Dziewczyna i preznt - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-02, 21:13   #1
chcemiecpewnosc
Raczkowanie

Question

Dziewczyna i preznt

Byłem przez jakiś czas zagranicą. Gdy wróciłem, przywiozłem dziewczynie prezent - naszyjnik. Była zaskoczona i ucieszyła się. Zauważyłem, że potem często go zakładała jak się spotykaliśmy. No ale..

Podczas którejś z rozmów dowiedziałem się, że ona wie ile on kosztował. Okazało się, że wyszukała w necie, po producencie, i dowiedziała się ile kosztował. Co więcej, powiedziała mi o tym. A co z powiedzeniem, że darowanemu koniu nie patrzy się w zęby? Co o tym myślicie?

Natomiast dalej, gdy rozmawiałem z nią i mówiłem, że moim zdaniem to bardzo niekulturalne jeśli ktoś dowiaduje się ceny czegoś, co się dostało. A zwłaszcza od swojego chłopaka. A ona mówiła, że nie interesowało jej ile to kosztowało, nie jest materialistką. Ale gdyby jej nie interesowało to by nie sprawdzała no nie? No i jak zacząłem o tym mówić i wyrażać, że jest mi przykro, że tak zrobiła. Wtedy ona wzięła go, zapakowała do torebki i oddała mi i włożyła do plecaka mojego.

Czy tylko ja uważam, że oddaniem mi prezentu walnęła mi centralnie w mordę? Bo tak się poczułem.
chcemiecpewnosc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:15   #2
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyna i preznt

z ciekawości też bym sprawdziła ;c przyznaję się bez bicia
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:19   #3
69love69
Zakorzenienie

też bym pewnie z ciekawośći sprawdziła :P

ale nie rozumiem czemu oddała Ci ten naszyjnik?co nagle przestal jej sie podobać czy się wkurzyla na Ciebie czy co
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:19   #4
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
z ciekawości też bym sprawdziła ;c przyznaję się bez bicia
ja tez ciekawska jestem
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:21   #5
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

ja też bym sprawdziła ale w zyciu bym się do tego nie przyznała... a nawet jakbym się przyznała to nie dałabym poznać że cena mi "robi" bądż też bardziej "nie robi"

Druga
Carya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:21   #6
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
też bym pewnie z ciekawośći sprawdziła :P

ale nie rozumiem czemu oddała Ci ten naszyjnik?co nagle przestal jej sie podobać czy się wkurzyla na Ciebie czy co
nie sadze by to chodzilo o to, ze przestal sie podobac... wg. mnie dziewczyna doszla do wniosku, ze skoro takie halo powstaje przez naszyjnik, skoro jakies klotnie sa bo sprawdzila cene to woli oddac i miec spokoj
Stary 2010-11-02, 21:21   #7
muszynianka
Zakorzenienie

Chciała go oddać by udowodnić że nie jest materialistka :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 21:22   #8
chcemiecpewnosc
Raczkowanie

Bosh... ale kobiety pokazujecie próżność... no wybaczcie.. myślałem, że liczy się prezent a nie jego cena.

Ale spoko.. najbardziej chodzi mi o to oddanie prezentu. Nie widzicie w tym nic złego?
Stary 2010-11-02, 21:23   #9
madana
Zakorzenienie

Też bym sprawdziła, i też bym oddała słuchając takiego gadania chłopaka.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:24   #10
Asiaa90
Zakorzenienie

pokaz mi choc jedna wiadomosc, w ktorej pisze, ze LICZY SIE CENA A NIE PREZENT !

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Też bym sprawdziła, i też bym oddała słuchając takiego gadania chłopaka.
i dlatego uwazam, ze to byl powod oddania, sprawdzilam z ciekawosci i juz nic sie nie stalo, nikogo nie skrzywdzilam itp poprostu zwykla ciekawosc.. a jesli chlopak by mi to wypominal, mial pretensje tez bym oddala i niech sobie go trzyma skoro takie problemy robi
Stary 2010-11-02, 21:25   #11
asia9891
Raczkowanie

Ty niepotrzebnie naciskałeś, ona niepotrzebnie się wkurzyła i oddała Ci go (a wkurzyła się pewnie dlatego, że uznała, że uważasz ją za materialistkę - kobiety lubią nadinterpretować).
Spotkajcie się i pogódźcie, bo ta kłótnia nie ma sensu!

Nigdy nie sprawdzałam ile kosztowały prezenty od mojego faceta, dlatego, że były na tyle oryginalne, że nie wiedziałabym gdzie tej ceny szukać
Ale gdybym dostała coś z napisem firmy (zwłaszcza biżuterię), pewnie z ciekawości weszłabym na ich stronę i poszukała mojego prezentu

Nie doszukuj się jakichś ukrytych informacji - ona nie jest niekulturalna (ca najwyżej mogła Ci nie mówić, ze sprawdzała cenę), nie jest materialistką, nie leci tylko na Twoją kasę.
Kobiety po prostu tak czasem mają, i już

Edytowane przez asia9891
Czas edycji: 2010-11-02 o 21:27
asia9891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 21:27   #12
madana
Zakorzenienie

"myślałem, że liczy się prezent a nie jego cena."- a któraś tak napisała tutaj???? Nie, po prostu dziewczyna sprawdziła w necie, dowiedziała się, ile kosztował, ty zrobiłeś wielkie halo, ona się wkurzyła (też bym się tak zachowała) i prezent oddała.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:28   #13
CandyShopGirl
Raczkowanie

To ja jakaś dziwna jestem, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy sprawdzić, ile kosztował prezent od chłopaka...
CandyShopGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:28   #14
morsmordre
sajkolidżist

Ja też sprawdzałam cenę kompletu z apartu, bo po prostu chciałam wiedzieć. I nie ma to nic wspólnego z próżnością.

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:30   #15
muszynianka
Zakorzenienie

Dostajesz auto, chcesz znać cenę.
Dostajesz aparat, chcesz znać cenę.
Dostajesz kolczyki, prawdopodobnie chcesz znać cenę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 21:31   #16
ankasz
Zakorzenienie

ja sprawdzam, jak dostaję "lepsze" prezenty, bo chcę wiedziec, czy ktos wydał na nie 20 czy 200 zł. Ale nie dlatego, że jestem materialistką, tylko żeby w przypadku kupna prezentu dla osoby obdarowującej kupić prezent w tym samym przedziale cenowym.

Jakby mi ktos zrzędzil i jeszcze powiedział że jestem materialistką, to nie tyle włożyłabym to do plecaka, co rzuciłabym tym prezentem w twarz :P

Ale fakt faktem - nie przyznałabym sie, że sprawdzłam, ile prezent kosztował..

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się

Edytowane przez ankasz
Czas edycji: 2010-11-02 o 21:35
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:33   #17
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chcemiecpewnosc Pokaż wiadomość
Byłem przez jakiś czas zagranicą. Gdy wróciłem, przywiozłem dziewczynie prezent - naszyjnik. Była zaskoczona i ucieszyła się. Zauważyłem, że potem często go zakładała jak się spotykaliśmy. No ale..

Podczas którejś z rozmów dowiedziałem się, że ona wie ile on kosztował. Okazało się, że wyszukała w necie, po producencie, i dowiedziała się ile kosztował. Co więcej, powiedziała mi o tym. A co z powiedzeniem, że darowanemu koniu nie patrzy się w zęby? Co o tym myślicie?

Natomiast dalej, gdy rozmawiałem z nią i mówiłem, że moim zdaniem to bardzo niekulturalne jeśli ktoś dowiaduje się ceny czegoś, co się dostało. A zwłaszcza od swojego chłopaka. A ona mówiła, że nie interesowało jej ile to kosztowało, nie jest materialistką. Ale gdyby jej nie interesowało to by nie sprawdzała no nie? No i jak zacząłem o tym mówić i wyrażać, że jest mi przykro, że tak zrobiła. Wtedy ona wzięła go, zapakowała do torebki i oddała mi i włożyła do plecaka mojego.

Czy tylko ja uważam, że oddaniem mi prezentu walnęła mi centralnie w mordę? Bo tak się poczułem.
A moim zdaniem dziewczyna zachowała się jak prostaczka
Skoro była taka ciekawska ile kosztuje PREZENT to mogła taką informację zachować dla siebie a nie perfidnie przyznawać się, że interesowała ją wartość podarowanego prezentu i w dodatku naszyjnik oddała (pewnie był dla niej za tani i się wstydziła go nosić, bo co koleżaneczki powiedzą )

Cytat:
Napisane przez CandyShopGirl Pokaż wiadomość
To ja jakaś dziwna jestem, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy sprawdzić, ile kosztował prezent od chłopaka...
No to już jesteśmy dwie

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:34   #18
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Ja też zawsze sprawdzam (jeśli mam mozliwość) cene jak coś od kogś dostane
Po prostu ciekawośc i tyle...

Nie przyznałabym sie jednak do tego, a nawet jesli już przypadkiem doszłoby do tego i ktoś robiłby mi z tego niewiadomo jakieś problemy typu że jestem materialistką, że liczy się dla mnie cena itp to też pewnie bym oddała..

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:35   #19
chcemiecpewnosc
Raczkowanie

Cóż, widzę, że w tym temacie wsparcia nie znajdę. W końcu same tu kobiety. W każdym razie. ja nigdy nie sprawdzałem żadnej ceny prezentu który dostałem. Może to dlatego jest to takie nienormalne dla mnie. Są pewne rzeczy których się po prostu nie robi. A co gorsza, mówi o tym jeszcze. Jako facet myślę logicznie - jeśli by jej nie interesowała wartość tego naszyjnika, to by nie sprawdzała - proste. Mnie to przeraziło. Tak jakby ona sprawdzała na ile złotych ją kocham. Bo tak to wygląda. W każdym razie nikt tak jeszcze nie zrobił w stosunku do mnie i uważam, że nie powinno się tak robić. Wynikają potem głupie sytuacje. A ja właśnie poczułem, że ona sprawdza na ile ją kocham. No i tak, potem chciała mi pokazać, że nie liczy się kasa i oddała mi. Ale fakt oddania był cholernie upokorzający. Poczułem, że niedość, że nie szanuje mnie to jeszcze nie szanuję mojego prezentu. Więc jak tylko włożyła mi go do torby to wyszedłem i prezent zostawiłem. Niech sobie sama go wyrzuca jak go nie chce. Sorry, wg mnie i sprawdzanie ceny a potem oddanie jest centralnym brakiem szacunku. Strzeleniem w pysk. A jeśli jestem osamotniony w odczuciach to trudno.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 21:37   #20
asia9891
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
interesowała ją wartość podarowanego prezentu i w dodatku naszyjnik oddała (pewnie był dla niej za tani i się wstydziła go nosić, bo co koleżaneczki powiedzą )
A mnie się wydaje tak, jak pisały dziewczyny wyżej - naciski faceta na problem zrozumiała jako oskarżenie jej o bycie materialistką i chcąc pokazać jak to jej w ogóle nie zależy na pieniądzach, oddała prezent.

Zarówno ona jak i on przesadzili.
Stary 2010-11-02, 21:38   #21
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż, widzę, że w tym temacie wsparcia nie znajdę. W końcu same tu kobiety. W każdym razie. ja nigdy nie sprawdzałem żadnej ceny prezentu który dostałem. Może to dlatego jest to takie nienormalne dla mnie. Są pewne rzeczy których się po prostu nie robi. A co gorsza, mówi o tym jeszcze. Jako facet myślę logicznie - jeśli by jej nie interesowała wartość tego naszyjnika, to by nie sprawdzała - proste. Mnie to przeraziło. Tak jakby ona sprawdzała na ile złotych ją kocham. Bo tak to wygląda. W każdym razie nikt tak jeszcze nie zrobił w stosunku do mnie i uważam, że nie powinno się tak robić. Wynikają potem głupie sytuacje. A ja właśnie poczułem, że ona sprawdza na ile ją kocham. No i tak, potem chciała mi pokazać, że nie liczy się kasa i oddała mi. Ale fakt oddania był cholernie upokorzający. Poczułem, że niedość, że nie szanuje mnie to jeszcze nie szanuję mojego prezentu. Więc jak tylko włożyła mi go do torby to wyszedłem i prezent zostawiłem. Niech sobie sama go wyrzuca jak go nie chce. Sorry, wg mnie i sprawdzanie ceny a potem oddanie jest centralnym brakiem szacunku. Strzeleniem w pysk. A jeśli jestem osamotniony w odczuciach to trudno.
a mozesz nam napisać, w jaki sposób ona sie przyznała do tego, że wie, jaka jest wartość tego prezentu?

do pogrubionego: chcesz wsparcia, to załóż podobny wątek na jakims męskim forum i w tamtym gronie popsioczcie sobie na dziewczyny-materialistki..

Edytowane przez ankasz
Czas edycji: 2010-11-02 o 21:46
Stary 2010-11-02, 21:39   #22
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:
mowisz o szacunku... a oczernianie kogos za plecami jest ok tak ? skoro my jestesmy prozne bo cena nas ciekawi to i jednoznacznie mowisz, ze i Twoja dziewczyna jest prozna bo sprawdzila cene.. nie ma to jak milo wyrazac sie nie tyle co o innych ale i o swojej Kobiecie
Stary 2010-11-02, 21:41   #23
201803080934
Konto usunięte

sprawdziłabym z ciekawości, a prezent jakby mi się podobał, to by mi się podobał czy by kosztował 10zł, czy 100. ale jakbym miała potem słuchać takiego marudzenia od tż-ta, to też bym mu oddała i niech sobie go ma i przestanie gadać
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:42   #24
asia9891
Raczkowanie

Cytat:
Po prostu kobiety myślą inaczej niż mężczyźni.

Fakt, mogła Ci nie mówić o tym, że sprawdziła cenę, nie wiem po co to w ogóle zrobiła. Gdyby się nie przyznała, to nie byłoby problemu.

A tak problem jest i to bezsensowny. Powiedz jej to co napisałeś tutaj, jak odebrałeś jej reakcję, niech ona Ci powie (prawdopodobnie to, o czym tutaj piszemy - że zeżarła ją ciekawość, że chciała wiedzieć, żeby Ci przy następnej okazji kupić prezent o podobnej wartości) co ona czuje, pogódźcie się i po sprawie.

PS. Gdzie chcesz szukać pomocy w zrozumieniu kobiety jak nie na babskim forum?
Stary 2010-11-02, 21:45   #25
Narrhien
Zakorzenienie

Mnie też się zdarzy sprawdzić, ile kosztował jakiś prezent, jednak chyba prędzej bym sobie palca zjadła, niż radośnie oznajmiła partnerowi - słuchaj, a ja sobie w necie sprawdziłam cenę i już wiem, ile na mnie wydałeś!

Uważam, że jest to zwyczajnie niekulturalne. Przez przypadek wiem, ile kosztował mój pierścionek zaręczynowy, co więcej, wiem, że obecnie jest na promocji i kosztuje mniej Ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby mówić o tym partnerowi.

Po prostu, tak się nie robi. Kiedy dostajemy coś pod choinkę, na urodziny, z innej okazji lub bez okazji to przecież nie sprawdzamy każdego prezentu, a nawet jeśli sprawdzimy, to nie oznajmiamy potem radośnie matce/ojcu/cioci/babci, że wiemy, ile wydał pieniędzy, bo to dla nich byłoby zwyczajnie krępujące i niestosowne.

Zachowanie dziewczyny było nieprzemyślane i niegrzeczne, twoja reakcja nieco przesadzona (no bo jednak jakaś wielka zbrodnia to nie jest), chociaż miałes prawo poczuć się dziwnie, natomiast zwrócenie naszyjnika to jedna wielka dzieciniada.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
A moim zdaniem dziewczyna zachowała się jak prostaczka
Skoro była taka ciekawska ile kosztuje PREZENT to mogła taką informację zachować dla siebie a nie perfidnie przyznawać się, że interesowała ją wartość podarowanego prezentu i w dodatku naszyjnik oddała (pewnie był dla niej za tani i się wstydziła go nosić, bo co koleżaneczki powiedzą )

No to już jesteśmy dwie
Zgadzam się

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:47   #26
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
a mozesz nam napisać, w jaki sposób ona sie przyznała do tego, że wie, jaka jest wartość tego prezentu?
do pogrubionego: chcesz wsparcia, to załóż podobny wątek na jakims męskim forum i w tamtym gronie popsioczcie sobie na dziewczyny-materialistki..

co do pogrubionego: Jak znam zycie to autor wypominal ile to nie wydal na ten prezent i ona sie przyznala, ze wie.

Edytowane przez miphuhiz
Czas edycji: 2010-11-02 o 21:51
miphuhiz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:51   #27
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Mnie też się zdarzy sprawdzić, ile kosztował jakiś prezent, jednak chyba prędzej bym sobie palca zjadła, niż radośnie oznajmiła partnerowi - słuchaj, a ja sobie w necie sprawdziłam cenę i już wiem, ile na mnie wydałeś!

Uważam, że jest to zwyczajnie niekulturalne. Przez przypadek wiem, ile kosztował mój pierścionek zaręczynowy, co więcej, wiem, że obecnie jest na promocji i kosztuje mniej Ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby mówić o tym partnerowi.

Po prostu, tak się nie robi. Kiedy dostajemy coś pod choinkę, na urodziny, z innej okazji lub bez okazji to przecież nie sprawdzamy każdego prezentu, a nawet jeśli sprawdzimy, to nie oznajmiamy potem radośnie matce/ojcu/cioci/babci, że wiemy, ile wydał pieniędzy, bo to dla nich byłoby zwyczajnie krępujące i niestosowne.

Zachowanie dziewczyny było nieprzemyślane i niegrzeczne, twoja reakcja nieco przesadzona (no bo jednak jakaś wielka zbrodnia to nie jest), chociaż miałes prawo poczuć się dziwnie, natomiast zwrócenie naszyjnika to jedna wielka dzieciniada.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Zgadzam się
o rany, ale przeciez on nie napisał, że ona sprawdza KAZDY prezent, tylko ten jeden, konkretny..

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez miphuhiz Pokaż wiadomość

co do pogrubionego: Jak znam zycie to autor wypominal ile to nie wydal na ten prezent i ona sie przyznala, ze wie.
inaczej: jak znam życie, to on sie chwalił i mocno zawyżył cene ona powiedziała że przeciez wie

Stary 2010-11-02, 21:55   #28
paula78
Zakorzenienie

Ale problem

rob jej prezenty na zamowienie wtedy ceny nie znajdzie.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:56   #29
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość

inaczej: jak znam życie, to on sie chwalił i mocno zawyżył cene ona powiedziała że przeciez wie
tak tez moze byc ;]

Bo jakos nie chce mi sie wierzyc, ze ni z gruchy niz pietruchy wyskoczyla "a ja wiem ile to kosztowalo "
Stary 2010-11-02, 22:07   #30
maryanna3
Zakorzenienie

Ja tam jej nie będę bronić bo dla mnie to dziwne zachowanie. Widzę że mało nas tu takich ale kurcze, mi nawet do głowy nigdy nie wpadło żeby gdzieś szperać w poszukiwaniu ceny mojego prezentu inaczej jeśli zobaczę przypadkowo ale szukać specjalnie to jakoś mi się nie widzi
no a już mówienie o tym jak ona to zrobiła w ogóle.
A oddała Ci go pewnie ze złością bo uznała że masz ją za materialistkę i zrobiła coś w stylu: łaski bez, obejdzie się bez Twoich prezentów.
No a Ty od razu się obraziłeś na śmierć i życie sądząc po tonie w jakim te posty piszesz.

A tak naprawdę ani ona pewnie nie jest materialistką tylko jest ciekawska a później wstyd się jej zrobiło i zareagowała złością, a Ty może masz rację ale przesadzasz z reakcją. Przecież to nie koniec świata nastał, dajcie spokój kłócić się o takie dyrdymały, pogadajcie i się pogódźcie
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości