![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jestem skończona.
Studiuję zaocznie. Obecnie 3 rok i jest to licencjat. Byłam tylko na jednym seminarium, w ogóle miałam problemy z wyborem tematu, ale ostatecznie został zaakceptowany, poza tym od tego czasu nie byłam na seminarium.
Próbowalam coś szukać , ale do wymaganej liczby książek mam daleko. Ogólnie to nie wiem jak mam się za to wziąć. Chyba spasuję, po co się kompromitować? Nie wiem czy w ogóle jestem jeszcze uwzględniana na tym seminarium. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem skończona.
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Może się bała że ma za mało literatury, albo nawet że promotor będzie krzywo na nią patrzył za niezdecydowanie co do tematu, albo z lenistwa.
Te 2 pierwsze - wiem że lepiej nawet posłuchać porządnego opierdalania żeby na końcu usłyszeć parę wskazówek, albo nawet promotor sam podsuwa materiały bo twoja praca idzie też na ocenę jego nauczania. A lenistwo - głupota i kolejny powód że twierdzenie nie każdy musi studiować jest trafne. Tak szczerze Ci powiem już się skompromitowałaś a olanie tego do reszty to przypieczętuje. A co do literatury pomocne są przypisy w byle jakiej książce, znajdujesz jedną, idziesz do drugiej, jak jest coś do zacytowania czego nie miałaś w rękach ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Biała Dama
|
Cytat:
Wiesz, z doświadczenia wiem że promotorzy bardzo nie lubią ludzi którzy nie przychodzą na sem., w ogóle wykładowcy. Jeśli ktoś nie jest przygotowany ale jednak chodzi to inaczej ich traktują jednak. Teraz co, musisz iść do promotora z tym co masz, i zapytaj co dalej z Tobą. Chyba że Ci nie zależy, ale moim zdaniem trochę szkoda sprawę na ostatnim roku rzucić |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Przygotuj coś - literaturę, spis treści i idź do promotora - nie sądzę, żeby Ciebie wyrzucił. Może lekko zmień temat skoro do Twojego jest problem z literaturą. Nie musi być to nic pasjonującego - ważne żeby była literatura i temat był na tyle obszerny, żeby napisać dużo. Nikt Ciebie o to pewnie w przyszłości nie zapyta. Ja też bardzo olałam seminarium, ale fakt, że przez pracę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
summer vibes;)
|
Promotorzy zazwyczaj są w porządku. Nie bój się, porozmawiaj z nim. Przecież masz sporo czasu jeszcze. U mnie niektórzy byli na pierwszym rozdziale niewiele czasu przed obroną.
![]() ![]() Edytowane przez Atenya Czas edycji: 2012-02-18 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Nie byłam bo stwierdziłam, że nie pójdę z niczym lub z samą listą lektur. I w efekcie mam teraz problem bo nie mogę sobie poradzić. Czy spisu treści nie robi się podczas pisania? Promotor sprawia wrażenie luzaka, ale nie mam pewnosci , że mnie nie ochrzani jak się u niego pojawię. Może lepiej rzucić , wstyd aż iść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
summer vibes;)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Przez seminarium rozumiesz konsultacje z promotorem czy zajęcia, na któych jest ok. 20 osób i każda przedstawia prezentację dot. swojej pracy licencjackiej? Jeśli to pierwsze to nic straconego, a to drugie to to zajęcia obowiazkowe.
Byłaś tylko na 1 seminarium, ale chyba semest zimowy się skończył na wszystkich uczelniach i jest już letni, dostałaś jakąś ocenę za ten semestr co raz byłaś? Ilość pozycji w literaturze rośnie wraz z pisaniem pracy, to oczywiste, że gdy zaczynasz to masz np. 2 pozycje a wraz z pisaniem szukasz dodatkowych informacji (bo dopiero wtedy naprawdę wiesz czego szukać) i bibliografia rośnie.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez zwiechazawiecha Czas edycji: 2012-07-05 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Lena
|
tytuł wątku świadczy co by się świat zawalił i tak dalej...
a tutaj głupie seminarium zawalone.. bez przesady.. świat sie nie wali przez to. idź do promotora i przedstaw sprawę jasno.. promotor to nie diabeł- jesli będziesz uczciwa- to ci pomoże.
![]() |
![]() |
#13 |
Komplikatorka
|
Przesadzasz.
Idź do biblioteki na jeden dzień i szukaj w katalogach, poproś bibliotekarke o pomoc, szukaj w internecie spisów. Prace napisać to tydzień, góra dwa. (własne doświadczenie) Skompromitujesz się jak odpuścisz ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
dziewczyno, moje 'konsultacje' wyglądały tak
![]() "Pani sobie zgromadzi literaturę, ciężko będzie coś znaleźć na ten temat" "przyjdzie Pani do mnie z gotową pracą, nie będę sprawdzał pojedynczych rozdziałów, oderwanych od całości" w efekcie miałam spotkań z promotorem może z ... 4? ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie poddawaj się tak od razu. Skąd wiesz że od razu ma Cię ochrzanić? Promotor też człowiek i też miewa różne problemy. Powiedz, że niestety przytrafiła ci się ciężka sytuacja, która bardzo opóźniła... itd, powinien zrozumieć i wręcz Ci pomóc. W każdym razie nic nie tracisz, a zrezygnować bez walki to głupota. Głowa do góry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Komplikatorka
|
Dobór partnera ? A coś więcej ? Na taki temat to można książke napisać na około tysiąc stron.
Na czym chcesz się skupić ? Co chcesz opisać /zbadać (jeśli masz pracę badawczą)?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
To nie czekaj na następne seminarium. Znajdź go wcześniej. Każdy wykładowca powinien mieć jakieś terminy konsultacji/ dyżurów przynajmniej raz w tygodniu. Jak pisałam swój licencjat to moja promotorka wcale nie przychodziła na seminarium, trzeba było chodzić do niej indywidualnie. I ja odwiedzałam ją czasami na jej macierzystej uczelni, a czasami jeździłam na inną prywatną gdzie też pracowała.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Opowiem jak było u mnie. Na seminarium chodziłam i zawsze byłam nieprzygotowana. Prowadzący coś tam mruczał, ale nie był moim promotorem, więc się nie przejmowałam. Po skończeniu studiów pojawiłam się u swojego promotora po półtora roku i jakoś mnie nie zjadł. Jeszcze się śmiał, że nie ja pierwsza i nie ostatnia taki leser jestem i ma takich na pęczki. Dałam mu do przeczytania to co miałam napisane, czyli całą magisterkę, sprawdził, kazał coś dopisać, coś poprawić i tyle go widziałam. Spotkań było 2! Więc zamiast załamywać ręce i żalić się, że jesteś skończona siadaj i pisz tę pracę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
:i
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nie poddawaj się! Też jestem na trzecim roku studiów i uwierz, że wielu moich znajomych nie zaczęło jeszcze pisania. Mało tego, niektórzy z nich nawet w bibliotece jeszcze nie byli... Nawet jeśli ochrzani Cię ten promotor to nie przejmuj się i weź się w garść - nie jest za późno i szkoda tych 3 lat, żeby poddawać się przed samym końcem
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
o
Edytowane przez zwiechazawiecha Czas edycji: 2012-07-05 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Masz jego maila, telefon służbowy, jakikolwiek kontakt? Spróbuj go złapać jak najwcześniej, żeby wyjaśnić sytuację. To będzie na plus dla Ciebie.
Jak nie masz, przejdź się do dziekanatu / sekretariatu i poproś o jakiś kontakt służbowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
spróbuj go złapać przez dziekanat, popytaj pań czy będzie miał jakieś wykłady albo zorientuj się czy może twój promotor pracuje jeszcze na innej uczelni i tam jedź o ile ci faktycznie zależy
poza tym nie liczy się aż tak bardzo ilość bibliografii, ważne że na początek coś masz a promotor może wskazać ci ich więcej i powie czym się kierować i na co zwrócić uwagę promotor cię nie opieprzy ale może nie zaliczyć ci seminarium, skoro byłaś tylko raz a potem nie no to... cóż, sama zresztą zobaczysz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
a
Edytowane przez zwiechazawiecha Czas edycji: 2012-07-05 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
No to pisz do promotora. O ile, oczywiście, zależy ci choć trochę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
no,ale ja juz napisałam do niego. problem w tym ze nie ma go w przyszłym tyg ale w kolejnym jest i zaprasza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.