| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-01-10, 00:01 | #1 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: z domu 
				 | bajka - prośba o pomoc

Hej dziewczyny, mam wielki problem   pomyslalam, że Wy jako mamy moze bedziecie wiedzialy.. szukam bajki dla dzieci - bajki, ktora czytalam sama w dziecinstwie. Pamietam pare szczegolow: - ksiazka chyba byla zagranicznego autora - bohaterami byly krasnoludki/skrzaty? jakies male ludziki - cala bajka to byly rozne ich przygody - na pewno lecieli raz balonem. Jeden z nich kiedys wyladowal na rzepie  Głownym bohaterem byl skrzat-chlopiec, rozrabial, ale w bajce byly tez dziewczynki, chyba czasami tanczyli wszyscy - okladka byla niebieska, format A4 twarda, a w srodku byly gdzieniegdzie bialo-czarne obrazki (ale moze byly inne wydania) Jak widzicie, pamietam niewiele, jak przez mgle  ale moze ktoras z Was zna lub pamieta taka bajke i bedzie w stanie mi pomoc. Bede bardzo wdzieczna  bardzo prosze o pomoc     
				__________________ Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.  65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52  ... > 49  | 
|     |   | 
|  2011-01-10, 12:15 | #2 | 
| Wtajemniczenie | 

Dot.: bajka - prośba o pomoc

Pewnie nie o ta bajke  Ci chodzi, ale polecam ze swojego dziecinstwa http://allegro.pl/wil-huygen-skrzaty-i1315800392.html Ksiazka jest juz niedostepna w ksiegarniach, moze ja kupic na all. 
				__________________  Aniołku, nigdy o Tobie nie zapomne  http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png | 
|     |   | 
|  2011-01-10, 14:20 | #3 | |
				 | 

Cytat: 
  ale ta wyglada slicznie! dziekuje za polecenie.   
				__________________ Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.  65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52  ... > 49  | |
|     |   | 
|  2011-01-10, 15:19 | #4 | 
| Wtajemniczenie | 

Witaj Ćmo  Książki niestety sobie nie przypominam, ale że sama teraz szukam bajek dla mojego potomstwa to poszperam. Jak dobrze pamietam to mi tata czytał " O Wandzie co złego Niemca nie chciała" czy jakos tak  , "Księżniczkę na ziarnku grochu". 
				__________________ Zakamuflowana Niemka | 
|     |   | 
|  2011-01-10, 15:34 | #5 | |
				 | 

Cytat: 
  dla TWOJEGO potomstwa?  gratulacje!!!  bede wdzieczna za wszelkie szperania  bo baaardzo chce odnalezc te ksiazke   
				__________________ Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.  65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52  ... > 49  | |
|     |   | 
|  2011-01-10, 15:41 | #6 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
 Pięknie dziękuję  , Mojego, mojego  Przybędzie w lipcu. Juz zaczynam powoli kupować rzeczy, a bajki też muszą być. Popytam się też mamy może ona bedzie cos pamietała. 
				__________________ Zakamuflowana Niemka | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Być rodzicem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)