|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
ołówek-piórko-batic-itp.. Moje prace
Długo się zastanawiałam czy zakładać własny wątek, bo mimo faktu że jestem przyzwyczajona do krytyki to jednak rysowanie traktowałam jako pewniaka zyciowego - czyli coś z czego moge byc dumna i nie wiem czy chcę ten obraz zmieniać :P
Słowami wstępu .. jestem amatorka. Maluje od dziecka. Nigdy nie uczęszczałam na kursy ani nie byłam w szkole plastycznej. Moja sztuka jest kompletnie spontaniczna a na kazda prace poswiecam nie wiecej niz 3godziny stosujac zasade "zero gumki". Wyjatkiem sa wykonywane przeze mnie od dziecka batiki. Jeszcze we wczesnej podstawowce zaczelam przesiadywac w klubie osiedlowym kiedy mama miala zebrania do pozna w pracy i malam to szczescie ze opiekowala sie mna pani plastyczka majaca fiola na punkcie tej techniki. Uczyla mnie strony technicznej ale nigdy nie ingerowala w moja tworczosc ani nie sugerowala zmian. Obecnie rysuje ołowkiem, piorkiem, akwarelami. Od lat rysuje na szkle oraz robie koszulki. Mowiac od lat.. mam na mysli 10.. bo persza koszulke(ktora mam zreszta na sobie piszac tego posta :P) wyskonalam w wieku 13 lat. Od wielu lat mam dostep do wszelakich materialow plastycznych, wiec od dawien dawna bylam najmowana przez rodzine do zdobienia porcelany oraz szkla farbami. Od niedawna zajmuje sie takze sztuka tatuazu. Moja najwieksza wada...lenistwo. Statystycznie wykonuje 1prace / rok :P hehehe moze torche przeadzilam, ale generalnie musze poczuc potrzebe rysowania zeby zaczac inaczej nie da rady. Rysunki powrzucam chronologicznie, wzbogace o krotkie opisy. Wybaczcie slaba jakosc.. ale nie posiadam skanera i niektore sa w formie zdjec z telefonu ![]() 1) moj pierwszy rysunek - grafika w zyciu ![]() 2) jedna z moim pierwszych koszulek wykonana w ciagu 10minut 3) rok 2004 4) rok 2004 5) rok 2003 - szybki szkic malej dziewczynki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: ołówek-piórko-batic-itp.. Moje prace
Piękne prace!!!
Gratuluję talentu, bo bez niego nie da rady.. Koszulka wspaniała, a prace piórkowo-ołówkowe bardzo starannie, precyzyjnie zrobione!!!
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Twoje prace są bardzo, ale to bardzo ładne! Aż nie chce się wierzyć, że nie chodziłaś na żadne kursy
![]() ![]() PS Pokonaj swoje lenistwo, bo szkoda by było marnować talent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Mój Boże! Fantastyczne! Jeśli to jest spontaniczne to ja Ci życzę jak najwięcej okazji do spontanu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
o rany!! Toz to same cuda!! Ale masz talent!!
Konie .. po prostu się w nich zakochałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dziekuje wam bardzo za tak mile slowa
![]() Rysuje szybko to fakt.. wzor na koszulce powstal bez projektu.. wzielam pedzel i narysowalam ten motyw. Jedynymi pracami ktore wymagaja duzego naladu czasu i pracy sa batiki. Glownie dlatego ze technika wymaga czasu a ja mam pracownie dostepna raz w tygodniu. Jednorazowo robi sie jeden kolor wiec mijaja tygodnie zanim powstanie caly obraz. Niebawem cos wrzuce w tej technice a tym czasem dalej stare prace. 1)papuga kakadu - 2004 2)fragment obrazu Siudmaka - 2004 3) kuuunik w strasznie slabej jakosci bo zrobiony jako zdjecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Następne prace i tak samo świetnie! Normalnie jestem Twoją fanką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Chyba wpadnę w depresję ...
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.