|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ślub z obcokrajowcem
Witam mam zamiar sie ożenić z obywatelem Niemiec lecz nie wiem jakich papierów potrzebujemy poniewarz. Ja jestem panna z dzieckiem i nie wiem czy sa jakies komplikacje ze ja mam dziecko a ono nie jest jego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: ślub z obcokrajowcem
To, że masz dziecko nie ma najmniejszego znaczenia przy zawarciu małżeństwa z kimkolwiek. Co innego w przypadku wyjazdu z dzieckiem za granicę, ale o tym nie wspominasz.
Jeśli chodzi o dokumenty potrzebne przy zawarciu małżeństwa z obcokrajowcem, proponuję dopytać w USC.
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ostatnio przerabialam to na wlasnej skorze (mowie o zalatwianiu dokumentow do USC przy slubie z obcokrajowcem).
Od razu powiem, ze nie wyglada to tak strasznie jak wszyscy mowili i straszyli. Wazne tylko, zeby sie za to wziac duzo wczesniej, to wtedy sei wszystko zalatwia spokojnie i nawet jesli pojawiaja sie jakies nieprzewidziane okolicznosci to jest czas na wszystko. Po pierwsze: dzwon do swojego USC (jesli slub bedzie w Polsce) i dopytaj, bo wszystko zalezy od okolicznosci i tego jakie macie stany cywilne (jak na moj gust dziecko tutaj nie ma nic do rzeczy, w sensie, zeby to byla przeszkoda). Jedno jest pewne: jesli slub bedziecie brac w polsce, to jezeli Twoj Narzeczony nie mowi po polsku, obecnosc tlumacza przysieglego bedzie niestety niezbedna! Zarowno przy tlumaczeniu dokumentow jak i skladaniu ich i odbieraniu zaswiadczen. Tlumaczenie dokumentow zalezy od tego czy Twoj USC akceptuje wszystkie europejskie (wielojezykowe) formularze czy nie (moj np.akceptowal tylko akt urodzenia), i czy jego USC (tzn niemiecki odpowiednik) posiada takie wielojezyczne formularze ![]() Natomiast i Ty i on musicie sie dowiedziec, jakich dokumentow wymagaja wasze urzędy, bo czasem procedury w roznych krajach sa rozne ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Poszukuję osób jakiejkolwiek narodowości, które byłyby tak uprzejme by wziąć udział w moim badaniu dotyczącym wszelkich rodzajów bliskich związków z partnerem (praca magisterska). W tym kontekście związki/małżeństwa mieszane są bardzo cenne!
Oto link po polsku:http://relacje.i-test.pl/ I po angielsku: http://relationships.i-test.pl/ Byłoby suuuper, gdybyście mogli wziąć w nim udział! Dzięki gorące! Looking for people of any nationality, who would be so kind to take part in this cross-cultural research regarding all sorts of close relationships with partners (Master's thesis): http://relationships.i-test.pl/ It would be AWESOME if you could fill it out! Thank you!
![]() |
#6 |
BAN stały
|
oczywiscie ze nie ma znaczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.