro" biały fartuch" jest po jej stronie. No i wtedy już nie wytrzymałam i wrąciłam się, na co usłyszałam od pani w białym fartuchu że zaraz przyniesie biały fartuch dziewczę go przywdzieje i tak oto wejdzie bez kolejki. No i popłynełam już podniesionym głosem stwierdziłam że ja też zaraz zacznę wyć i że też chcę wejść pierwsza bo na 8 do pracy idę. No i co, nawydzieraliśmy się na siebie, wnerwiłam się powiedziałam to co miałam do powiedzenia zepsułam sobie humor na pół dnia. A jak teraz patrzę na to "z boku" to śmiać mi się chce z komizmu tej sytuacji ![]() (zazwyczaj jestem oazą spokoju) to chyba frustracja spowodowana tym że często korzystam z "usług" służby zdrowia i już niekiedy szlag mnie trafia ![]() ps. no i teraz m lżej że się wygadałam, i chciałabym aby temu służył wątek: wyżaleniu się i odnalezieniu nuty komizmu , poprawieniu sobie i innym humoru, pośmianiu się z surrealizmu życiowych sytuacji ![]()
"Chcę być pomylona , pomyleni mają w głowie Słoneczko ..." Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2010-09-28 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Miewam tak w życiu, ale nie przeżywam tego pół dnia
![]() Sytuacja rzeczywiście przekomiczna. Często tak jest że ludzie wprowadzają nerwową atmosferę i przechodzi to na nas. Ja ostatnio siedziałam na przystanku i para starszych ludzi się denerwowała że nie ma autobusu i przeszło to na mnie, a taka byłam spokojna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoja "przygoda" jest faktycznie komiczna...teraz, ale wtedy ja również bym nie wytrzymała. Tamta laska musiała byc chyba z lekka niezrównoważona, skoro taką scenę odwaliła ![]() No i w końcu weszła pierwsza?Jak to się skończyło? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Skończyło się tak, że my się darłyśmy na siebie, a ludzie wchodzili , jeden gostek ją przepuścił.
gorica: Przeżywam to dlatego, ponieważ myślałam że z natury jestem raczej spokojna... Dziewczyny apeluję do opisywania "dnia świra" , bo będę musiała opisać swoje przedślubne przygotowania, to była katastrofa, ale teraz się z tego śmieję
"Chcę być pomylona , pomyleni mają w głowie Słoneczko ..." Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2010-10-11 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Nerwy zazwyczaj puszczają mi w samochodzie. Jakoś nie mam do tego cierpliwości. Wkurzają mnie korki i przede wszystkim brak pomyślunku niektórych kierowców, szczególnie kiedy parkując zajmują 2 miejsca - a wiadomo, że miejsce parkingowe w mieście to skarb
![]() Niestety ciężko mi odnaleźć w tym komizm... Jutro znów stanę w korku ![]() Zastanawiałem się nawet nad psychoterapią, w Krakowie znalazłem nawet psychoterapie metodą Gestalt i mnie zainteresowało. Wiele bym dał żeby się tak nie wpieniać za kółkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czegoś nie cierpisz, a jest to nieuniknione , to najlepiej to pokochać ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie z natury jestem choleryczka i nerwy puszczaja mi dosc czesto ![]() ![]() ![]() z drugiej strony czasami pekam ze zlosci a poawanturowac sie nie moge... bo jestem tak wsciekla, ze mi slow brakuje... niemieckich slow ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja mam co dzień dzień świra i w każdy weekend
"niech ktoś zatrzyma wreszcie świat-ja wysiadam" - chciałoby sie zaśpiewać 6.00 pobudka 7.30-15.00 praca 15.30-6.00 dom,dzieci, mąż za granicą, mieszkanie z mamą co drugi weekend przyjeżdża mąż-6 pralek prania, wystawne obiady co drugi weeken-studia podyplomowe i stojąc z boku widzę, jak moje ciało przemyka z domu do samochodu, z samochodu do domu, tylko jakoś serce za nim nie nadąża, gdzie ja w tym wszystkim jestem?! dawno przestałam być dziewczyna, która ma czas na spotkania ze znajomymi, której w ogóle chce sie wyjść z domu dla przyjemności masakra jakaś czy to sie kiedyś zmieni? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No penie że się zmieni ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Od czasu do czasu jest blisko wybuchu, ale staram się opanować. Często takie sytuacje wynikają z nieporozumienia, więc warto wziąć głeboki oddech.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja mam właśnie tak jak lagowianka....... No, powiedzmy, że podobnie
![]() ..... i nie wiem czy rzucić pracę, rzucić męża, dziecko, czy w ogóle dom ![]() nie wszystko jest tak proste jak się niektórym wydaje. Gdyby doba miała 30 godzin nie musiałabym rzucać niczego, ale oczywiście nigdy nie będzie miała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli nie potrzebuję porady to nie wyżalam się na forum, bo po co. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.