|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Plama z czarnej porzeczki POMOCY
Witajcie,
Błagam o pomoc! otóż mam plamę z soku z z czarnej porzeczki na sukience poplamiłam ją na weselu a za tydzień mam kolejne i chce iść w tej samej a plama nie schodzi! prałam normalnie w proszku, nacierałam szarym mydłem, brałam vanischem różowym w płynie i nic! ://// teraz piore w vaniszu odplamiaczu w proszku ... nie wiem co mogłabym jeszcze zrobić by sprać tą cholerną plamę;// Edytowane przez callmeblonde Czas edycji: 2010-11-12 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Plama z czarnej porzeczki POMOCY
spróbuj zanieść do pralni, może tam Ci coś doradzą
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z jakiego materiału jest sukienka? Ważne żeby nie przesadzić z tymi praniami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Może spróbuj polać octem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
z tego co się orientuję to ocet zatrzymuje kolor w tkaninie.
Ale są na rynku odplamiacze niemieckiej firmy...zaraz poszukam jakie to i one są super, są tam takie na plamy z owoców. Dr Beckmann - one są w każdym markecie większym w rossmanie też są. Kosztuje to trochę ale można spróbować. Ja uratowałam tym całe pranie gdy zaplątała się w nie jakaś skarpeta farbująca i żółta bluza stała się szara ![]() Szukaj tego: http://allegro.pl/odplamiacz-stain-d...282418311.html http://allegro.pl/dr-beckmann-odplam...282867372.html
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-11-12 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Trochę już sprałam plamę ale razem z kolorem sukienki, jest w tym miejscu jaśniejsza:/ spróbuje ten odplamiacz, dziękuje za rady!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.