|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pokój noworodka/maluszka
dziewczyny za pare miesięcy zostanę mamą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kącik dla dzidziusia :)
Planując pokoik dziecka pamiętajmy,
że na początku będzie to jego cały świat. Pierwsze zapamiętane obrazy to sceny widziane z dziecinnego łóżeczka. Słoneczny blask, zasłonki poruszane wiatrem... Po latach to własnie one pomagają nam marzyć. Warto zatroszczyć się o to, by nasze dzieci mogły wspominać swoje pierwsze chwile w najpiękniejszych kolorach, aby ich zabawki bezpiecznie spały w malowanej skrzyni, a poranne słońce opływało łagodne linie mebli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieje ze coś cię natchnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
i ostatnie
wejdz też tu: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35 jest troche zdjęć jak ludzie sobie radzą itp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
![]()
Mamy tylko jeden większy, pokój który wygląda tak (niestety paint nie chce mi zmniejszyć i zapisać więc muszę na razie tak):
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e8cce1c94.html Chcemy się jak najszybciej przeprowadzic ale nie mam pojęcia jak rozmieścić meble i wygospodarować miejsce na łóżeczko, szczególne, że jedna ściana jest "przelotowa" tzn. wyjśce do przdpokoju i wejście do kuchni, na tej ścianie dałabym tylko jakąś komodę i... co dalej ?? Pokój wytapetowaliśmy na taki brzoskwinowy/j.pomarańcz z małymi kwadratowymi wzorkami z jakby gałązkami. I panele jak niżej. Edytowane przez Rossi Czas edycji: 2007-10-29 o 16:12 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z umeblowaniem pokoju i wydzieleniem miejsca dla maleństwa
Rossi
Ja bym urządziła miejsce dla dzidziusia w tym zakątku 3x1,27. Nie wiem jakie meble chcesz wstawić do pokoju więc cieżko gdybać. Ale polecam takie niskie szafeczki, nie przytłamszają pomieszczenia. Naniosłam na rysunek moją wizję. Na środek pewnie jakiś stoliczek. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dwie propozycje:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
BUUUUUUUUU Tyle się napisałam i padł net, wszystko znikło, spróbuje więc jeszcze raz po krótce tym razem
![]() Na początku dziękuję za rysunki! ![]() A więc moja wizja jest bardzo zbliżona do rysunku Jannet21 tyle, że sofa bardziej na środku (żeby nie była wywalona na wprost wejścia do domu bo ktokolwiek by przyszedł to prosto na łóżko patrzy a to może być niezbyt komfortowe np. z rana albo jak mąż będzie spał po nocnej zmianie) Elfir świetne pomysły szczególnie ten w wersji rozbrojenia połowy ścian w mieszkaniu! Niestety dla nas niemożliwa. Skąd Ty bierzesz pomysły, wizje?? Drugą Twoję wersje wypatrzeliśmy w Ikea ale wyszła dużo kosztowniej (meble naokoło sofy tj po bokach i nad + stolik na kawkę + stół i krzesła + dodatkowa meblościanka lub komoda na tv) i zrezygnowaliśmy. Może jednak cos wymyślimy... albo Wy mi jeszcze ciut pomożecie w doborze mebli bardzo Was proszę ![]() Podoba mi się, że łóżko nie jest na widoku i łóżeczko "schowane" za szafką - tylko właśnie jak wysoką Twoim zdaniem? Taka typu komoda czy też wysoka? Minusem jest tv heheh wolałabym mieć możliwośc zerkania z kuchni na telewizje ![]() Kurcze że też mi paint nie che zapisywać obrazków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Sofa na scianie od kuchni jest złym rozwiązaniem - muszisz ja obchodzic idąc od wejscia z zakupami do kuchni. Bedzie to niewygodne zwlaszcza gdy kanapa bedzie rozlozona do spania. Lepiej ustawic na tej scianie płytki regał/szafki i zawiesic nad nim plaski ekran.
Od strony korytarza łożeczko powinno byc przesłoniete szafa do sufitu, np. z przesuwnymi drzwiami. Od strony kanapy starczy zwykła niska komódka (ok. 70 cm wys) W propozycjach starałam sie umieścić maksymalną ilośc szaf. Musicie gdzies przechowywać swoje rzeczy, posciel, odkurzacz, torby, itd. W projekcie bez przebudowy stolik "kawowy" moze byc model "LACK' i stół + krzesła: MUDDUS, "FUSION", "LEKSVIK", LANGED. Zwłaszcza składane stoły to doskonałe rozwiazanie do małych mieszkań. Wygodnie jeść na co dzień i gości mozna przy nim usadzić. Zwłaszcza gdy wybierze się wysoką kanapę. Sama mam w domu rozkładana kanapę na tyle wysoką, by mozna było swobodnie sięgać stołu jadalnego.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Elfir
![]() Rozglądalismy się własnie za meblami, ciężko znaleźć coś fajnego i w rozsądnej cenie.. większość to takie "ala" meblościanki bardziej ozdobne niż praktyczne a jak już dużo szafek to takie zabudowane duże kolosy :/ grr Cóż będziemy szukać dalej ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Hmm w sumie to masz rację i możnaby się poorientować
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.