Dieta idealnie dobrana...? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-19, 09:59   #1
Malajka1988
Przyczajenie

Question

Dieta idealnie dobrana...?

Od pewnego czasu zastanawiam się czy można dobrać dla siebie idealną dietę. Mam 165 cm wzrostu i ważę 54 kg.. może moja waga nie wydaje się beznadziejna, ale ja zwyczajnie źle się czuje, dlatego postanowiłam po raz kolejny podjąć walkę (ze samą sobą..) Próbowałam wielu diet, niestety nie trwały one dłużej niż miesiąc i nie przynosiły długotrwałych efektów. Ostatnio koleżanka namówiła mnie na diete South Beach (Agnieszka schudła na niej 7 kg). Czy któraś z wizażystek stosowała już tą dietkę? a jeśli tak to czy mogła by się podzielić ze mną swoimi refleksjami? Czytałam, że nie powoduje efektów jojo i że jest zdrowa (zapobiega cukrzycy itp.) Z góry dziękuje za odpowiedzi
Malajka1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-19, 11:26   #2
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Dieta idealnie dobrana...?

Chyba Twoja waga nie jest aż tak zła A ile tak miej więcej chciałabyś schudnąć? Może poprostu wystarczy zrezygnować ze słodyczy, cukru, fast foodów + aktywnośc fizyczna
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-19, 11:56   #3
sylwia18
Zakorzenienie

Dot.: Dieta idealnie dobrana...?

Malajka mam identyczny wzrost i waga prawie taka sama byłam na SB i ślicznie schudłam jakieś 4 kg (potem zrezygnowałam bo nei chciałam wiecej chudnąć). Ta dietka jest naprawdę skuteczna, zdrowa i nie jest się głodnym
Stary 2006-11-19, 16:43   #4
Malajka1988
Przyczajenie

Milka chciałabym schudnąć tak do 49 kg. Sczerze mówiąć waga nie interesuje mnie tak bardzo chciałabym się w końcu zmieścić w moje ulubione jeansy! :P A dietka South Beach obiecuje szybkie, trwałe rezultaty więc czemu nie spróbować? Jestem na niej już drugi dzień i czuje się strasznie osłabiona. Czy to normalne? a może robie coś nie tak?;/ Mam jeszcze takie pytanie... czy można używać przypraw (sól, pieprz etc..) i czy mógłby mi napisać które warzywa moge śmiało jeść? Co robić, żeby nie czuć zmęczenia i osłabienia...? Sylwia gratuluje Ci wytrwałości... bo mnie jest naprawde ciężko a tu dopiero początek... Błagam o wsparcie Pozdrawiam ****
Stary 2006-11-19, 17:22   #5
sylwia18
Zakorzenienie

Malajko przypraw można używać tylko uważaj na sól bo niezdrowa jest i zatrzymuje wodę w organizmie. Z warzyw możesz jeśc wszystkie oprócz ziemniaków, buraków i kukurydzy Ja nie pamiętam, żebym czuła sie zmęczona...może po prostu jadłaś za mało? warto robić sobie różne sałatki, na obiad omlety z jajek i warzyw, jeść dużo nabiału (mozna więcej niż 1 porcje dziennie).
Stary 2006-11-19, 19:17   #6
Malajka1988
Przyczajenie

Sylwusia dziękuje ślicznie ;* No być może dlatego, że tak mało zjadłam. W sumie to nie mam "wizji posiłków" ) hehe. A czy oprócz wody i herbatek ziołowych można coś pić? A może ma ktoś ochote "poplażować" razem ze mną. Serdecznie zapraszam Muah
Stary 2006-11-20, 07:14   #7
sylwia18
Zakorzenienie

Malajko ja piłam herbate i kawe mimo, że nie można tak samo jadłam duuuużo jogurtów 0% z owocami mimo, że owoce są zabronione (ale samych owoców nie jadłam). Ja niestety się nie przyłączę, bo nie chcę chudnąć za szybko...staram sie teraz "uspokoić" organizm zdrowym jedzonkiem po tych pszystkich dietach

Powodzenia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-20, 10:59   #8
Casiopeia
Raczkowanie

Malajko, ja chętnie bym się przyłączyła, mam taki sam wzrost i wagę jak Ty, tylko że ja kompletnie nic nie wiem na temat diety o której piszesz...udostępnij mi proszę jakąś wiedzę na temat wspomnianej, bo ja chętnie jakieś 4 kg bym "porzuciła" a zawsze to łatwiej jak ma nas kto wspierać
Casiopeia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-20, 12:06   #9
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Też chętnie bym się przyłączyła, ale jak dla mnie za bardzo 'skomplikowana' Te wszystkie produkty dozwolone i nie... ech. A nigdy zadnej konkretnej listy nie znalazlam i rezygnowalam zniechecona... Moze same cos takiego stworzymy ? Albo znacie jakieś godne polecenia strony, gdzie wsio jest opisane i bez zbędnego szukania można się do tego dobrać ?
Stary 2006-11-20, 14:28   #10
sylwia18
Zakorzenienie

dziewczyny ta dieta naprawdę nie jest trudna do opanowania wejdzcie w wątki na wizażu o SB i jest tam wiele linków do stronek z opisem diety i przykładowymi posiłkami warto poczytać bo same zobaczycie że szybko pojmiecie co mozna a czego nie...
Stary 2006-11-20, 14:37   #11
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez sylwia18 Pokaż wiadomość
dziewczyny ta dieta naprawdę nie jest trudna do opanowania wejdzcie w wątki na wizażu o SB i jest tam wiele linków do stronek z opisem diety i przykładowymi posiłkami warto poczytać bo same zobaczycie że szybko pojmiecie co mozna a czego nie...
Mówisz Sylwuś Może rzeczywiście za szybko się zniechęcałam... poczytam

Edit: Znalazłam ciekawe stronki... patrzcie, jak się chce to można Nie wiem dlaczego wcześniej na nie nie trafiłam... To, co... Jutro I dzień SB Tylko jak ja wytrzymam bez owoców, owsianki na śniadanie i jogurtów nat. Hm... a to wszystko w lodówce siedzi i będzie kusić, przy okazji się psując Nie ważne Co mnie tylko niepokoi to, to, że chyba będe musiała myśleć przygotowywać posiłki z wyprzedzeniem...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-20, 15:54   #12
Casiopeia
Raczkowanie

italianko jeśli możesz rzuć mi też garść informacji, mam conieco na temat tej dietki, ale jeśli mam zacząć od jutra to wolałabym mieć szerszą wiedzę na jej temat, bo to co znalazłam troszkę mnie przeraziło;...oj te moje przyzwyczajenia....
Casiopeia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-20, 21:04   #13
Malajka1988
Przyczajenie

Oj dziewczynki... zawiodłam siebie i pewnie Was.. Musiałam zrezygnować z tej diety. Dzisiaj rano wstałam ledwo żywa i myślałam, że wszystko zwróce.. W głowie mi się kręciło a sama myśl o zjedzeniu białka powodowała u mnie odruch wymiotny Oj nie wiem, czemu mój organizm tak broni się przed tą dietą? Czuje się tak źle.........
Stary 2006-11-20, 21:49   #14
sylwia18
Zakorzenienie

Malajko może to po prostu dieta nie dla Ciebie...ja sie czułam na niej świetnie ale wiadomo- każdy organizm moze zareagować inaczej widocznie musisz poszukać czegos odpowiedniego dla siebie...
Stary 2006-11-20, 22:58   #15
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez Malajka1988 Pokaż wiadomość
Oj dziewczynki... zawiodłam siebie i pewnie Was.. Musiałam zrezygnować z tej diety. Dzisiaj rano wstałam ledwo żywa i myślałam, że wszystko zwróce.. W głowie mi się kręciło a sama myśl o zjedzeniu białka powodowała u mnie odruch wymiotny Oj nie wiem, czemu mój organizm tak broni się przed tą dietą? Czuje się tak źle.........
Szkoda bardzo Mam nadzieje, że znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie... ja zacznam od jutra, zobaczymy jak to będzie

Casiopeia:

Jest wiele stron na którym można o SB poczytać, ale zawsze brakowało mi takiej, gdzie wszsytko jest razem... te są całkiem, całkiem

1. http://dietaplazpoludnia.ilonka.org/
2. http://free4web.pl/3/0,104875,defaul...149CF11741D35D

To co... od jutra zaczynamy zabawę ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-21, 10:31   #16
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Na śniadanie nie zjadłam dziś owsianki tak jak zawsze, tylko serek wiejski lekki z piątnicy + wkrojony kawałek pomidorka + 2 plasterki szynki z indyka

Wróciłam przed chwilą z tesco Mam nadzieje, ze dobre rzeczy kupiłam Sylwuś... zerknij jeśli możesz Produkty, których pewna nie jestem na 100%

1. Tuńczyk w zalewie własnej,
2. Ser topiony gouda light (hochland)
3. Camembert figura - jogurtowa, znaczy się, że serek pleśnowy
4. Trójkąciki Mix Fit - ser topiony (hochland)
5. Ser mozzarella (president)
6. Serek wiejski, lekki z piątnicy
7. Jogurt naturalny 0% tłuszczu
8. Oliwki zielone

Ile sera kupiłam Szok Oprócz tego dotarchałam zgrzewke wody mineralnej 6x 1,5L i trochę świezych warzywek
Stary 2006-11-21, 16:40   #17
magda.p
Raczkowanie

Sylwia18,
masz gdzies na forum swoj pamietnik lub inne zapiski na temat wlasnego plazowania na sb?

Italiaanka, ja tez jestem maniaczka nabialu. Jem go, a jestem dopiero w 1 fazie ;-) Pochlaniam sery biale, jogurty, serki wiejskie. I to nie sa przepisowe 2 porcje Pocieszam sie, ze Pingwinek mowila, ze bialko pomaga w chudnieciu
Ja tylko nie jem serow zoltych, bo nie lubie.
Stary 2006-11-21, 16:49   #18
sylwia18
Zakorzenienie

Magda niestety żadnych zapisków nie mam ale w czasie kiedy stosowałam SB to udzialałam sie w wątkach na ich temat na wizażu tam znajdziesz dużo pomocnych informacji. a co do nabiału to ja jadłam go tonami (koooocham) i ślicznie schudłam To ponoć w pierwszej wersji SB była dozwolona porcja nabiału a potem pozwolili już jeść go więcej
Stary 2010-11-09, 10:31   #19
convali
BAN stały

chciałabym dobrze dobrać dietę, która będzie współgrała z moim organizmem i trybem życia. Boję zrobić tego sama, bo wiadomo, że uniwersalne diety w większości przynoszą efekty jojo ale powodują niedobór witamin. Zastanawiam się nad dietetykiem, warto umówić się na wizytę? ktoś był?
convali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości